به گزارش
خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، میرزاده رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در حاشیه برگزاری جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی درجمع خبرنگاران در خصوص تنظیم سند آمایش علمی دانشگاه آزاد گفت: این سند که در 31 هیئت امنای استان مطرح شده بود به تصویب رسیده و ما نیز آن را تجمیع و تلفیق کردهایم و امروز این سند در جلسه ستاد نقشه علمی کشور مطرح شده و با بحث و تبادل نظر مشخص شد که باید از ظرفیتهای خوب دانشگاه آزاد به خوبی استفاده شود تا فشار از روی دولت کمتر شود. البته بحث بررسی شاخصها هم مطرح بود، بنابراین ادامه بررسی این موارد به جلسه بعد موکول شد که قرار شد در جلسه آینده به همراه کارگروهی متشکل از همکاران ستاد نقشه علمی کشور و دانشگاه آزاد اسلامی و وزارت علوم تحقیقات و فناوری بررسی شود و مجددا برای تصویب نهایی به ستاد نقشه جامع علمی کشور بازگردد.
میرزاده در خصوص توسعه تحصیلات تکمیلی گفت: در این سند وزن اصلی کار ما در توسعه تحصیلات تکمیلی بوده، ما در حال حاضر 56 درصد تحصیلات تکمیلی را در دانشگاه آزاد بر عهده داریم و پیشبینی شده است که در افق 1404 حدود 60 درصد از آموزش عالی کشور در دانشگاه آزاد اسلامی دنبال شود که بار سنگینی از روی دوش دولت بر میدارد. البته با رعایت استانداردهای آموزش عالی در ایران سعی میکنیم بهترین بازده را در این زمینه داشته باشیم.
وی در پایان در خصوص جمعآوری واحدهای کمبازده افزود: تعداد زیادی از واحدهایی که بازدهی نداشتند یا زیانده بودند و یا از استانداردهای لازم به دور بودند را تجمیع و یا منحل کردیم و امروز از 472 واحد بیش از واحد دانشگاهی یا ادغام شدهاند یا به کل منحل شدهاند و هیئت علمی که جذب میشود برای واحدهایی است که مجری تحصیلات تکمیلی هستند تا نقصهایی که در این زمینه وجود دارد را بر طرف کنند.
37 درصد آموزش عالی کشور در اختیار دانشگاه آزاد اسلامی
منصور کبگانیان دبیر ستاد راهبردی نقشه جامع علمی کشور در حاشیه شورای عالی انقلاب فرهنگی در خصوص جلسه برگزار شده، گفت: این یک جلسه بسیار پر فشار و طولانی بود و به علت حجم زیاد کاری یک ساعت بیشتر به طول انجامید، تمامی اعضا شرکت داشتند که سه بخش در این جلسه مطرح شد.
وی ابتدا در مورد آمایش آموزش عالی گفت: آمایش آموزش عالی وزارت صنایع و معادن در ابتدای این جلسه به بحث گذاشته شد و نمایندگان وزارت صنایع و معادن پیشنهادات خود را در ارتباط با آمایش صنعت کشور و ارتباط موضوعی آن با حوزه آموزش عالی ارائه دادند.حدود 31 درصد از تولید ناخالص کشور در بخش صنعت معدن و تجارت ارائه میشود و دکتر توفیق معاونت آموزشی و پژوهشی وزارت صنایع در این خصوص گفت: در حدود 3 هزار و 400 شغل در این حوزه وجود دارد و بر اساس آخرین سرشماریها و اطلاعات بدست آمده آمار اشتغال فارغالتحصیلان در هر استان در ارتباط با مجوزهایی که داده شده در اختیار وزارت صنایع و معادن قرار گرفته و قرار شده با وزارتهای علوم و بهداشت تبادل اطلاعات کنیم تا سند آمایش به بهترین نحو استقرار یابد و تا انتهای برنامه ششم پتانسیل 152 هزار نفری برای اشتغال فارغالتحصیلان دراین بخش فراهم شود.
کبگانیان در ادامه گفت: در بخش دوم جلسه موضوع مهمی که مطرح شد سند آمایش دانشگاه آزاد اسلامی بود که در پی آن وزارت علوم و وزارت بهداشت گزارشات لازم را مطرح کردند و در این زمینه نیز مصوباتی داشتیم. البته گزارش وزارت علوم بر این مبنا بود که حتما بخش غیر دولتی مورد توجه قرار گیرد. در این حوزه دکتر میرزاده رئیس دانشگاه آزاد و معاونانشان حضوری فعال داشتند و برای اعضای علمی پتانسیل افزایش 11 هزار نفری از فارغالتحصیلان دارای مدرک دکترا را در نظر گرفتهاند و تا خرداد یا شهریور نتایج را اعلام میکنند. از آنجایی که 37 درصد آموزش عالی کشور طبق آمار در اختیار دانشگاه آزاد اسلامی است و با گزارشها و پیشنهاداتی که دانشگاه آزاد اسلامی داشت، در این جلسه مقرر شد کمیتهای با محوریت دبیر ستاد نقشه جامع علمی کشور تشکیل شود و عضویت روسای کمیسیونهای محترم مجلس، معاونان آموزشی وزارت علوم و رئیس دانشگاه آزاد و همینطور نمایندههای وزارت بهداشت تشکیل شود و در این خصوص ما قول دادهایم که در یک ماه آینده بتوانیم نکاتی که یک مقدار از نظر دیدگاهی که بتوانیم نکاتی که در موردشان اختلافی وجود دارد در این حوزه حل کنیم.
انتهای پیام/