آمارهای وزارت بهداشت نشان می دهد که تعداد دانشجویان ایرانی شاغل به تحصیل در رشته های پزشکی تنها در یک کشور آسیای جنوب شرقی، بیشتر از کل دانشجویان ۳۶ کشور خارجی شاغل به تحصیل در ایران است.

به گزارش  گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، تعداد دانشجویانی که در سال ۲۰۰۰ میلادی در موسسات آموزش عالی کشورهای مختلف ثبت نام کرده بودند، ۹۷ میلیون نفر بود که این تعداد در سال ۲۰۱۵ میلادی به ۲۶۳ میلیون افزایش یافته است.

بررسی آمارها نشان می دهد تعداد دانشجویانی که در دنیا می خواهند خارج از کشور خود به ادامه تحصیل بپردازند از یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر در سال ۹۰ میلادی به ۴ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر در سال ۲۰۱۱ رسید.

این آمار نشان دهنده ظرفیت آموزش عالی برای تبدیل به یک بازار جهانی و تشویق سرمایه گذاری در این حوزه است.

به عنوان مثال درآمد یکی از دانشگاه های استرالیا در سال ۲۰۱۳ از جذب دانشجویان خارجی ۵۹۷۶ میلیون دلار بوده است و یا برخی از دانشگاه های معتبر خارجی، ۷۰ درصد اعتبارات پژوهشی را از مجاری غیردولتی تامین می کنند.

بر اساس آمار معاونت آموزشی وزارت بهداشت تعداد دانشجویان ایرانی شاغل به تحصیل در رشته های علوم پزشکی در ۱۵ کشور دنیا از سال ۹۰ تاکنون، کشور فیلیپین اولین مقصد ایرانی ها است.

در حال حاضر یک هزار و ۶۲۶ دانشجوی ایرانی در فیلیپین، یک هزار و ۴۱۷ نفر در هندوستان و ۸۳۷ نفر در مجارستان در رشته های علوم پزشکی تحصیل می کنند.

کشورهای ترکیه، ایتالیا، آلمان، بلاروس، آمریکا، انگلستان، مالزی، اوکراین، آذربایجان، قبرس و کانادا به ترتیب مقصدهای بعدی دانشجویان ایرانی برای رشته های علوم پزشکی هستند.
منبع:جنوب نیوز
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.