معاون حقوقی و امور بین الملل وزارت خارجه گفت: ایران با مولفه گفتمان که برگرفته از انقلاب اسلامی است اکنون به یک بازیگر قدرتمند در منطقه و جهان تبدیل شده است.

به گزارش حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، عباس عراقچی عصر پنجشنبه در اختتامیه نخستین دوره آموزشی ارتقای مهارت های علمی و عملی حضور زنان در مجامع بین المللی این مطلب را بیان کرد.

وی درباره بحث توانمندسازی جمهوری اسلامی ایران گفت: در بحث مذاکرات هسته ای باید به این مهم توجه کنیم که چرا شش قدرتمند و بزرگ دنیا متحد شده اند تا در مقابل ایران به مذاکره بنشینند؟ که این مهم نشان دهنده توانایی عمده جمهوری اسلامی ایران است.

معاون حقوقی و امور بین الملل وزارت خارجه اظهار داشت: سه توانایی عمده در جمهوری اسلامی ایران باعث شد تا شش کشور مذاکره را بر هر راهکاری ترجیح دهند و این سه توانایی شامل توانمندی دفاعی، ناامید شدن از به زانو درآوردن مردم ایران در تحریم های اقتصادی و توانایی فنی ایران در عرصه هسته ای بود.

وی گفت: طرف های مقابل از حمله نظامی به ما ناامید شدند و من شهادت می دهم اگر می توانستند از طریق حمله نظامی برنامه هسته ای ما را از بین ببرند این کار را انجام می دادند منتها از حمله نظامی ناامید شدند و این مهم به خاطر توانایی دفاعی ما و توانایی موشکی و نیروهای مسلح بوده است.

عراقچی اضافه کرد: امروز هیچ کشوری در منطقه و فراتر از آن فکر حمله به جمهوری اسلامی ایران را نمی کند چون می داند باید هزینه سنگینی را بپردازد بنابراین این مهم نشان دهنده توانمندی دفاعی ما است.

وی ادامه داد: دیگر توانایی کشور ما در زمینه مقابله با تحریم های اقتصادی بود چرا که طرف های مقابل وقتی از به زانو درآوردن ایران از طریق تحریم های اقتصادی ناامید شدند تلاش کردند تا پای میز مذاکره بیایند؛ نمی گویم تحریم های اقتصادی برای ما هزینه نداشت شاید خیلی مشکلات و مصیبت را مردم ما تحمل کردند تا شرایط را کنترل کنند و روی پای خود بایستیم اما مردم به زانو در نیامدند و این مهم یکی از توانایی های ما محسوب می شود.

معاون حقوقی و بین الملل وزارت امور خارجه سومین مولفه قدرت جمهوری اسلامی ایران را توانایی فنی دانست و گفت: زمانی که توانایی فنی و هسته ای ما غالب آمد طرف های مقابل تصمیم بر مذاکره گرفتند که این مهم نیز جزء همان مولفه ها محسوب می شود. 

عراقچی خاطرنشان کرد: سال ها مقاومت باعث شد تا سانتریفیوژهای ما از 20 عدد به 20 هزار برسد و اورانیوم غنی شده تا 10 تن ارتقاء یابد که این قدرت فنی و علمی بود که طرف مقابل رابه مذاکره واداشت. 

وی افزود: هرزمان قدرتمند باشید طرف های شما به دنبال تعامل خواهند آمد و اگر قدرت یا توانمندی نباشد هیچ کس تو را حتی تحویل هم نمی گیرد. 

معاون حقوقی و بین الملل وزارت امور خارجه تصریح کرد: آنچه که به شما جرات و جسارت و توانایی عرض اندام در مجامع بین المللی می دهد قدرت داخلی و درونی است؛اگر طرف های مقابل می توانستند بازی برد - باخت فراهم آورند انجام می دادند اما قدرت جمهوری اسلامی ایران مانع چنین کاری شد. 

عراقچی خاطر نشان کرد: حضور در عرصه های بین المللی بدون توانمندی داخلی و مولفه های داخلی غیر ممکن است و این مهم برای دیپلمات های ما حائز اهمیت است چرا که اگر این مولفه ها نباشد چیزی برای عرضه وجود نخواهد داشت بنابراین این توانمندی باعث افزایش ضریب توانایی های حرفه ای دیپلمات ها می شود. 

وی به تبیین مولفه های قدرت پرداخت و افزود: برخی از مولفه های قدرت همچون توانایی های دفاعی و علمی یا اقتصادی اکتسابی محسوب می شود و برخی نیز همانند جغرافیا و جمعیت ثابت است اما مولفه حائز اهمیت برای قدرت بخشی بحث داشتن گفتمان است. 

معاون حقوقی و بین الملل وزارت امور خارجه افزود: مولفه گفتمانی به سایر مولفه ها ضریب می بخشد و به معنای آن است که شما در منطقه حرفی برای گفتن دارید و دارای گفتمان هستید. 

عراقچی تاکید کرد: اگر ایران امروز می تواند در منطقه و فراتراز آن نقش آفرینی کند و مورد توجه قرار بگیرد ناشی از مولفه گفتمانی است و این مهم نیز از گفتمان انقلاب اسلامی نشات می گیرد. 

وی ادامه داد: گفتمان انقلاب اسلامی نیز مبتنی بر مقاومت و زیر بار سلطه نرفتن است و امروز جمهوری اسلامی ایران حرفی برای گفتن دارد ؛ حتی برخی کشورها که توانایی اقتصادی دارند ولی به عنوان قدرت شناخته نمی شوند به خاطر نداشتن گفتمان است. 

عراقچی تصریح کرد:امروز ایران به خاطر همین مولف گفتمانی جایگاهی شایسته دارد و هیچ موضوعی بدون ایران حل و فصل نمی شود ؛امروز هیچ کشوری مثل ایران دارای امنیت نیست و تمامی اینها حائز اهمیت است. 

معاون حقوقی و بین الملل وزارت امور خارجه ادامه داد: در بحث های حقوق بشر و زنان نیز مولفه گفتمانی ما بر بحث عدالت جنسیتی و شرافت خانواده است که برگرفته از اسلام است و حائز اهمیت محسوب می شود . 

عراقچی به نقش آفرینی بانوان در عرصه های مختلف کشور اشاره کرد و افزود: اینکه بانوان هیچ منعی در کاندیداتوری برای مجلس ندارند یا اینکه بانوان به عنوان سخنگوی وزارت خارجه برگزیده می شوند نشانه توانمندی بانوان کشور دارد . 

وی درباره خانم افخم نیز گفت: آقای ظریف اگر اصرار داشت که یک خانم سخنگو شود به خاطر همین توانمندی است . 

عراقچی همچنین به حضور بانوان در وزارت امور خارجه اشاره کرد و فزود: در داخل وزارت خارجه هیچ منعی برای حضور خانم ها در عرصه مدیریتی نداریم و حتی تشویق هم می کنیم و تبعیض مثبت هم قائل می شویم که این به معنای آن است که میان یک بانوی توانمند و آقای توانمند اولویت با خانم ها است. 

انتهای پیام/


اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار