اصطلاح "وکیل‌الدوله" از میانه‌های مجلس هفتم برای برخی از نمایندگان مطرح شد .

به گزارش خبرنگار حوزه احزاب و تشکل‌های گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ اصطلاح "وکیل‌الدوله" از میانه‌های مجلس هفتم کم‌کم، نه تنها برای یک شخص، بلکه برای یک گروه و طرز تفکر بر زبان‌ها افتاد و به تدریج، جزء یکی از کلمات کلیدی گفتمان سیاسی در ایران شد تا جایی که اکنون کمتر پیش می‌آید در سخنرانی‌ها و مصاحبه‌های نمایندگان مجلس، این اصطلاح شنیده نشود.


بسیاری از شخصیت‌های سیاسی این موضوع را مطرح کرده‌اند که مجلس جای وکیل‌الدوله‌ها نیست، واژه وکیل‌الدوله معمولا از سوی منتقدان دولت به منظور نشان دادن فاصله گرفتن نمایندگان حامی دولت از وظایف نمایندگی به کار می‌رفت.

وکیل‌الدوله‌ها کسانی هستند که در مقابل خطاهای آشکار دولت و قانون گريزی آن سکوت می‌کنند، آنان به زعم مخالفانشان وام‌دار مراکز قدرت و ثروت هستند که باعث تحت تاثیر قرار دادن فعالیت آنها در مجلس می‌شود از این رو نمی‌توانند هم و غم خود را برای خدمت رسانی به مردم بگذارند.

برخی‌ معتقدند با حضور وکیل‌الدوله‌ها در مجلس رفتارهای نادرست اقتصادی دولت تأیید و اصلاح نخواهد شد، مجلسِ وکیل‌الدوله‌ها زنده و دارای سبک و ایده نبوده و همچنین از اقتدار لازم برای برخورد با تخلفات دولت نیز برخوردار نیست.

مجلس وکیل‌الدوله‌ای نمی‌تواند اقدامات مناسبی در جهت رفع مشکلات کشور داشته باشد بلکه تنها سعی می‌کند منافع جناح و گروه خاصی را دنبال کند که این روند به ضرر کشور و مردم است.


**تشکیل مجلسِ وکیل‌الدوله‌ای دغدغه‌های مردم و مشکلات آنها را حل نمی‌کند

با تشکیل مجلس وکیل‌الدوله‌ای، قطعا مطالبات مردم مورد توجه قرار نمی‌گیرد، از همین رو برخی‌ بر این اعتقاد هستند که وکیل الدوله ها باعث شدند مجالس هفتم و هشتم در مقابل دولت احمدی‌نژاد بسيار ضعيف عمل کند و عملا به خاطر مصالح حزبی و جناحی، به انحرافات دولت وقت کمک کرد و باعث شد دولت اعتنايی به تذکرات مداوم مجلس نداشته باشد؛ دراین دوره، دولت نه گزارش سالانه برنامه توسعه را به مجلس ارائه داد، نه قانون‌های مصوب را اجرا کرد، نه بودجه سالانه را در وقت خود به مجلس داد و نه سهم يارانه توليد را پرداخت کرد.


**وکیل‌الدوله‌ها 
نمی‌تواند از خطاهای دولت ممانعت بعمل آورند

حمیدرضا ترقی مسئول امور بین الملل  حزب موتلفه در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان در این باره می گوید: وکلایی که با پشتیبانی دولت به مجلس راه پیدا می‌کنند، در مجلس به جای انجام وظیفه نظارتی نسبت به عملکرد دولت و سایر دستگاهها حضوری "چشم بسته" خواهند داشت.

عضو شورای مرکزی حزب موتلفه با بیان اینکه وقتی نماینده‌ای از سوی مردم انتخاب می‌شود باید ناظر بر عملکرد دولت باشد ، ادامه می دهد: اما درحالیکه نماینده ای که به وظایف خود عمل نکند حق‌الناس را ضایع می‌کند، در همن راستا وکیل‌الدوله‌ها به اعمال حق حاکمیت مردم نیز آسیب می‌رسانند زیرا اعمال این حق زمانی امکان‌پذیر است که نمایندگان استقلال خود را حفظ کند.


**مجلس گذشته بیشتر از آنکه وکیل‌المله باشند وکیل‌الدوله بود

صادق خرازی رئیس شورای مرکزی حزب ندای ایرانیان نیز در مناظره ای با حجت الاسلام غلامرضا مصباحی مقدم اظهار داشت: مجلس گذشته بیشتر از آنکه وکیل‌المله باشد وکیل الدوله بود، البته در میان نمایندگان، نمایندگان خوبی نیز حضور داشتند ولی در دولتی که اجرای عدالت را در توزیع منابع دیده بود این مجلس نتوانست به آرمانهای عینی و تعهداتش وفادار بماند.

خرازی ادامه داد: ما به مجلسی نیاز داریم که قلندر باشد و در مقابل دولت قبل یا همین دولت نظارت دقیقی نسبت به عملکرد دستگاه‌های مختلف داشته باشد.

محمد حسن آصفری نماینده مردم اراک در مجلس نهم هم در همین باره می گوید: مجلس شورای اسلامی تا زمانی می‌تواند موفق باشد که نمایندگان مجلس وکیل المله باشند نه وکیل الدوله زیرا نماینده مجلس باید مشکلات و دغدغه‌های مردم را دنبال کند.

دبیر کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با اشاره به آسیب‌ها و خطرات شکل گیری مجلسِ در اختیار دولت و به عبارتی نمایندگان وکیل الدوله ، خاطرنشان کرد: در صورت تشکیل مجلس وکیل الدوله، قطعا مطالبات مردم مورد توجه قرار نمی‌گیرد و مجلس نیز نمی‌تواند طبق اصول قانون اساسی دغدغه‌های مردم و مشکلات آنها را دنبال و پیگیری کند.

گزارش از سمانه عیوضی

انتهای پیام/


اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار