مکانیزم محوری این پازل به شما این امکان را می‌دهد که در هر وجه به طور جداگانه رنگ‌های دیگر را به هم ریخت و هدف از بازی این است که تمام رنگ‌های آن در وجه خود و به صورت درست در کنار هم قرار گیرند.

به گزارش دریچه فناوری گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان؛ مکعب روبیک یک جورچین مکانیکی است که در سال ۱۹۷۴ توسط یک مجسمه‌ساز و پروفسور معمار مجارستانی به نام ارنو روبیک ابداع شد. نام اصلی آن " مکعب جادویی " است که توسط مخترع آن نام‌گذاری شده است.

حل مکعب روبیک در یک ثانیه !

این اسباب بازی در سال ۱۹۸۰ به افتخار سازنده آن به " مکعب روبیک " تغییر نام یافت و برنده جایزه ویژه بهترین پازل جهان در آلمان شد و گفته شده پرفروشترین اسباب بازی جهان با ۳۵۰٫۰۰۰٫۰۰۰ عدد است. فروش مکعب روبیک در ایالات متحده در سال ۲۰۰۶ شاهد افزایشی ناگهانی بود. این افزایش به فیلم "در جستجوی خوشبختی" نسبت داده می‌شود. در این فیلم ویل اسمیت با حل کردن مکعب روبیک یک بازرگان را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

در هر مکعب روبیک کلاسیک ۶ وجه و در هر وجه ۹ تکه و هر وجه دارای یک رنگ است، در نتیجه کلاً دارای ۶ رنگ (رنگ بندی سنتی: سفید، زرد، نارنجی، قرمز، آبی، و سبز) است. گفته می‌شود این مکعب دارای ۴۳ تریلیون جایگشت (تعداد ترکیب‌های ممکن برای موقعیت رنگ‌ها) است.

حل مکعب روبیک در یک ثانیه !

مکانیزم محوری این پازل به شما این امکان را می‌دهد که در هر وجه به طور جداگانه رنگ‌های دیگر را به هم ریخت و هدف از بازی این است که تمام رنگ‌های آن در وجه خود و به صورت درست در کنار هم قرار گیرند. در سال‌های بعد این مکعب گسترش یافت و مدل‌های دیگری از آن درست شده‌است، از جمله: ۲×۲×۲ (مکعب جیبی، مینی مکعب و یا مکعب یخی)، ۳×۳×۳ (مکعب استاندارد)، ۴×۴×۴ (انتقام روبیک، یا مکعب استاد) و ۵×۵×۵ (مکعب پروفسورها) و به تازگی اندازه‌های بزرگتر نیز درست شده‌اند (وی کیوب ۶ و وی کیوب ۷) و بزگترین مکعبی که درست شده‌است ۱۷×۱۷×۱۷ می‌باشد.

علاقمندان این بازی مهیج حتما اطلاع دارند که آخرین رکورد حل این مکعب، ۴.۹۰۴ ثانیه می‌باشد. اما اگر بگوییم اکنون مکعب روبیک تنها در یک ثانیه حل شده باور می کنید ؟! بله واقعیت دارد، اما این رکورد توسط انسان به ثبت نرسیده و یک ربات موفق به حل مکعب روبیک در زمان ۱.۰۱۹ ثانیه شده است. این ربات توسط دو مهندس نرم‌افزار مشهور، Jay Flatland و Paul Rose طراحی شده و تا کنون تمامی انواع مکعب‌هایی که پیش روی این ربات برای حل کردن قرار گرفته است، بین ۱ تا ۱.۲ ثانیه حل شده‌اند و زمان ۱.۰۱۹ نیز سریع‌ترین زمان میان دیگر نتایج بوده است. با این زمان خیره‌کننده، نه تنها رکورد انسان شکسته شده بلکه رکوردی که ربات‌های قبلی از خود به جای گذاشته بودند، یعنی رقم ۳.۲۵۳ ثانیه نیز حالا شکسته شده است.

حل مکعب روبیک در یک ثانیه !

این ربات که به کمک پرینتر سه‌بعدی تولید شده است، با مجهز بودن به ۴ پورت USB که هر کدام به یک وبکم متصل بوده و آنها نیز به یک کامپیوتر متصل شده‌اند، در مرحله‌ی اول، مکعب توسط ربات اسکن می‌شود، چیزی که انسان نیز آن را به هنگام به دست گرفتن مکعب انجام می‌دهد. پس از مشخص شدن الگو و حالت کلی مکعب، اطلاعات آن برای الگوریتم حل مسئله‌ی Kociemba ارسال گشته و سپس تمامی کارهای لازم و حرکت‌های مورد نیاز توسط ربات انجام می‌گیرد.

البته باید به یکی از برتری‌ها ربات به نسبت انسان نیز اشاره نماییم و آن، محل قرارگیری انگشت شست می‌باشد. در مورد این انگشت و البته دیگر انگشتان، تقریبا احتمال خطا برای این ربات وجود ندارد حال آنکه ممکن است کمی در این مورد اشتباه کرده و یا انگشتش به بهترین شکل ممکن، ردیف‌های مکعب را به چرخش در نیاورد.

باید باز هم اشاره داشته باشیم که ربات برای حل کردن مکعب‌های روبیک، نیاز دارد تا هر چهار دوربین خود را به صورت فعال داشته باشد تا کار ارزیابی به بهترین شکل ممکن انجام گرفته شود. هر گاه که یک مکعب حل می‌شود، تمامی دوربین‌ها توسط کاغذ پوشانده شده و یک نفر نیز مکعب را از حالت درست تغییر می‌دهد.

هنوز این دو مهندس رکوردهای به ثبت رسیده توسط ربات خود را در به صورت جهانی ثبت نکرده‌اند. و باید بگوییم که تلاش برای ساخت و تولید یک ربات با توانایی حل کردن مکعب روبیک با سرعت ۳۰۰ برابر بیشتر از رقبای دیگر، چیزی نیست که بخواهیم باز هم به این زودی‌ها شاهد آن باشیم.


انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۴۷ ۱۲ بهمن ۱۳۹۴
واقعا عجیب بود
ولی من معتقدم اگر از جوانان ایرانی حمایت شود کارهایی میکنند که این ها در برابر آن خیلی نا چیز خواهد بود
آخرین اخبار