وارد شدن به دوران متاهلی نیازمند این است که چه دختر و چه پسر، کارها و رفتارهای دوران مجردی اش را ترک کند و برای بقای زندگی متاهلی اش به یک سری نکات پایبند باشد.

به گزارش خبرنگار کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، 25 ساله، بی‌دغدغه و بی‌مسئولیت که تا دیروز تنها مشغله ذهنی‌اش علاقه‌مندی دوران مجردی‌اش بود و بیشتر عمر خودش را در خواب و گشت‌وگذار با دوستانش می‌گذارند و گاهی به خاطر تماشای مسابقه‌ی فوتبال مورد علاقه‌اش تا صبح نمی‌خوابید، بدون آن که دغدغه‌ی فردایش را داشته باشد، حالا تصمیم به ازدواج و شروع یک زندگی جدید می‌گیرد و با این تصمیم وارد دنیایی می‌شود که هیچ زمینه‌ی قبلی و اطلاعی از آن ندارد جز برگزاری یک مراسم شاد و کنار هم آوردن دوستان و این دنیای جدید ظاهر و باطنش زمین تا آسمان با دوران خوش و بی‌غم مجردی برایش فرق می‌کند.

اما زمانی که فرد چه دختر و چه پسر تصمیم به ازدواج می‌گیرند و متأهل می‌شوند خواهند دید که دیگر زندگی برایشان مثل قبل نیست و باید رفتارهایی که تا قبل از این زمان به عنوان یک عادت همیشگی انجام می‌داده‌اند را تغییر دهند و به جای آن حضور شخص دیگری که به عنوان همراه و همسر و تکیه‌گاه با او پیمان بسته است با باور کنند و یقین پیدا کنند تصمیم‌هایی که از این پس برای زندگی می‌گیرند چه خوب باشد و چه بد عواقب و پیامدهای تلخ و شیرین آن هم برای خودش است و هم برای همسرش.

حمیدرضا رحمانی مشاور خانواده در گفت‌وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران گفت: در عمر کنونی که بسیاری از ازدواج‌ها هم به سبک مدرن غیر سنتی انجام می‌شود در بسیاری از موارد به جدایی می‌انجامد حتی اگر مشکلات مالی و خانوادگی را در نظر نگیریم ماندگاری و سیر کردن زوجین خصوصا مردان در دوران مجردی بسیار آزاردهنده است.

هدف، اولین قدم برای شروع زندگی مشترک است
بعضی از افراد درک صحیح و کاملی از ازدواج ندارند. این عدم درک کافی مردان بیشتر از زنان به چشم می‌خورد چرا که ازدواج برای زنان به مثال فتح یک قله و رسیدن به یک موفقیت است اما دیدگاه مردان بدین گونه نیست.

رحمانی اظهار کرد: ازدواج و تشکیل خانواده برای زنان یک پایان تلقی می‌شود در حالی که در مردان این گونه نیست چه بسا برایشان شروعی دوباره هم هست. دختران برای بستن یک پیوند زناشویی مستحکم برنامه‌های زیادی دارند و زمانی هم که مجرد هستند به این موضوع فکر می‌کنند در حالی که در پسران این مورد صدق نمی‌کند تا جایی که برخی از و آن‌ها حتی نمی‌دانند چرا ازدواج کرده‌اند و زمانی‌ که از اکثر آن‌ها سؤال می‌شود چرا تشکیل خانواده داده‌اند جواب درست و قانع‌کننده‌ای نخواهند داد و اغلب رفع نیازها و غرایض و سروسامان دهی به زندگی‌شان را دلیل ازدواج خود می‌دانند.


فراموش نکنید ازدواج آفرین روحی است
اما آن چیز که بیش از هر مورد دیگری حائز اهمیت است این است که دختر و پسر باید باور کنند ازدواج یک نوع آمیختگی همانند آمیختگی آب و شکر است که جدایی ناپذیر است، اما تفکرات بچه گانه در آنها و ندانستن یک هدف مشخص برای شروع زندگی مشترک با همسر در بسیاری از موارد باعث می‌شود که آنها خصوصاً مردان حتی پس از ازدواج هم همچنان مثل دوران مجردی بمانند.

آقایان، لطفاً تکرو نباشید!
رحمانی اظهار داشت: برخی از افراد صرفا جهت بهره‌برداری و فقط استقلال و دور شدن از محیط خانواده ازدواج می‌کنند و تصور می‌کنند رفتارها و کارهایی که انجام می‌دهند هیچ ارتباطی به همسرشان ندارد و به هیچ عنوان وظیفه‌ای را در قبال پاسخگویی به همسرشان تقبل نمی‌کنند و تنها به این می‌اندیشند که حالا که ازدواج کرده‌ام حق دارم همان طور که می‌خواهم زندگی کنم حتی اغلب آنها ارتباط با دوستان دوران مجردی‌شان را همچنان حفظ کرده‌اند و چه بسا که این رابطه پررنگ‌تر شده و رفت و آمدها به منزل بیشتر از قبل هم می‌گردد.

دوران پس از ازدواج به عنوان یک رشد فکری در جوانان تلقی می‌شود. تصمیم‌هایی که زوجین می‌گیرند حتماً باید با مشورت و مورد تأیید هر دو طرف چرا که دیگر هر دو طرف باید برای آرامش بیشتر یکدیگر تلاش کنند و حالا که صحبت از علاقه به میان آمده است باید یاد بگیرند چگونه زندگی زناشویشان را زیباتر کنند. هر دو باید بپذیرند که از این پس در کنار هم می‌مانند و در آینده‌ای نزدیک والدین فرزندی خواهند بود ه به عنوان پدر و مادر از آن‌ها توقعاتی دارد.

از مشاوره و تجربه دیگران کمک بگیرید
روان‌شناسان و مشاوران خانواده به زوج‌های جوان توصیه می‌کنند تا با مشورت با افراد با تجربه (خصوصاً پدرها و مادرهایشان) و حتی درصورت لزوم مراجعه به یک روان‌شناس و مشاور خانواده در جهت تحکیم بنیان خانواده جدید و نوپایشان تلاش کنند و از بودن در کنار همسر خود لذت کافی و دلخواه را ببرند.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.