رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور در اتاق بازرگانی ایران با بیان این که دولت بدهی خود را با انتشار اوراق خزانه اسلامی پرداخت می‌کند، گفت: دولت برای افزایش سهم مالیات از بودجه، نمی‌خواهد فشاری به بنگاه‌ها وارد شود.

به گزارش  گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،  محمدباقر نوبخت گفت: تهیه برنامه خوب بخشی از کار است، اما اجرای بهتر مهم‌تر از آن است؛ چرا که در سال‌های اخیر بسیاری از برنامه‌های خوب درست اجرا نشده است.
 
نوبخت با اشاره به اینکه سند اصلی برنامه ششم و ابعاد اجرایی آن، آن‌طور که باید هنوز تشریح نشده، خاطرنشان کرد: سه‌شنبه هفته آینده در اجلاس یک‌روزه، ابعاد اجرایی برنامه ششم را به‌مثابه اقتصاد مقاومتی تدوین می‌کنیم.
 
وی تصریح کرد: قرار است در برنامه ششم به رشد اقتصادی سالانه 8 درصد برسیم و از آنجاکه در فروش نفت و صادرات محدودیتی نداریم، باید نوع تعامل خود را با کشورها شناسایی کنیم و برای همین کشورهایی که امکان رقابت‌پذیری را دارند به سه دسته تقسیم کردیم. یکی کشورهایی که رقابت‌پذیری آنها مبتنی بر عوامل تولید است، یک گروه بر مبنای بهره‌وری و یک گروه بر مبنای نوآوری.
 
رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور تأکید کرد: قرارمان بر این است که در این سال‌ها با شرکت‌هایی که از هر کشور مشخص کرده‌ایم، سرمایه‌گذاری مشترکی داشته باشیم که آنها تکنولوژی نو خود را بیاورند، نه صنعت دست چندم را،دیگر امروز کشورهایی مانند چین که ما به‌عنوان دوست به آنها نگاه می‌کنیم این‌طور نیست که هرچه بگویند، قبول کنیم، بلکه به  آنها گفته‌ایم با آنها کار می‌کنیم، اما رقابت وجود دارد و منافع ملی برای ما مهم است.

 رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور همچنین در مورد افزایش سهم مالیات در بودجه کشور هم گفت: اگر بخواهیم از آنهایی که اکنون مالیات می‌دهند،‌ مالیات بیشتری بگیریم، کارها قفل می‌کند و ریشه سرمایه‌گذاری آتی را می‌خشکانیم، بلکه باید شیوه دیگری را پیش رو بگیریم.

وی ادامه داد: در عین‌حال اکنون بنگاه‌های ما نیاز به تسهیلات دارند، اما منابع بانکی قفل است؛ چراکه یا آنهایی که تسهیلات گرفته‌اند آن را پس نمی‌دهند که بعضی از آنها معلول از شرایط اقتصادی است و به استاندارها ابلاغ شده که نه تنها برای این دسته از افراد سخت گیری نشود بلکه باید بتوانیم وام هایی بدهیم که این معوقات را تسویه کنند و بخش دیگر هم مربوط به بدهی های خود دولت است.

نوبخت در مورد ارائه راهکاری برای تسویه بدهی دولت، گفت: برای این کار زمان‌بندی کرده‌ایم تا از طریق فروش اوراق کل تعهدات را بدهیم که تا 3 سال سالانه سود آن را می‌دهیم و پس‌از آن اصل آن را ابتیاع (خریداری) می‌کنیم و بدهی دولت را تسویه می‌نماییم.

منبع:تسنبم
انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.