محققان دانشگاه آزاد دامغان و دانشگاه دامغان موفق به ساخت نمونه آزمایشگاهی نانو دارویی شدند که خاصیت ضدسرطانی دارد.

حمید هاشمی مقدم عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه فن‌آوری‌های نوین  گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان گفت: یکی از راه‌های معمول درمان سرطان شیمی درمانی است که عوارض جانبی بسیاری به دنبال دارد. ما در این طرح تلاش کردیم به کمک فناوری نانو، دارورسانی هدفمند انجام دهیم که معمولا هزینه بر است و در مواردی موجب کاهش عملکرد دارو می‌شود.

وی توضیح داد: ما توانستیم به کمک یک نانو حامل کاربردی، ارزان و زیست سازگار ویژه‌ی داروی ضد سرطان سینه، هزینه‌ را کاهش دهیم و اثرات جانبی را حذف کنیم.

هاشمی مقدم با اشاره به نتایج رضایت بخش آزمایش دارو روی موش‌های آزمایشگاهی ادامه داد: نتایج  آزمایش بیانگر کارایی بسیار بالای نانو داروی سنتز شده در درمان موش‌های سرطانی است. همچنین این دارو در سایر بافت‌ها رسوب نکرده و بیشترین تراکم دارو در بافت‌های سرطانی مشاهده می‌شود که این امر نشان می‌دهد دارو عوارض جانبی بسیار پایینی دارد.

وی خاطرنشان کرد: در این پژوهش اثرات نانو داروی سنتز شده در تأخیر رشد تومور، زمان دو برابر شدن اندازه‌ی تومور، نسبت مهار و همچنین آسیب‌شناسی بافت مورد بررسی قرار گرفته است از طرفی توزیع دارو در بافت‌های مختلف موش‌های مبتلا به سرطان مورد آزمایش، به روش HPLC و جذب اتمی اندازه‌گیری شده است.

هاشمی مقدم از سمیت کم این نانو دارو خبر داد و افزود: این نانو دارو که برای ساخت آن، پلی دو پامین را بروی نانو ذارت مغناطیسی آهن قرار دادیم، زیست سازگار و کم هزینه بوده و از سمیت پایینی برخوردار است.

برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.