به گفته محققان، ذهن و بدن فعال الزاماً از بروز نشانگرهای بیماری های مغزی جلوگیری نمی کند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ شواهد متعددی نشان می دهند افرادی که از لحاظ اجتماعی، فکری و جسمی فعال هستند، از ابتلا به بیماری آلزایمر دور هستند. اما طبق مطالعه جدید کلینیک مایو ایالت مینه سوتا، این سبک زندگی فقط فرد را از زوال عقل دور نگه می دارد.
 
به گفته محققان، ممکن است ورزش فکری و جسمی علائم بیماری آلزایمر را به تاخیر اندازد اما در اکثر افراد، این سبک زندگی روند تغییرات اساسی مغز مرتبط با بیماری را کُند نمی کند.
 
این تیم تحقیق به سرپرستی «پراشانتی وموری»، بر مطالعه حدود ۴۰۰ فرد در رده سنی ۷۰ به بالا تمرکز کردند. در حالیکه هیچ یک از شرکت کنندگان مبتلا به زوال عقل نبودند، اما ۵۳ نفر از آنها کاهش نسبی توانایی های فکری را تجربه کردند.
 
این تیم تحقیق، شرکت کنندگان را به دو گروه تقسیم کردند: گروهی با بیش از ۱۴ سال سابقه تحصیل و گروهی کمتر از ۱۴ سال سابقه تحصیل.
 
هر یک از شرکت کنندگان به منظور بررسی علائم بیماری آلزایمر تحت اسکن مغزی قرار گرفتند و از آنها در مورد میزان فعالیت جسمی و فکری شان پرسیده شد.
 
در مجموع به نظر می رسید نوع شغل، فعالیت فیزیکی و فکری، و میزان تحصیلات این افراد در میانسالی تاثیر کم یا فاقد هر گونه تاثیری بر روند تشکیل پلاک های پروتئین آمیلوئید در مغز که فاکتور مرتبط با بیماری آلزایمر است، بود. همچنین به نظر می رسد میزان فعالیت فیزیکی یا فکری تاثیر کمی بر حجم مغز یا متابولیسم قند مغز داشته باشد.
 
البته این یافته ها نشان می دهد نتایج در مورد همه شرکت کنندگان یکسان نیست. در مورد افراد دارای ژن مرتبط به آلزایمر موسوم به APOE۴، سطح تحصیلات بالاتر و ادامه یادگیری در طول عمر با کاهش تشکیل پلاک آمیلوئید همراه است.
 
منبع:مهر
انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.