جهانشاهی افزود:این گنبد هشت ضلعی که به گنبد گبری نیز شهرت دارد تماما از سنگ است و عرض پی آن نیز در پایه به ۳ متر میرسد.
وی با بیان اینکهدر هشت طرف آن هشت در بهعرض ۲متر قرار گرفته که اخیرا برای مستحکم ساختن بنا و جلوگیری از تخریب آن درگاهها را با سنگ مسدود کردهاندو فقط یکی را باز گذاشتهاندخاطرنشان کرد:قسمت بالای گنبد از آجر ساخته شدهاست و در داخل گنبد ظاهرا گچ بریها و تزئین کاریهایی وجود داشته که قسمت بالا ریخته و قسمت پائین را تخریب کردهاند.
جهانشاهی یادآورشد:تاریخ بنای آن به اواخر دوره ساسانی و یا اوایل دوره اسلامی باز می گرددوساختمان گنبد از استحکام بالایی برخوردار است و علت آن را در استفاده از شیر شتر به جای آب می دانند.
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی ، صنایع دستی وگردشگری استان کرمان بااشاره به اینکهایرانیان معتقدند که این محل آتشکده یا مقبره یکی از زرتشتیانبوده است گفت: کتیبه های در این گنبد نگهداری می شود از جملهمیتوان به کتیبه مسجد آبدر اشکان رابر بافت اشاره کرد. این کتیبه یکی از قدیمی ترین کتیبه های استکهبر روی قطعه سنگی طبیعی و به خط کوفی اجرا شده است.
وی افزود:کوچکترین سنگ قبر کشف شده در استان کرمان نیز در این گنجینه نگهداری میشودکهاین سنگ در سال ۱۳۷۷ توسط احمد ایلاقی کشاورز دهستان قائم آباد کشف و تحویل سازمان میراث فرهنگی استان کرمان شد.
انتهای پیام/