با عدم برگزاری نمایشگاه کتاب در مصلای امام خمینی وزارت ارشاد می‌تواند سالانه حدود ۴ میلیارد تومان پس انداز داشته و آن را به بدنه نشر تزریق کند. هر چند شهرآفتاب آزمونی مهم برای ارشاد و شهرداری است.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،هفته گذشته بود که سیدعباس صالحی معاون فرهنگی وزیر ارشاد از دغدغه‌هایش برای مکان برگزاری نمایشگاه کتاب سال 95 گفت.
 
صالحی در این نشست تاکید کرد که ما گزینه‌های زیادی برای مکان نمایشگاه کتاب نداریم. اما او در نهایت کمی منعطف‌تر از «شهر آفتاب» یاد کرد و تاکید داشت که خودش نیز تا مرداد ماه سال‌جاری با این گزینه موافق نبوده است تا اینکه هفته گذشته بازدیدی از آن مکان داشت.
 
البته با تمهیدات شهرداری و قول مساعد شهردار تهران در جهت بهینه سازی و سرعت بخشیدن به امور ساختمانی و ساخت و ساز در شهرآفتاب ظاهرا نگرانی‌های ارشاد نیز تا حدی تقلیل یافته و با تخصیص بودجه‌ها مراحل در حال سپریی شدن است.
 
البته مسئولین شهرداری و ارشاد با تشکیل کارگروهی نظارت بر امور را خواستار شده تا طبق چک لیست آماده شده مسیر ادامه یابد هرچند تقویم زمانی اهمیتی به داشته‌ها نمی‌دهد و مسیر تند خود را می‌گذراند.
 
ابوالفضل قناعتی عضو هیئت رئیسه شورای شهر تهران با اشاره به بازدید اخیرش از پروژه شهر آفتاب گفته است: چندی پیش شهرداری تهران درخواست اختصاص 180 میلیارد تومان برای ساخت فاز یک پروژه شهر آفتاب را مطرح کرد که از طریق جابجایی ردیف‌های بودجه محقق می‌شود.
 
وی بابیان اینکه شهرداری تهران همچنین درخواست کمک 80 میلیارد تومانی برای ساخت خط مترو از ایستگاه شاهد تا شهر آفتاب را مطرح کرده است، اظهار کرد: شورا کمک خواهد کرد تا هرچه زودتر مجموعه شهر آفتاب ساخته و مورد بهره‌برداری قرار گیرد چراکه ایجاد نمایشگاه جدید در خارج از تهران به کاهش ترافیک کمک شایانی خواهد کرد.
 
از سوی دیگر ظاهرا برای اتمام فاز یک پروژه شهر آفتاب که شهردار تهران وعده داده است تا اردیبهشت‌ماه با برگزاری نمایشگاه کتاب افتتاح می‌شود، حدود 260 میلیارد تومان بودجه لازم است.
 
نمایشگاه شهر آفتاب بزرگ‌ترین نمایشگاه تخصصی پایتخت است که به‌منظور جابجایی نمایشگاه بین‌المللی از شهر تهران در حال ساخت است.
 
در کارگروهی که سه ضلعی تشکیل خواهد شد و در آن نمایندگانی حضور خواهند داشت (با حضور نماینده تشکل‌ها، نماینده شهرداری و نماینده ارشاد)قرار است پس از قطعیت میزبانی شهرآفتاب تمهیدات را دنبال تا گزارش‌هایی را به مسئولین خود برسانند.
 
* تقویم را از دست ندهید/ پس انداز مهم ارشاد: سالانه حدود 4 میلیارد می ماند
 
دغدغه ارشاد به نظر می رسد بیش از شهرداری باشد چرا که تقویم نمایشگاه‌های سال‌های گذشته نشان می‌دهد ممکن است زمکان را تا به حال نیز از دست داده باشد.
 
موضوعی که در صحبت با ناشران عنوان می‌شد اینکه مصلای امام خمینی هم از ابتدا مکان نمایشگاهی محسوب نمی‌شد اما با انتقال نمایشگاه به این منطقه و برگزاری آن طی چند سال زیر ساخت‌های ساخته شد و بالاجبار نمایشگاه کتاب به مصلای امام خمینی رفت.
 
نکته مهمتر از همه موضوع ذخیره بودجه است، طی گفته مسئولان هرساله ارشاد به مصلا حدود سه و نیم تا چهار میلیارد تومان بابت ده روز برگزاری نمایشگاه کتاب پرداخت می‌کرد که طبیعتا ذخیره و عدم پرداخت این میزان به نفع بدنه نشر خواهد بود . معاونت فرهنگی می تواند این میزان را به بدنه نحیف نشر تزریق کند.
 
امروز نیز حسین نوش آبادی سخنگوی وزارت ارشاد در نشست خبری به این ماجرا اشاره کرد و گفت:  شهر آفتاب تا قبل از نمایشگاه کتاب آماده می‌شود و برگزاری در آن مقرون بصرفه‌تر است و اولویت ما برگزاری در این مکان است تا باغ کتاب و مصلی. همچنین مصلای تهران مجموعه‌ای دیدنی است اما برای برپایی نمایشگاه پیش‌بینی نشده است.
 
نوش‌آبادی افزود: اینکه تمام نمایشگاه‌ها از سال آینده در بیرون از تهران برگزار شود استقبال می‌کنیم و اگر در شهر آفتاب امکانات رفاهی فراهم شود به آنجا می‌رویم.
 
* دغدغه‌ها از نوع نشر است/ صادقانه موارد را به ارشاد می‌گوییم/ همدلی و همراهی ناشران همیشگی است
 
توکل صدیق از اتحادیه ناشران و کتابفروشان ضمن اشاره به انعکاس نظرات تشکل‌ها به معاونت فرهنگی بر صادقانه بودن این تعامل در جهت شناخت نقاط قوت و ضعف تاکید می‌کند و می‌گوید: ما در تمام مراحل همراه ارشاد بوده‌ایم و بیان مشکلات در واقع نوعی رویکرد همدلانه بوده است. مشاوره صادقانه همراهی شمرده می‌شود پس باید دانست ناشران نیز جز برگزاری بهتر نمایشگاه کتاب مسئله‌ای مدنظر ندارند.
 
او البته به موضوعات دیگری هم اشاره کرد از جمله اینکه با توجه به زمان محدود و معضلات در کاستی‌های شهر آفتاب، پیش‌بینی می‌شود این منطقه به این سرعت آماده نخواهد شد.
 
وی مهمترین موضوع را حضور مردم دانست  و اینکه امکانات حمل و نقل باید بیش از افتتاح یک خط مترو باشد.
 
از سوی دیگر البته احد رضایی نماینده تشکل‌های بین‌الملل هم موضوعی دیگر را مطرح کرد و آن اینکه شهرآفتاب در شرایط فعلی با توجه به بازدیدی که داشتم آمادگی پذیرایی از غرفه‌ها را ندارد یا حداقل این مهم برای امسال میسر نخواهد شد.
 
وی گفت: شهر آفتاب به لحاظ ساختمانی در شرایطی نیست که نمایشگاهی چون کتاب را بپذیرد. اما باید پرسش‌های پاسخ داده شود از جمله اینکه اصلا آیا صلاح هست در شرایط فعلی نمایشگاه را به خارج از شهر ببریم؟
 
وی ریزش در میزان بازدید را در صورت انتقال نمایشگاه و ضربه به اقتصاد نشر مهم ارزیانی کرد.
 
میرزابابایی مدیر نشر کتیبه هم به سه ضلع ارشاد، شهرداری و مخاطبان اشاره می‌کند و اینکه باید این سه ضلع به مانند مثلث متساوی الاضلاع باشند.
 
وی نافعین این ماجرا را ارشاد و شهرداری برمی‌شمرد و متذکر می‌شود:تمام فشار بر ضلع سوم یعنی شرکت کنندگان در نمایشگاه سوق داده می شود.معادله طوری طراحی شده که طراز بدنه نشر منفی و دو ضلع دیگر نظر مثبت دارند.
 
مدیر کتیبه، به هزینه ها و مساعد بودن فضا برای ارشاد در صورت برگزاری در شهر آفتاب و درآمد بالای شهرداری از این میزبانی نیز به مواردی اشاره کرد.
 
در این راستا و به جهت انتقال نمایشگاه کتاب به شهر آفتاب نیز مجمع ناشران انقلاب اسلامی نظر مخالف دارد و جزئیات این مخالفت را اعلام خواهد کرد.
 
* مسیر جدید همیشه نگرانی دارد: از محل دائمی نمایشگاه‌ها تا مصلا و از مصلا تا شهرآفتاب
 
اما از هرچه بگذریم باید واقع بینی را پیشه کرد و آن اینکه ابتدای هر تونل تاریک ممکن است دشواری هایی داشته باشد اما باید بپذیریم که برگزاری نمایشگاه در سال ابتدای در مصلا هم اما و اگر ها و قیل و قال‌هایی را به پا کرد و در نهایت همه رضایت نسبی داشتند. شهرآفتاب نیز ظاهری آنگونه دارد ممکن است در سال ابتدایی هجمه‌هایی وارد شود و حضور مخاطبان کمرنگ باشد اما تجربه نشان داده برگزاری نمایشگاه‌هایی بزرگ دردسرهایی بزرگتر به همراه دارد.
 
شهر آفتاب طبق روایت سید عباس صالحی معاون فرهنگی وزیر ارشاد: ساختش که شامل یک ساختمان سه قلو است دارای فضای ٢٥ هزار متر مربع می‌باشد. ساختمان مرکز ملل 10 هزار متر مربع، ساختمان سه طبقه 38 هزار متر مربع و مجموعا بیش از 70 هزار متر مربع مساحت این مکان است و مقداری که برای ما قابل استفاده است، ٥٥ هزار متر مسقف نمایشگاهی است.
 
* ساختمان شهرآفتاب نمایشگاهی است
 
وی درباره مزایای شهر آفتاب باز هم تاکید می‌کند که: مزایای شهر آفتاب اول این است که ساختش نمایشگاهی است، تاسیسات زیرساختی مناسبی دارد، منابع انسانی دیگر در این فضا تلف نمی‌شود، شواری شهر تصمیم گرفته است که فضای نمایشگاهی در آن مکان مجتمع شود، بین هفصد تا هزار میلیارد در آن مکان خرج شده است و سخت است که در مقابل این تصمیم بایستیم.
 
هفته آینده همه چشم‌ها به ارشاد دوخته خواهد شد تا پس از جلسه هفته جاری شهرداری که در شهرآفتاب برگزارشده جمع‌بندی ارشاد در نهایت اعلام شود؛ قول مساعد شهرداری و ایجاد دلگرمی برای ارشاد زمینه برگزاری نمایشگاهی به وسعت کتاب را در شهرآفتاب ظاهرا فراهم کرده است.
 
این گزارش اضافه مِی کند محمدباقر قالیباف شهردار تهران درباره افتتاح نمایشگاه شهر آفتاب هفته گذشته گفته بود:‌ نمایشگاه شهر آفتاب قبل از عوارضی قم ساخته و به بهره‌برداری می‌رسد و ساخت این مجموعه با تمامی زیرساخت‌های آن 6 سال به طول انجامیده است و امیدواریم سال آینده نمایشگاه کتاب را در مجموعه شهر آفتاب برگزار کنیم چرا که برگزاری این نمایشگاه در مکان‌های مختلف مشکلاتی را از لحاظ ترافیکی و غیره ایجاد کرده بود
 
منبع:فارس
 
انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.