به گزارش خبرنگار
دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، حجتالسلام حسن روحانی رییس جمهور در راس هیاتی بلند پایه صبح فردا دوشنبه 5 بهمنماه به دعوت نخست وزیر و رییس جمهور ایتالیا به رم سفر میکند. وی طی سفر به ایتالیا پس از استقبال رسمی، ملاقاتهایی با رییس جمهور، نخست وزیر و سایر مقامات بلند پایه ایتالیا خواهد داشت. همچنین دیدار با تعدادی از سرمایهگذران و صاحبان صنایع بزرگ ایتالیا نیز در برنامه سفر به رم پیشبینی شده است.
حضور در واتیکان، ملاقات و گفتگو با پاپ و نیز نخست وزیر واتیکان از دیگر برنامههای رییسجمهور است. روحانی همچنین چهارشنبه هفته جاری 7 بهمن ماه و پس از اتمام برنامهها در ایتالیا، رم را به مقصد پاریس ترک میکند.
رییس جمهور در سفر خود به پاریس و پس از استقبال رسمی از سوی رییس جمهور فرانسه، با وی دیدار و گفتگو و هیاتهای عالیرتبه دو کشور نیز مذاکراتی مشترک خواهند داشت. ملاقات و گفتگو با مدیر کل یونسکو، بازوی فرهنگی سازمان ملل متحد نیز از دیگر برنامه های روحانی در پاریس است. همچنین دیدار با تعدادی از سرمایه گذران، مدیران اقتصادی و صاحبان ارشد صنایع بزرگ فرانسه برنامهریزی شده است.
ملاقاتهای دوجانبه و چند جانبه، نشست و مصاحبه با سردبیران ارشد رسانه های اروپایی، ایتالیایی و فرانسوی، دیدار با نخبگان و اندیشمندان، نشست مشترک با صاحبان صنایع و سرمایه گذاران را از سایر برنامه های پیشبینی شده برای رییس جمهوری در این سفر 4 روزه است.
تعدادی از وزرا و مقامات بلند پایه کشورمان روحانی را در این سفر همراهی خواهند کرد و اسناد متعددی نیز برای همکاریهای دو جانبه در عرصههای مختلف از سوی آنان به امضا خواهد رسید. همزمان با سفر رییس جمهور، نشستهای تخصصی و ملاقاتهایی نیز میان سرمایه گذاران و فعالان اقتصادی بخش خصوصی دو کشور انجام خواهد شد. رئیس جمهور پنج شنبه ۸ بهمن ماه به کشورمان باز میگردد.
مردادماه گذشته پس از توافق هستهای، لوران فابیوس نخستین وزیر خارجه یک کشور اروپایی بود که به تهران آمد و در جریان سفرش به ایران گفت حامل نامه دعوت رسمی فرانسوا اولاند از روحانی است. وی در دیدار با همتای ایرانی خود ابراز امیدواری کرد که دو کشور روابط سیاسی و اقتصادی خود را دوباره از سر گیرند و در صورت برداشته شدن تحریمها و تمایل ایران، همکاری در زمینههای مختلف با شرکتهای فرانسوی گسترش یابد.
به دنبال دعوت رسمی مقامات بلندپایه اروپایی روحانی قرار بود 23 تا 26 آبان به اروپا سفر کند اما به دلیل حملات تروریستی پاریس و با هماهنگی میزبانان قرار شد این سفر در فرصت دیگری انجام شود.
محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان پس از حملات تروریستی پاریس در برنامه تلویزیونی اظهار داشت: "در گفتوگو با همتای ایتالیایی خود اظهار داشتم که اکنون زمان آن است که از فرصت فاجعه امروز در فرانسه برای هماهنگی بینالمللی و مبارزه با تروریسم استفاده کنیم بنابراین بهتر است سفر دکتر روحانی به اروپا در زمان بهتری در آینده نزدیک صورت گیرد».
اکنون در آستانه سفر روحانی به اروپا جهانبخش مظفری سفیر جمهوری اسلامی ایران در ایتالیا میگوید: ما معتقدیم که شرایط به عقب باز نخواهد گشت. جهان فهمیده است که تحریم چارهکار نیست. آژانس هستهای نیز تایید کرده است که فعالیتهای هستهای ایران صلح آمیز و اعمال تحریمها ناعادلانه بودند.
وی ادامه میدهد که ایتالیا برای ما دریچهای به سوی اروپا محسوب میشود و در دوران پس ازتحریمهای اقتصادی نیز در موقعیتی ممتاز با تهران قرار دارد و به همین دلیل است که نخستین مرحله از سفر رییس جمهوری به اروپا، به پایتخت ایتالیا صورت میگیرد.
مظفری با اشاره به روابط قدیمی و عمیق میان ایران و ایتالیا تاکید میکند: ایتالیا قبل از اعمال تحریمها نخستین شریک تجاری ایران در اروپا بود و تاریخ روابط سیاسی تهران با رم بسیار طولانیتر از بسیاری از کشورهای جهان است. ایتالیا جزو معدود کشورهای اروپایی بود که در بدترین شرایط نیز روابط اقتصادی با ایران را حفظ کرد. بنابراین انتظار میرود که در این سفر بحثهای مهمی میان رهبران دو کشور صورت گرفته و آینده ای روشن برای دو کشور ترسیم شود.
مظفری یادآور میشود: برداشته شدن تحریمها یک خبر مسرتبخش برای اقتصاد ما بود، چرا که صدور نفت، آزاد و امکان مبادلات بانکی فراهم میشود. همچنین امکان سرمایه گذاریهای خارجی در ایران بوجود میآید و داد و ستد با جهان راحتتر و داراییها ایران در خارج از کشور آزاد میشود. البته از ابتدای این گفتوگوها همواره مخالفتهایی از سوی افراطیون امریکا، اسراییل و عربستان برای خدشهدار کردن گفتوگوها انجام شده است، اما آنها موفق نشدند و این توافق صورت گرفت. ما با دقت اوضاع را تحت نظر داریم و سعی می کنیم راه خود را برویم.
وی همچنین با تاکید بر روابط خوب میان ایران و واتیکان خاطرنشان میکند: پاپ و واتیکان برای ایران از اهمیت زیادی برخوردار هستند و روابط میان جمهوری اسلامی ایران و واتیکان همواره عالی بوده و هیات های متعدد میان ایران و واتیکان در حال تبادل است.
به هرحال با اجرایی شدن برجام و لغو تحریمها و افزایش رفتوآمدهای سیاسی امید میرود که گامهای موثرتری در جهت رشد و توسعه اقتصادی و دیپلماتیک برداشته شود تا کشورمان بتواند ظرفیتهای خود را در همه زمینهها در عرصه بینالملل بهتر به نمایش گذارد.
انتهای پیام/