به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان وبسایت «واکس» در مطلبی نوشت: گروه تروریستی داعش در ادامه پیشروی های خود به شهرهای لیبی، روز یکشنبه از ورود به شهرهای شرق این کشور باز ماند و در نهایت تسلط خود به بخشهایی از شهر بنغازی را نیز از دست داد.
پایان سلطه گروه تروریستی داعش محدود به بنغازی نبود. از اوت 2014 تاکنون این گروه تروریستی بیش از30 درصد از مناطق تحت سلطه خود را در عراق و سوریه از دست داده است. این در حالی است که عناصر تروریستی این گروه برای رسمیت دادن به عنوان «خلافت داعش،» خود را برای نفوذ به 12 کشور جهان آماده کرده بودند که چندی پیش شاهد شکست آنها در فرانسه و آلمان بودیم.
عناصر این گروه تروریستی عنوان فرانشیز خارجی را به طرح نفوذ به کشورهای دیگر دادند تا از این طریق امکان استفاده از عقاید خود را به مردم دیگر کشورها بدهند! ولی این طرح از همان ابتدا در لیبی با شکست مواجه شد. از اواسط سال 2015 برنامه داعش برای نفوذ به دیگر کشورها با شکست مواجه شد و با ابتکار عمل دولتها، تسلط آنها بر سایر مناطق جهان به تدریج کمرنگ و محو شد.
به باور «داوید گارتِستاین راس،» -- از مشاوران موسسه حقوقی والنس گلوبال -- و «ناتانیل بار» -- از مدافعان دموکراسی و تحلیلگر تروریسم -- داعش در میدان جنگ کشورهای مختلف با شکست بزرگی مواجه شده است و به تدریج قدرت خود را از دست می دهد. بنابراین پیوستن به داعش یک تصمیم مرگ آور و حتمی است. داعش همانند بسیاری از گروه های تروریستی پس از به قدرت رسیدن، درصدد احقاق آرزوهای بزرگی همچون کشورگشایی بوده است که همین در نهایت مراتب نابودی و تضعیف آنها را به دنبال داشته است. برای نمونه می توان به جنبش تروریستی ازبکستان که به مدت 10 سال در ازبکستان فعالیت داشت، اشاره کرد. این گروه با تشکیل طالبان و القاعده، همبستگی خود را با این گروهها اعلام کرد. با این حال، طالبان با کشتن سردسته جنبش تروریستی ازبکستان به قدرت این گروه پایان داد؛ چرا که وجود گروههای تروریستی متعدد می تواند به تضعیف قدرت آنها (طالبان) منجر شود.
به باور گارتِستاین راس، داعش نیز با لایه های فرقه ای مختلف در نقاط مختلف جهان مواجه است و همین روند می تواند از قدرت آن بکاهد. قدرت داعش در عراق و سوریه منسجم نیست و به آهستگی در لیبی نیز تحلیل می رود. علت این روند تضعیف گروه تروریستی داعش را می توان در انتقال پایتخت این گروه جستجو کرد. قدرت این گروه تروریستی در حجم حامیان آن است ولی با کاهش طرفداران داعش در سوریه این گروه تروریستی تصمیماتی برای انتقال پایتخت خود از رقه در سوریه به سرت در لیبی اتخاذ کرد.
«ویلیام مک کانتس،» از دیگر تحلیلگران گروه های تروریستی بر این باور است که همراهی نکردن دیگر گروهک های تروریستی با داعش می تواند در نهایت به تضعیف آن منجر شود. داعش خود را قدرت برتر در میان سایر گروه های تروریستی می داند و بر آن است تا دیگر گروههای تروریستی منطقه را با خود همراه کند. این در حالی است که القاعده و طالبان چنین اعتقادی نداشته و کمتر به اتحاد با داعش علاقه نشان می دهند. این روند می تواند از دیگر دلایل تضعیف داعش در میان سایر گروههای تروریستی باشد.
در نهایت، این تحلیلگر معتقد است تنها دلیل ابقای داعش در برخی نقاط جهان انتخاب سرکردگانی با نفوذ از میان مردم عادی است تا از این طریق به راحتی عقاید خود را ترویج دهد.
انتهای پیام/