به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز؛ نجفی در دیدار با سرکنسول جدید ایران در استان ترابوزن ترکیه خاطرنشان کرد: نقش محوری تبریز و ترابوزان، با توجه به انتخاب تبریز به عنوان پایتخت گردشگری کشورهای اسلامی در سال 2018، باید بیش از پیش بارز باشد.
وی با بیان اینکه شهرداری تبریز در این راستا، مشوقهای مهم سرمایهگذاری تدوین کرده است، اضافه کرد: این مشوقها میتواند زمینه ارزشمند توسعه فرصتهای دوجانبه سرمایهگذاری و تقویت زیرساختهای گردشگری را فراهم کند.
نجفی متذکر شد: به این منظور تلفیق شرکتهای گردشگری، پیشبینی جایگاههای مسیر زمینی در دو شهر و اجرای نمایشگاههای دایمی صنایع دستی و هنری، کارساز خواهد بود.
شهردار تبریز با اشاره به ساختار ویژه شهرداری و تفاوتهای آن با سایر دستگاههای اجرایی اظهار کرد: با توجه به ظرفیتها و مزیتهای شهرداری و همچنین ساختار غیردولتی آن، توسعه روابط دیپلماسی با این مجموعه، تفاوتهای اساسی با سایر دستگاههای اجرایی دارد.
نجفی همچنین با تبریک به سرکنسول جدید ایران در ارزروم، برای وی در اجرای ماموریت های محوله آرزوی موفقیت کرد.
رضا باغبانکندری، سرکنسول جدید ایران در استان ترابوزن ترکیه نیز در این دیدار با ارایه گزارش اقتصادی از 10 استان ترکیه در ارتباط با حوزه فعالیت این کنسولگری گفت: در پنج سال گذشته، حجم واردات این 10 استان از کشورهای متعدد خارجی، 929 میلیون دلار بوده که 9 میلیون دلار آن مربوط به ایران است.
وی اضافه کرد: این رقم در سال 2014 به 1.1 میلیارد دلار رسیده و در نتیجه آن، سهم واردات از ایران نیز به 23 میلیون دلار افزایش یافته است.
سرکنسول ایران در استان ترابوزن ترکیه همچنین با اشاره به وضعیت صادراتی استانهای حوزه فعالیت این کنسلوگری خاطرنشان کرد: در پنج سال گذشته، از مجموع صادرات 2.3 میلیارد دلاری این استان، 29 میلیون دلار مربوط به ایران است.
باغبانکندری، ادامه داد: این رقم در حالی در سال 2014 به 2.75 میلیارد دلار رسیده که صادرات از ایران به 7 میلیون دلار کاهش یافته است.
وی خاطرنشان کرد: قابلیتهای استان آذربایجان شرقی و در راس آن شهر تبریز، میتواند به تقویت مناسبات اقتصادی و اجتماعی ایران و ترکیه بیانجامد.