به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،دکتر دوایی در حاشیه مراسم رونمایی از پلتفرم اینترنت اشیاء در دانشگاه علم و صنعت در جمع خبرنگاران رونمایی این پلتفرم را یک حرکت ملی دانست و افزود: در اینترنت اشیاء به صورت واقعی بسیاری از اجزاء و اجسام اطراف ما دارای هویت و آدرس اینترنتی میشوند. این آدرس به اجسام اجازه میدهد که ارتباط دادهای با یکدیگر برقرار کنند.
وی ادامه داد: در حال حاضر دادههای میان اجزاء بسیار زیاد است به گونهای که تخمین زده میشود که تا 10 سال آینده 50 میلیارد اجزاء مختلف دارای ارتباطات اطلاعاتی باشند که نگهداری این حجم عظیم اطلاعاتی با چالشهای زیادی مواجه شود.
دوایی ذخیرهسازی دادهها به صورت ابری و یا نگهداری در سرورهای سایر کشورها را از جمله راهکارهای نگهداری این اطلاعات دانست و یادآور شد: به این ترتیب مرزهای اطلاعاتی شکسته خواهد شد و هدف کلی از اجرای چنین پروژههایی دسترسی به دادههای این اجسام به صورت قانونمند و استاندارد است که در اختیار افراد قرار میگیرد.
وی با اشاره به کاربردهای این دادهها خاطرنشان کرد: در حوزه سلامت با اتصال سنسورهایی به بدن مثلا افرادی که مبتلا به صرع هستند میتوان قبل از بروز حمله به افراد هشدار داد تا افراد مبتلا تمهیدات لازم را بیاندیشند.
معاون پژوهش و فناوری وزیر ارتباطات با تاکید بر این که دولت وظیفه ایجاد زیرساختهای ارتباطی و تدوین قواعد استاندارد را بر عهده دارد، خاطرنشان کرد: دولت باید برای توسعه این سیستمها، سیستمهایی را پیادهسازی کند از این رو وظیفه دولت از جنس اعطای اعتبارات نیست بلکه یک فعالیت حاکمیتی است.
وی ادامه داد: در این راستا از سوی شرکت زیرساخت وزارت ارتباطات توسعه 4G و نسل بعدی آن یعنی 5G را در دستور کار داریم.
دوایی توسعه IPD4 و IPD6 را از دیگر اقدامات دولت در زمینه توسعه پلتفرمهای اینترنت اشیاء دانست و ادامه داد: این اقدامات در خصوص افزایش تعداد آدرسهای اختصاص داده شده به اجسام و اشیاء است در حال حاضر آدرسهای اختصاص داده شده به اشیاء در حال پر شدن است و آدرسهای اینترنتی خالی زیادی در دسترس نداریم و این در حالی است که ما با راهاندازی پلتفرم اینترنت اشیاء به میلیونها آدرس نیاز داریم.
وی همچنین اجرای پروتکلهای نرمافزاری یا پلتفرمهای اینترنت اشیاء تاکید کرد و یادآور شد: در این راستا لازم است تا اجازه ارتباط به این پلتفرمها داده شود و زمینههایی را برای افراد برنامهنویس در این حوزه فراهم کنیم تا آنها مجبور نباشند که برای پیادهسازی چنین پلتفرمهایی از صفر شروع کنند.
معاون پژوهش و فناوری وزیر ارتباطات همچنین با تاکید بر ضرورت مشارکت دانشگاهها در تربیت متخصصان در این حوزه خاطرنشان کرد: حوزه اینترنت اشیاء یک شاخه میان رشته ای است از این رو دانشگاهها باید زیرساختهای لازم آموزشی در این حوزه را فراهم کنند.
وی همچنین در خصوص توسعه این پلتفرم در سایر دانشگاهها گفت: در شورای سیاستگذاری اینترنت اشیاء در خصوص راهاندازی این پلتفرمها در سایر دانشگاهها مذاکراتی صورت گرفته است. باید در این زمینه یک یا دو سکوی نرمافزاری و یا یک پلتفرم مشترک ایجاد شود تا سایر دانشگاهها بتوانند با استفاده از این زیرساختهای نرمافزاری بر اساس مزیتهای هر دانشگاه در این حوزه فعال شوند.
دوایی با تاکید بر این که تعداد دانشگاههای فعال در این حوزه زیاد نیست خاطرنشان کرد: وزارت ارتباطات نیز قرار نیست در امور دانشگاهها دخالت کند ولی به هر دانشگاهی که قادر به ورود به اینترنت اشیاء باشند اجازه پیادهسازی نرمافزارها داده خواهد شد.
منبع:ایسنا
انتهای پیام/