به گزارش خبرنگار حوزه احزاب و تشکل های گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، "محمدحسین مقیمی" رئیس ستاد انتخابات کشور با حضور در برنامه متن و حاشیه شبکه سه سیما درباره ارتباطش با جناحهای سیاسی در طول یک سال فعالیت خود گفت: همان طور که میدانید خانه احزاب تعطیل بود اما به لطف خدا اخیراً راه اندازی شد و نگرانیهای افراد در این مورد نیز رفع شد.
وی ادامه داد: در این یک سال جلسات زیادی با احزاب سراسر کشور داشتیم و توانستیم ارتباط خوبی چه با احزابی که معتقد به دولت هستند و باسیاستهای آن موافقاند و چه با احزابی که منتقد دولت هستند ارتباط خوبی داشته باشیم.
مقیمی در ادامه درباره برخی مشکلات برگزاری انتخابات و قانونهای مربوط به آن گفت: ما در کشور 3 نوع انتخابات داریم که هر کدام قانون خاص خود را دارد و بهطور مثال وقتی که انتخابات باهم تلاقی میکند مشکلاتی پیش میآید و باید در این باره طرح جامعی شکل بگیرد تا از بروز اشکالات در برگزاری انتخابات جلوگیری شود.
رئیس ستاد انتخابات کشور ادامه داد: در طول یک سال گذشته لایحهای جمع بندی و به دولت داده شد اما دولت پس از بررسی، آن را به مقامات مسئول بازگرداند تا بررسیهای بیشتری در این زمینه انجام شود و طرح جامعی برای آینده شکل بگیرد .
مقیمی در ادامه درباره بحث تعدد ثبت نام کنندگان در این دوره از انتخابات و مشکلاتی که این موضوع میتواند بر روند بررسی صلاحیتها بگذارد گفت: بر اساس قانون تمام کسانی که احساس میکنند میتوانند برای کشور مفید باشند وارد مرحله ثبت نام میشوند در این جا باید از همه تشکر کنیم که وقت گذاشتند و برای ثبت نام آمدند این حضور به خودی خود بسیار خوب است اما بستگی دارد به این موضوع چه طور نگاه کنیم اگر شرایط را طوری ببینیم که همگان توانایی شرکت در انتخابات را دارند حضور گسترده کاندیداها بسیار خوب و سازنده است اما اگر مانند برخی کشورها برای کسانی که کاندیدا میشوند برخی محدودیتها را بگذاریم شرایط طور دیگری خواهد بود.
وی در ادامه در پاسخ به این سؤال که افزایش تعداد کاندیداها باعث میشود دقت در بررسی صلاحیتها کمتر شود گفت: ما برای هر 12 هزار و 706 نفر از کاندیداها به مراجع چهارگانه نامه نوشتیم و تک تکشان را بهدقت مورد بررسی قرار دادیم بهطور مثال دستگاه قضایی بهدقت کسانی را که پرونده قضایی داشتند را به وزارت کشور معرفی کرده و وزارت اطلاعات نیز در این راستا با بررسی دقیق پروندهها برخی از آنها که شامل مسائل محرمانه بودند را مستقیماً به هیئت نظارت دادند در این باره میتوانم بگویم تمامی مجراهای قانونی صلاحیتها را بهدقت مورد بررسی قرار دادهاند.
رئیس ستاد انتخابات کشور درباره هزار و 500 نفری که در نهایت تأیید صلاحیت شدند گفت: وزارت کشور با شورای نگهبان از آغاز شروع انتخابات تعامل خوبی داشت در جاهایی قانون ما را مکلف کرده بود تا خودمان وارد مسئله بررسی صلاحیتها شویم اما جاهایی که قانون نبود سعی کردیم با ارتباطی صمیمی نظر شورای نگهبان را بدانیم بهطور مثال تعدادی از کاندیداها که رد صلاحیت و یا عدم احراز صلاحیت شده بودند به مراجع مختلفی از جمله ریاست جمهوری، ائمه جمعه استانها و وزارت کشور مراجعه کردند ما هم با تجمیع اطلاعات آنها نتایج را به شورای نگهبان ارائه کردیم تا بتوانیم به شورای نگهبان کمک کنیم تا تصمیمات درستتری بگیرد.
وی در ادامه درباره رایزنیهای انجام شده با شورای نگهبان گفت: رایزنیها توسط آقای امیری سخنگوی وزارت کشور انجام شد و من بهطور کامل در جریان آن نیستم.
محمد حسن مقیمی درباره برخی انتقادات نسبت به شورای نگهبان گفت: این شورای یک نهاد قانونی است و عملکردش هم تا به امروز در قالب قانون بوده است شاید از هزار و 500 نفری که در نهایت توسط این شورا تأیید صلاحیت شدند تعداد اندکی از آنها مسئله اشان با رایزنیهای وزارت کشور حل شده است. شورای نگهبان در آن زمان فرصتی پیدا کرد تا بتواند به اعتراضات برخی نمایندگان با دقت بیشتری توجه کند.
وی گفت: ساعت 10 شب قرار بود نتایج به وزارت کشور ارائه شود ما آن شب تا ساعت 4 صبح منتظر رسیدن لیستها شدیم ساعت 8 صبح کارمندان وزارت کشور آمدند و لیستها باز شد اما این لیستها با کد ملی ارائه شده بود و ما نمیتوانستیم آن را وارد سامانه کنیم در نهایت مشکل تا ساعت 1 ظهر حل شدیم و ما توانستیم از طریق سامانه اسامی را به فرمانداریها ارائه کنیم و من برخی شایعات را مبنی بر این که رئیس جمهور گفته بود لیستها را اعلام نکنید تا رایزنیها انجام شود بهطور کامل رد میکنم.
محمد حسن مقیمی با اشاره به ادامه داشتن رایزنیها بین شورای نگهبان و وزارت کشور اظهار داشت: ما نباید این رایزنیها را دور زدن قانون بدانیم خدا را شکر در این دور از انتخابات روابط خوبی مانند گذشته بین شورای نگهبان و وزارت کشور وجود دارد.
مقیمی در پاسخ به این سؤال که برخی لیستهای منتشر شده توسط جناحهای سیاسی در فضای سیاسی شامل افرادی است که رد صلاحیت شدهاند گفت: تا شورای نگهبان کتباً به ما شخصی را به عنوان تأیید صلاحیت شده معرفی نکند نمیتوانیم بگوییم آن شخص میتواند در انتخابات شرکت کند حالا هر حزبی میخواهد هر لیستی را ارائه کند برای وزارت کشور تأیید نهایی شورای نگهبان اهمیت دارد.
رئیس ستاد انتخابات کشور درباره تبلیغات زود هنگام برای انتخابات مجلس که در این دوره شروع شده است گفت: در انتخابات سابق فضای مجازی تا این حد گسترده نشده بود در این باره باید بگویم هر فعالیتی که در دنیای واقعی خلاف قانون محسوب شود در فضای مجازی نیز خلاف محسوب خواهد شد و با آن مطابق قانون برخورد میکنیم.
مقیمی با اشاره زمان تبلیغات داوطلبان مجلس شورای اسلامی گفت: از روز 29 بهمن تا 5 اسفند ماه هر فعالیت و تبلیغاتی برای داوطلبان آزاد است و هر فعالیتی که در فضای عادی مجاز باشد در فضای مجازی نیز مجاز است.
وی با بیان این که در حال حاضر انجام هر گونه تبلیغات از سوی داوطلبان مجلس شورای اسلامی ممنوع است افزود: توصیه ما به داوطلبان این است که اخلاق را رعایت کنند لذا هر کجا با تخلفی مواجه شویم برخورد خواهیم کرد.
معاون سیاسی وزارت کشور تصریح کرد: کارگروهی در وزارت کشور وجود دارد که اگر با تخلفی مواجه شویم این کار گروه با آن مقابله خواهد کرد.
مقیمی ادامه داد: همه هیئتهای اجرایی در هزار و 63 حوزه شهری آماده ثبت تخلفات هستند.
وی در پاسخ به سؤالی مبنی بر این که چرا به صورت مصداقی به موضوع تخلفات ورود نمیشود افزود: ما لایحهای دو فوریتی را تدوین کنیم که به مجلس فرستادیم اما به دلیل کم بودن زمان نتوانستیم آن را به تصویب برسانیم که اگر این لایحه به تصویب میرسید پاسخ این گونه سؤالات دریافت میشد.
معاون سیاسی وزارت کشور با بیان این که اگر هزینههایی انجام شود که جنبه تبلیغاتی داشته باشد تخلف محسوب میشود اظهار کرد: برخی از افرادی که رد صلاحیت شدهاند به دلیل صرف ناهار و شام بوده است.
مقیمی در پاسخ به سؤالی مبنی بر این که تبلیغات ستاد یکی از نامزدهای خبرگان جمع آوری شده و برخی از اعضای ستاد وی دستگیر شدهاند آیا این خبر صحت دارد گفت: این موضوع را به فرمانداری گفتهایم تا پیگیری کنند همچنین آقای وزیر دستور رسیدگی و برخورد را دادهاند.
وی با بیان این که وزارت کشور در جهت امنیت انتخابات تلاش میکند افزود: به پشتیبانهای داوطلبان پیشنهاد میکنم رعایت حال داوطلبان را کنند .
معاون سیاسی وزارت کشور با اشاره به تبلیغ داوطلبان از سوی کارمندان دولت اظهار کرد: طبق ماده 60 قانون انتخابات مجریان و ناظران انتخابات نمیتوانند در ساعات اداری و غیراداری به تبلیغات ورود کنند، کارمندان دولت نیز در ساعات اداری حق هیچ گونه کار تبلیغاتی برای داوطلبی را ندارند.
مقیمی گفت: همچنین هیچ داوطلبی نمیتواند از امکانات دولتی برای تبلیغات خود استفاده کند لذا اگر یک کارمند دولتی در ساعت اداری برای یک کاندیدایی در فضای مجازی تبلیغات کند و با وی برخورد خواهد شد.
انتهای پیام/