به گزارش خبرنگار
اخبار داغ گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان؛ با نزدیک شدن به هفتم اسفند، روز انتخابات مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری، پایگاه های اینترنتی در جناح های مختلف اقدام به برگزاری نظرسنجی های مختلف در رابطه با نتایج انتخابات می کنند، اما وقتی به نتایج منتشر شده از این نظرسنجی ها نگاه کنید متوجه تناقض های زیادی در نظرات اعلام شده می شوید. حال اینکه چه دیدگاهی در رابطه با برگزاری نظرسنجی هایی از این قبیل در قانون وجود دارد و آیا نتایج منتشر شده در آنها قابل استناد است یا خیر، سوال هایی است که ذهن بسیاری از کاربران در فضای مجازی را به خود مشغول کرده است.
عبدالصمد خرم آبادی دبیر کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه در گفتگو با خبرنگار گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان در پاسخ به این سوال که نظرسنجی در مورد نتایج انتخابات از نظر قانون چه دیدگاهی وجود دارد گفت: نظرسنجی های مرتبط با انتخابات اشکالی ندارند اما اعلام نتایج نظرسنجی در پایگاه های اینترنتی به دلیل انتشار نظرسازی های کذب طبق اعلام فهرست کارگروه مصادیق مجرمانه در رابطه با انتخابات مجلس شورای اسلامی و خبرگان ممنوع اعلام شده است، چرا که نتایج خیلی از این نظرسنجی های دروغ باعث ایجاد تنش های فراوان در اقشار مختلف جامعه می شود.
خرم آبادی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا نهادی به صورت رسمی سایتی را برای نظرسنجی معرفی کرده یا خیر، بیان کرد: هیچ نهادی مجوزی برای نظرسنجی ها صادر نکرده است، یکی از دلایل ایجاد مشکل از طریق نظرسنجی ها عدم وجود نظارت بر انجام آنها است. بسیاری از سایت هایی که اقدام به برگزاری نظرسنجی می کنند معیارهای قانونی مربوط به آن را رعایت نمی کنند چراکه معمولا این سایت ها با اهداف و نظرات سیاسی خاص اقدام به این کار می کنند و اگر نتیجه دلخواه خود را در نظرسنجی ها به دست نیاورند، ممکن است نتیجه را به نفع سیاست های جناح خود اعلام کنند و در واقع به جای نظرسنجی، نظرسازی می کنند.
وی در ادامه افزود: نظرسنجی های کاذب می تواند یکی از علل ایجاد تنش و ناآرامی در انتخابات شود، کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه به طور جدی با نظرسنجی هایی که در حال انتشار است مبارزه و حتما با پایگاه های اینترنتی که نتایج نظرسنجی را اعلام می کنند برخورد می کند.
عضو کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه با تاکید بر اینکه نتایج اعلام شده در نظرسنجی های اینترنتی قابل استناد نیست، گفت: مردم باید توجه داشته باشند که اگر پایگاه اینترنتی اقدام به ایجاد نظرسنجی کرد مطمئنا این سایت ها در نتایج نظرسنجی های خود از افراد خاص و جناح خود حمایت کرده و نتایج نظرسنجی را به نفع افراد همسوی خود منتشر می کنند و اهداف خاصی را دنبال می کنند.
انتهای پیام/