علی رضا شفیعی کندجانی ، روانپزشک و استاد دانشگاه علوم پزشکی در گفتوگو با
خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، در رابطه با مصرف خودسرانه داروهایی نظیر آلپرازولام گفت: آلپرازولام جز دسته داورهای خوابآور و آرام بخش است که به علت قدرت بالایی خوابآوری و وابستهسازی که دارد مصرف آن در کوتاه مدت (2 الی 3 هفته) باید تحت نظر پزشک باشد.
دکتر شفیعی با بیان اینکه کلونوزپام و دیازپام نیز دو دارویی هستند که در این دسته قرار دارند، ادامه داد: مصرف خودسرانه این قبیل داروها عوارضی همچون پرخاشگری،اضطراب، دلشوره و ایجاد اختلالات خواب و عدم تمرکز در یادگیری، تصمیم گیری و توجه کردن را در پی دارد.
وی در ادامه افزود: ایجاد نوعی اعتیاد به مصرف این داورها، سرآمد همه عوارض ذکر شده است که فرد مصرف کننده به ناچار با گذشت زمان کوتاهی نیازمند افزایش دز دارو و تعداد دفعات مصرف می شود و حتی امکان ترغیب فرد به مصرف مواد مخدر نیز وجود دارد و همچنین در صورت عدم مصرف این داروها فرد دچار علائم ترک اعتیاد می شود.
این روانپزشک در پایان خاطر نشان کرد: اغلب معتادان برای کنترل خواب از این دسته از داروها استفاده می کنند و در صورتی که افراد غیر معتاد با مصرف خودسرانه دچار عوارض آن شده باشند باید هر چه سریعتر با مراجعه به روانپزشک و با سمزدایی و دیگر روش های درمانی تحت درمان قرار گیرند.
انتهای پیام/