به گزارش
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز؛ بر اساس منابع موجود، در دوره حكومت آل مظفر و آل اینجو باغ جهان نما از باغ های سرسبز و آباد شیراز محسوب می شود، همچنین سیاحان فرانسوی از جمله شاردن و تاورنیه كه در عصر صفوی به ایران آمده اند ، این باغ را وصف كرده اند ، که این نشان از آبادی این باغ در عهد صفوی است.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: جاذبه این باغ كه در حوالی منطقه ای به نام جعفر آباد قرار دارد ، باعث شده كه حافظ نیز ابیاتی درباره این باغ بسراید
میان جعفر آباد و مصلی عبیر آمیز می آید شمالش
امیری ادامه داد: باغ جهان نما نیز به مانند دیگر باغ های شیراز در دوره نادری و بعد از آن صدمات فراوانی دید تا در زمان كریم خان زند دوباره آباد شد و به دستور خان زند حصاری به دور آن منطقه كشیده شد .
گفتنی است بنایی از دوره كریم خان در وسط باغ واقع شده كه اطراف آن بوسیله حوض ها ، خیابان كشی ها و باغچه ها ، تزیین یافته است .
وی افزود: این عمارت هشت ضلعی كه شباهت زیادی به عمارت كلاه فرنگی واقع در باغ نظر دارد ، شامل شاه نشین هایی در چهار گوشه آن و اتاق هایی در میان شاه نشین ها است و از تزیینات داخلی عمارت جز یك حوض یكپارچه از سنگ مرمر ، دیگر چیزی باقی نمانده است.
همچنین از طاق نماهای داخلی دو طرف دیوارها كه دارای لچكی های تزیین شده با كاشی بودند به جز چند قطعه كوچك بقیه همه از بین رفته است اما حوض های بیرون ساختمان كه در دو طرف شرق و غرب آن واقع شده اند و هر كدام دارای 3 فواره سنگی هستند ، همچنان باقی هستند .
باغ جهان نما در دوره قاجاریه نیز همچنان آباد بود ، به طوری که وصف آن در سفر نامه های اروپاییانی كه در این دوره از ایران دیدن كرده اند ، به چشم می خورد .
باغ جهان نما در نزدیكی آرامگاه حافظ واقع است.
انتهای پیام/ن