وزیر نیرو با اشاره به اینکه 120 طرح آب رسانی به شهرها در دست اجراست، گفت: تامین آب در کشور بسیار هزینه بر شده است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، حمید چیت‌چیان عصر امروز در در مراسم رونمایی از طرح آبرسانی به شهرها و روستاهای کشور در راستای سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی و ارتقای تولید ملی اظهار داشت: کشور در شرایط ویژه‌ای از نظر مسئله آب قرار گرفته است و بارندگی‌ها از نظر مدت، میزان، تغییرات بسیار جدی داشته است. 

وی افزود: تغییر اقلیم باعث افزایش یک درجه‌ هوای کشور شد و این منجر به رشد میزان تبخیر آب شده و از طرف دیگر منابع ما محدود است. 

وزیر نیرو با اشاره به رشد افزایش جمعیت گفت: آب بیشتری نیاز داریم و از طرفی مصرف افزایشی و منابع آب رو به کاهش است و این یک شرایط جدیدی خلق کرده و باید مصرف را مدیریت کنیم تا بتوانیم تمدن ایران اسلامی را ادامه دهیم.

چیت‌چیان ادامه داد: مهمترین و ضروری‌ترین نیاز آب، آب شرب و بهداشتی است. هم از نظر منابع و هم از نظر مسائل مالی دچار چالش‌های جدی شده است و امروز ناچاریم آب را از کیلومترها فاصله برای مصرف به مردم برسانیم. 
وزیر نیرو با تأکید براینکه تأمین منابع آب سخت‌تر شده است، یادآور شد: هزینه‌های زیادی به کشور تحمیل می‌شود، پمپاژ آب یعنی این که هزینه مستمر انرژی برق داریم. مسئله جدید موضوع کیفیت آب به دلیل ورود آلاینده‌های صنعتی، فاضلاب شهری، کشاورزی بوده ناچاریم تصفیه آب بزنیم تا آرسنیک و نیترات آن حذف شود. 2 سال گذشته در خود تهران حساسیت‌هایی وجود داشت و در فشار بودیم که حل شد.

به گفته چیت‌چیان هر متر مکعب آب شیرین‌کن در بندرعباس 3 هزار تومان هزینه دارد و آن را 300 تومان به مردم می‌دهیم. در کشور بیش از 120 طرح آبرسانی در دست اجرا بوده و 60 درصد هزینه مربوط به لوله‌های فولادی است.

وی از الزامات ورود به بخش آب را مشارکت بخش خصوصی دانست و عنوان کرد: این مشارکت نه از جنس تنها تأمین منابع مالی بلکه مدیریت و توانمندی اجرایی این نیاز است. همچنین مشارکت قوی بانک‌ها برای تأمین منابع مورد نیاز لازم است و در سایه این همکاری‌‌ها صنایع فولادی و اشتغال نیز فعال می‌شود.
وزیر نیرو با بیان اینکه احداث خط لوله آبی کوثر برای تامین آب استانهای جنوبی و جنوب غرب کشور بوده گفت: طول این خط 700 کیلومتر است که آب از سرچشمه‌های کهکیلویه و بویراحمد به استانهای خوزستان، بوشهر، هرمزگان، و جنوب فارس منتقل می‌کند. 

وی ادامه داد: همچنین برای تامین آب شهر مشهد مجبور شدیم سد دوستی را احداث کنیم و آب را از فاصله 180 کیلومتری و با پمپاژ هزار متر به این شهر برسانیم. 

وی با اعلام اینکه هر متر مکعب آب را از بخش خصوصی به قیمت 3 هزار تومان خریداری می‌شود، گفت: از بخش خصوصی برای شیرین‌سازی آب دریا استفاده کردیم و این آب را به قیمت 300 تومان به مردم می‌فروشیم. 

وزیر نیرو از اجرای 120 طرح آبرسانی به شهرها خبر داد و اظهار داشت: 60 درصد هزینه‌ها برای تامین خط لوله، انتقال آب صرف می‌شود و امروز تامین آب هزینه‌بر و به سرمایه‌گذاری زیادی نیاز داریم. 

وی با بیان اینکه احتمالا بهره‌برداری از خط دوم انتقال آب در تابستان 95 هم محقق نخواهد شد، تاکید کرد: به مشارکت بخش خصوصی نیاز داریم و این بخش علاوه بر سرمایه‌گذاری باید در حوزه مدیریت هم نقش داشته باشد و امروز برای حل مشکل آب به مشارکت ملی بسیار قوی نیاز داریم. 

انتهای پیام/
برچسب ها: آب ، منابع ، طرح ، اقتصاد ، اعتبار ، انرژی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار