پس از فروکش کردن هیجانات بعد از ازدواج ،زوجین به آهستگی و براساس شرایطی از هم فاصله می گیرند که باعث سردی روابط بین آنها می‌شود.

دکتر سمیه شاهمرادی مشاور خانواده و مدرس دانشگاه تهران در گفت‌و‌گو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان گفت:  نخستین عامل سردی میان زوجین پس از ازدواج ناشی از انتخاب غیراصولی است به این معنی که ازدواج از روی اجبار یا به انتخاب والدین و اقوام است که طرفین از همان ابتدا به هم علاقه‌ای ندارند اما مواقعی نیز به رغم انتخاب اصولی ولی به دلیل فقدان مهارت های زندگی، رابطه زن و شوهرها به سمت سردی پیش می رود.

وی بیان کرد: در اوایل زندگی بار هیجانی و مسائل جنسی ممکن است بین زوج‌ها تازگی داشته باشد و نباید نگران باشند که بعد از یک مدت احساسات بینشان ملایم بشود ولی وقتی احساسشان نسبت به هم خیلی ملایم شود یعنی تبدیل به سردی نگاه، مشکل ساز است.
 
شاهمرادی تاکید کرد: دلایل مختلفی باعث سرد شدن روابط زوج‌ها می‌شود اما شایع‌ترین دلیل نداشتن هدف است، در واقع ازدواج را به عنوان هدف در نظر می‌گیرند و پس از رسیدن به آن چون هدف دیگری ندارند بعد از مدتی زندگی ‌برایشان خسته کننده و یکنواخت می‌شود. معمولا زوج‌هایی که اهدافی به صورت فردی و مشترک دنبال می‌کنند و سعی دارند به آن اهداف برسند در نتیجه این افراد احساس سودمند بودن می‌کنند و دیگر فرسوده نمی‌شوند.

وی ادامه داد: از دلایل دیگری که موجب سردی روابط بین زوجین می‌شود، انتقاد و توهین مداوم به یکدیگر ، عدم ابراز علاقه، دخالت‌های اطرافیان، سردی روابط، مسئولیت خانه داری و بچه داری زنان است،همچنین افسردگی می‌تواند روابط زوجین را تحت تاثیر قرار دهد و رفته رفته باعث سرد شدن روابط شود.

وی در مورد روش‌های درمانی سردی روابط اظهار داشت: سردی روابط در مشاوره خانواده فرسودگی زناشویی نام دارد که درمان‌های مختلفی برای آن وجود دارد، مهمترین روش درمان ایجاد تنوع در روابط و یا کمک گرفتن از یک فرد مشاور یا متخصص است که به زوجین راهکار ارائه بدهد، به عنوان نمونه در روابط جنسی‌شان با یکدیگر خوب صحبت کنند و ببینند که آیا مسئله‌ی حل نشده‌ای وجود دارد یا نارضایتی خاصی که باعث پدیدار شدن احساس ناخوشایند در آنها شود. 

شاهمرادی خاطر نشان کرد: در اوایل زندگی عشق رمانتیک وجود دارد که افراد نقص‌های یکدیگر را نمی‌بینند اما بعد از گذشت سال‌ها عشق آنها به عشقی واقع بینانه باید تبدیل شود یعنی باعث اصلاح رفتارهای رشد شخصیت آنها بشود‌.

وی در پایان اصلاح رفتاری توسط خود زوجین یا کمک از یک مشاور یا روانشناس و تلاش برای انجام راهکارهای ارائه شده توسط متخصص به صورت مداوم پس از مراجعه را برای حل این مشکل توصیه کرد.



انتهای پیام/ 
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار