علی اکبر خدایی دبیر کل اتحادیه صادرکنندگان آبزیان در گفتگو با
خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در خصوص صادرات انواع آبزیان گفت:
درآمد کل صادرات کشور در سال گذشته از حوزه آبزیان 300 میلیون دلار بوده
است.
وی افزود: از کل درآمد 300 میلیون دلاری
آبزیان 700 هزار دلار مربوط به صادرات خاویار بوده و این در حالی است که در
سال 73 سهم صادرات خاویار به تنهایی 70 میلیون دلار بوده است.
دبیرکل اتحادیه صادر کنندگان آبزیان گفت:دلیل اصلی کاهش صادرات خاویار محدودیت
منابع طبیعی به این محصول گرانبها بوده و شیلات تلاش کرده در این سالها
کاهش صادرات خاویار با افزایش صادرات دیگر آبزیان جبران کند.
** صادرات میگو به بزرگترین کشور تولید کننده
خدایی
با اشاره به اینکه یک سوم میگوی دنیا در کشور چین تولید می شود افزود: با
این حال چین یکی ازمهمترین مشتری های میگوی ایران در جهان است و علت اصلی
این امر کیفیت خوب محصول میگوی کشور بوده است.
دبیر
کل اتحادیه صادر کنندگان آبزیان در ادامه افزود: یکی دیگر از دلایل صادرات
میگو به چین این است که چینی ها میگوی ما را بسته بندی و فرآوری کرده به
سایر کشورها صادر می کنند.
وی همچنین با اشاره به
افت 25 درصدی ارزش افزوده صادرات آبزیان در اثر تحریم اذعان داشت: با
برداشته شدن تحریم ها مطمئنا میزان صادرات این محصول افزایش خواهد یافت.
**خاویار ایرانی 100 یورو گرانتر از سایر خاویارها در جهان است
دبیرکل اتحادیه صادر کنندگان آبزیان گفت: اولین کشور وارد کنند محصولات آبزیان
از ایران، عراق است که عمده محصول صادراتی به این کشور ماهیان کپور است.
خدایی
در ادامه افزود: مشتری دوم واردات آبزیان از ایران چین و بعد از آن
کشورهای حوزه خلیج فارس هستند و در مجموع به 40 کشور دنیا صادرات داریم.
وی
اظهار کرد: عمده محصول صادراتی به کشور های اروپایی خرچنگ آب شیرین و
خاویار است و خاویار با برند ایرانی،100 یورو گرانتر از سایر خاویارها در
اروپا معامله می شود.
** بالا بردن سطح فرهنگ مصرف آبزیان در جامعه یک ضرورت اجتناب ناپذیر
دبیر
کل اتحادیه صادر کنندگان آبزیان با اشاره به افزایش روز افزون تولید جهانی
گفت: درنتیجه افزایش تولید، قیمت ها کاهش یافته و در نتیجه صادرات آبزیان
برای کشور ما سخت تر از گذشته خواهد شد.
وی همچنین تاکید کرد: با توجه به رشد جمعیت و بهبود فرهنگ غذایی ناخود آگاه جامعه به سمت غذای سالمتر و با کیفیت بهتر خواهد رفت.
خدایی افزود: با توجه به ارز بری بالای صنعت طیور و دامپروری درکشور ناخودآگاه مجبور به افزایش تولید آبزیان در داخل خواهیم بود.
دبیر
کل اتحادیه صادر کنندگان آبزیان عنوان کرد: بنابراین دولت باید برنامه
مدون و از پیش تعیین شده ای برای فرهنگ سازی مصرف ماهی و میگو در جامعه
ایرانی داشته باشد تا سرانه حداقلی 10 کیلو برای هرنفر را افزایش دهد.
وی
گفت: باید به مصرف کنندگان در جامعه ثابت کنیم که میگو و ماهی غذا های
گرانی نیستند و با حداقل هزینه می توان یک غذای دریایی سالم و مغذی را تهیه
کرد.
خدایی با اشاره به اینکه در سالهای اخیر
برنامه های ضعیفی در جهت فرهنگ سازی مصرف آبزیان در جامعه اجرا شده افزود:
درحال حاضر اتحادیه صادرکنندگان برنامه هایی از قبیل فرهنگ سازی در مدارس
برگزاری جشنواره های فرهنگی و همچنین اعطای مدرک دوره آموزش طبخ آبزیان به
آشپزان در دست اجرا دارد.
دبیر کل اتحادیه صادر
کنندگان آبزیان تاکید کرد: امیدواریم با اجرای برنامه های کلان در زمینه
فرهنگ سازی مصرف آبزیان، درآینده نزدیک شاهد ارتقای مصرف این محصول در
جامعه ایران باشیم.
انتهای پیام/