چه کسی می تواند ادعا کند که نیاز به احترام دیگران ندارد؟ بیایید کمی با خودتان روراست باشید. همه ما انسان ها از احترام دیگران نسبت به خود شاد و راضی می شویم و اگر اعتماد به نفس ناچیزی هم داشته باشیم با توجه و احترام دیگران بیشتر به ارزش وجودی مان پی خواهیم برد.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، چه کسی می تواند ادعا کند که نیاز به احترام دیگران ندارد؟ بیایید کمی با خودتان روراست باشید. همه ما انسان ها از احترام دیگران نسبت به خود شاد و راضی می شویم و اگر اعتماد به نفس ناچیزی هم داشته باشیم با توجه و احترام دیگران بیشتر به ارزش وجودی مان پی خواهیم برد، اما قبل از اینکه روی احترام و توجه دیگران تمرکز کنید، بهتر است اول این سوال را از خود بپرسید که شما چه کاری می توانید برای دیگران انجام دهید؟ با این سوال قدم اول را در کسب احترام دیگران برداشته اید

سر قولتان بمانید

حتی اگر قول کوچکی به کسی می دهید حتما خود را متعهد به انجام آن کنید. این نشانه احترام شما به افراد است. اگر نیازمند احترام هستید ابتدا خودتان باید برای دیگران احترام قائل شوی. اگر قول های زیادی داده اید که از پس انجام آن برنیامده اید، نشان می هد شما بیش از حد توانتان به دیگران قول داده اید. یادتان باشد افراد خوش قول همیشه محبوب و دوست داشتنی هستند. علاوه بر خوش قول ماندن سعی کنید بی جهت وقت دیگر افراد را نگیرید. مثلا در یک جلسه کاری با تعریف کردن موضوعات بی ربط وقت جلسه را طولانی نکنید. این کار نتیجه منفی روی حس احترام افراد نسبت به شما دارد. 

به این موضوع فکر کنید ممکن است آدم ها درگیر کاری باشند بنابراین صحبت هایتان را مستقیم بیان کنید تا دیگران هم راحت تر تصمیم بگیرند.

پشت سر هم نگویید: «متاسفم»

افرادی که بدون فکر کردن مدام از کلمه «متاسفم» استفاده می کنند چندان مورد احترام دیگران نیستند. معذرت خواستن زمان و مکان مخصوص خودش را دارد. اگر بابت اشتباهی که مرتکب شده اید، دوستان یا افراد خانواده تان را ناراحت کرده اید حتما عذرخواهی کنید، اما در عرض یک ساعت بابت هر موضوع کوچکی مدام نگویید «متاسفم» خصوصا در محل کار.

فروتن باشید

هر فردی در زندگی شما می تواند یک آموزگار باشد این موضوع طبیعی است که شما در هر چیزی متخصص نیستید و گاهی لازم است از تجربه های دیگران نیز استفاده کنید. فروتن بودن یعنی بپذیرید هر فردی در روی کره زمین چیزی برای عرضه کردن دارد و شما می توانید از داشته های دیگران نیز بهره ببرید. وقتی نسبت به دیگران فروتن باشید و در شرایط مختلف ناآگاهی خود را پیرامون بعضی مسائل بپذیرید، به فرد قابل احترامی تبدیل خواهید شد.

وظیفه تان را به درستی انجام دهید

اگر با شخصی قرار گفت و گو دارید قبل از آن اطلاعاتی راجع به آن فرد به دست آورید و با اطلاعات کامل با او صحبت کنید. این کار احترام دیگران را نسبت به شما برخواهد انگیخت. اگر شما کسی هستید که قرار است با او یک گفت و گوی کاری انجام شود تمام اطلاعات و مدارک لازم را همراه داشته باشید. وقتی با یکی از دوستانتان صحبت می کنید گفته های آنها را به خاطر بسپارید و اگر درخواستی از شما دارند آن را در جایی یادداشت کنید تا در ملاقات بعدی نیازشان را برآورده کنید. توجه به دیگران باعث ایجاد حس احترام در آنها نسبت به شما خواهدشد.

الهام بخش باشید

افراد را برای رسیدن به رویاها و اهدافشان تشویق کنید. وقتی در دیگران شور و اشتیاق کافی برای رسیدن به اهدافشان ایجاد می کنید و به آنها و باورهایشان بها می دهید حس احترام خواه ناخواه به وجود خواهد آمد.

«نه» گفتن را بیاموزید

از اینکه گاهی اوقات نمی توانید جواب مثبت به دیگران بدهید احساس خجالت نکنید. وقتی همیشه دیگران را به خودتان ترجیح می دهید چگونه می توانید انتظار احترام از سوی دیگران را داشته باشید. وقتی به دیگران «نه» می گویید یعنی وقتتان آنقدر ارزش دارد که گاهی نمی توانید از آن بگذرید. همین دیدگاه حس احترام دیگران را برخواهد انگیخت.

ساکت نمانید

اگر در شرایطی نسبت به شما بی احترامی شده یا شخص خاصی به نوعی قصد سوءاستفاده از شما را دارد، ساکت نمانید و از حق خود دفاع کنید. دفاع کردن از خود کار سختی است اما به دیگران یاد خواهدداد که حریم شما را رعایت کنند. سکوت کردن در شرایطی که حقوق دیگران نیز پایمال شده کار درستی نیست. در حد توان اگر کسی از شما کمک خواست به او کمک کنید و اجازه ندهید در جایی شاهد بی عدالتی و پایمال شدن حقی باشید. وقتی از دیگران دفاع می کنید احترام نیز به دست خواهید آورد.

شنونده خوبی باشید

افرادی که بی وقفه صحبت می کنند و اجازه صحبت به کسی نمی دهند به هیچ وجه مورد احترام دیگران نیستند. از اینکه تمام ساعت ها فقط در مورد خودتان صحبت کنید، دست بردارید و در عوض به حرف دیگران نیز گوش دهید. قبل از اینکه کلامی بر زبان بیاورید در مورد آن فکر کنید. سنجیده حرف زدن و شنونده خوبی بودن 2 عامل مهم در جلب توجه و احترام دیگران است. 

احساس هایتان را کنترل کنید

سعی کنید هیجان ها و احساس های خود را نسبت به شنیدن یک خبر خوب یا بد کنترل کنید و سریع از خود واکنش نشان ندهید. مدیران بزرگ دنیا و افرادی که در نظر دیگران مورد احترام هستند تفاوت بین واکنشی عکس العمل نشان دادن و پاسخ دادن را به خوبی می دانند. چه خبر خوبی را دریافت کنید و چه یک خبر بد و ناراحت کننده ای، ابتدا خودتان را کنترل کنید و هوشمندانه و درست جواب بدهید. این واکنش باعث جلب احترام دیگران نسبت به شما می شود.
منبع: هفته نامه زندگی مثبت
انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.