این موشک حزب الله می تواند سکوهای گازی "تامار" و لویتان" اسرائیل را منهدم کند.

به گزارش خبرنگار  دفاعی امنیتی  گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛  مقامات و فرماندهان نظامی ارتش اسرائیل دیدگاه های مختلفی را درباره قدرت نظامی حزب الله مطرح می‌کنند ؛ اما همه آن ها به یک موضوع اذعان دارند و آن توان موشکی بالای مقاومت اسلامی  لبنان است.


فرماندهان نظامی ارتش رژیم صهیوینستی در سال 2006 به خوبی به قدرت موشکی بالای حزب الله پی بردند. جنگی که در آن انواع موشک های ضد زره "کورنت" و "میلان" ، راکت  "کاتیوشا"  و موشک های قدرتمند سی 802 (C-802)" باعث شکست نظامیان اسرائیلی شد. 


ژنرال "یعقوب عمیدرور" رییس سابق شورای امنیت رژیم صهیونیستی گفت: "در صورت درگیری اسرائیل با حزب الله لبنان تاسیسات حیاتی اسرائیل روزانه هدف صدها فروند موشک "اسکاد"، "فاتح 110" و "زلزال 3" قرار خواهد گرفت". وی  افزود: "حزب الله دارای موشک های ضد هواپیمایِ کپی برداری شده از موشک های روسی "سام 7" است و همچنین پس از دریافت موشک های بسیار پیشرفته دریایی "یاخونت"، توانمندی دریایی اش بسیار افزایش یافته و قادر به هدف قرار دادن نیروی دریایی اسراییل است".  


عمیدرور ادامه داد: "حزب الله موشک های دریایی ایرانی از انواع "قادر"، "نور"، "نصر" و "محراب" و قایق های تندروی هجومی را داراست و همچنین دارای موشک "سی 802" است که در جنگ ژوئیه 2006 میلادی به وسیله آن ناوچه "احی ایلات (ساعر) " را هدف قرار داد".


 رییس سابق شورای امنیت  رژیم صهیونیستی  تصریح کرد: "بزرگترین دغدغه سازمان  "موساد" ، توانمندی گروه های ویژه "حزب الله"  برای اجرای عملیات کماندویی در (فلسطین اشغالی) است".


اخیرا سخنان متفاوتی درباره یک موشک ضد کشتی قدرتمند مطرح شده و آن "یاخونت" است. مقامات "تل آویو" معتقدند که موشک مذکور توسط فدراسیون روسیه به دست رزمندگان حزب الله رسیده و آن‌ها این پتانسیل بالقوه را دارند که به سکوهای گازی و بنادر اسرائیل حمله کنند.



***مشخصات موشک یاخونت

" یاخونت"  با کد SS-N-26  یک موشک کروز ضدکشتی مافوق صوت هوا به زمین و سطح به سطح  ساخت روسیه بوده که در نمونه‌های هوا پایه، دریاپایه و زمین پایه توسعه داده شده است.  سایت "گلوبال سیکیوریتی" (Global Security) درباره موشک کلاس "یاخونت" نوشت موشک مافوق سوت "یاخونت" (P800 Yakhont) موشکی با برد 300 کیلومتر و سرجنگی قابل حمل 200 کیلوگرم بوده که توانایی "کروز" بودن را چند صدمتر بالای آب دارد (شایان ذکر است موشک "کروز"، موشکی است که سامانه هدایت وکنترل (Guidance and Control) در تمام مرحله شلیک موشک از مبدا تا مقصد فعال است. این موشک قریب به  90 سانتی متر قطر و توانایی حمل ده ها کیلوگرم مواد انفجاری را دارد.




انهدام سکوهای گازی اسرائیل با موشک




این سایت ادامه داد: سامانه هدایت الکترونیکی این موشک "دریاپایه" به توانایی ارزیابی هدف غلط و صحیح از یکدیگر براساس اطلاعاتی که می‌دهند را داشته است.  سایت "گلوبال سیکیوریتی" (Global Security) یادآور شد: "اندونزی" تعدادی از موشک‌های مافوق صوت "یاخونت" (SS-N-26) را از روسیه به قیمت یک میلیون و دویست هزار دلار خریداری کرده است. (اگر دلار را به قیمت 3 هزار تومان پایه در نظر بگیریم هر فروند موشک "یاخونت" قیمتی معادل 3 میلیارد و ششصد میلیون تومان دارد).  



سایت "فَس میلیتاری آنالایزیس نت ورک"   (Fas Military Analysis Network) درباره موشک "یاخونت" نوشت:  "یاخونت" یک موشک ضدکشتی بوده که از زیردریایی و  شناورهای دریایی پیشرفته شلیک می‌شود.



انهدام سکوهای گازی اسرائیل با موشک






این سایت درباره خصوصیات این موشک یادآور شد: موشک "یاخونت" ساخت شرکت "بریف" فدراسیون روسیه با نقش ضد شناورهای آبی با برد قریب به 120 تا 300 کیلومتر (بسته به نوع گذرگاه و ارتفاع شلیک)، سرعت بیش از 2 ماخ، وزن سرجنگی قریب به  200 کیلوگرم،  با سوخت دوگانه و برد تا 300 کیلومتر و دقت اصابت بسیار بالاست.


نمونه صادراتی"آنیکس" (Oniks) با نام "یاخونت" ( (Yakhont شناخته می‌شود. موشکOniks با طول قریب به 9 متر قطر تا 700 میلی متر، دارای وزنی معادل 3000 کیلوگرم به هنگام پرتاب است. موشک دارای 4 باله مثلثی شکل در میانه و 4 باله مثلثی شکل کوچک‌تر برای کنترل پرواز در انتها است.  

نمونه دفاع ساحلی "یاخونت" با نام "باستین" (SSC-5 (Bastion  شناخته می‌شود. موشک به کار رفته در این سیستم دقیقاً همان موشک دریاپایه بوده که تنها در لانچر پرتاب آن تغییراتی داده شده است.
 
در سال 1991 خبرهایی حاکی از ساخت یک نمونه هواپایه از موشک "آنیکس" با نام آلفا(Alpha) منتشر شد. موشک "آلفا" با برد 300 کیلومتری (پرتاب از ارتفاع بالا) و200 کیلومتری (پرتاب از ارتفاع پایین) توانایی حمل کلاهکی به وزن 200 کیلوگرم را داراست.

 
آزمایش پروازی این موشک در سال 2004 انجام شد و احتمالاً موشک قادر به بارگذاری بر روی جنگنده‌های MIG-29، جنگنده های خانواده فلانکر و بمب افکن‌هایی نظیرTU-142 وTU-160  است. نمونه صادراتی این نمونه(آلفا) با نام "یاخونت- ام" Yakhont-M شناخته می‌شود.   نمونه قابل پرتاب از زیردریایی "آنیکس" در سال 1993 طراحی و ساخته شد و احتمالاً در زیردریایی کلاس تهاجمی "یاسِن" مدل 885  که توانایی حمل 24 فروند از این نوع موشک را داراست، مورد استفاده قرار خواهد گرفت.



انهدام سکوهای گازی اسرائیل با موشک



موشک "یاخونت" برای حمله به اهداف دريایی به ‌خصوص گروه ناو هواپيمابر طراحی شده است. بخش قابل توجه اين موشک كه در واقع امتياز اين موشک بوده، نرم افزاری است كه كنترل وهدايت موشک را زير نظر دارد.
 

معمولاً اين موشك به‌ صورت گروهی بسوی گروه ناو هواپيمابر پرتاب می‌شود. پس از پرتاب، موشک برای پنهان ماندن از رادار دشمن تا 14000 متری اوج می‌گيرد و در 35 كيلومتر هدف با شيرجه‌ای تند ارتفاع پرواز را به پانزده متر كاهش داده و ناو را با دقت مورد اصابت قرار می‌دهد.  


 گزارشگر کانال دو تلویزیون اسرائیل گفت:  چهار سکوی پالایش گاز واقع در ۱۳۰ کیلومتری اسرائیل، بخش عمده گاز مورد نیاز آن را تأمین می کند.  وی افزود: از میدان گازی اسرائیل در دریا که معادل مساحت کل اسرائیل است، معادل ۲۰۰ میلیارد دلار گاز استخراج می شود و  اسرائیل این منطقه را آب های اقتصادی می خواند.  


"گیورا آیلند" پژوهشگر در دانشکده امنیت ملی اسرائیل در این خصوص اظهار داشت: حزب الله همواره در صدد ضربه زدن به تأسیسات گازی اسرائیل در دریا است و بهترین راه برای صیانت پالایشگاه های گازی اسرائیل از حملات حزب الله، بین المللی کردن منابع گاز در این منطقه است. وی افزود: انحصار میدان های گازی "تامار" و "لویتان" در حوزه اسرائیل، حزب الله را برای فعالیت‌های تخریبی در این منطقه ترغیب می کند.



 **توپولوژی میدان گازی "تامار"

میدان گازی "تامار" در فاصله ۸۰ کیلومتری شهر بندری «حیفا» در دریای مدیترانه است  که اهمیتی راهبردی برای مقامات "تل آویو" دارد. این میدان پس از ۴ سال عملیات حفاری، در سال 2013 به  بهره‌برداری رسید و گاز طبیعی آن با استفاده از خط لوله‌ای ۸۰ کیلومتری،  به  "بندر اشدود"  انتقال یافت.

انهدام سکوهای گازی اسرائیل با موشک


میزان گاز طبیعی این میدان، ۲۵۰ میلیارد متر مکعب تخمین زده شده  که در صورت ثابت ماندن میزان گاز مصرفی اراضی اشغالی طی سالهای آینده، ذخیره ۲۵۰ میلیاردی این میدان، قادر به تامین گاز مصرفی فلسطین اشغالی تا 5 سال آینده را دارد.


**توپولوژی میدان گازی "لویتان"

میدان گازی "لفیاتان" یا "لویتان" در فاصله 130 کیلومتری بندر "حیفا " قرار دارد. حجم ذخایر آن ابتدا ۴۵۰ میلیارد متر مکعب و اخیرا حدود ۵۱۰ میلیارد مترمکعب اعلام شده و پیش‌بینی می‌شود اسرائیل بخشی از ظرفیت میدان گازی "لویتان"  را به صادرات اختصاص دهد.



انهدام سکوهای گازی اسرائیل با موشک



البته سکوهای گازی دیگری همچون "نوا" ،  "کارن"،  "ماری"،  "دالیت"،  "روت"، "حنا " و ... نیز وجود دارد که آن ها نیز نزدیک بندر "حیفا" هستند و پتانسیل بسیاری برای مورد اصابت قرار گرفتن با موشک ضد کشتی  "یاخونت"  را دارند ؛ اما در مجموع میدان "تامار" و "لویتان" مهمترین زیرساخت های گازی اسرائیل هستند. 



انهدام سکوهای گازی اسرائیل با موشک


به نظر می‌رسد موشک قدرتمند "یاخونت" توانمندی  بالایی در وارد آوردن خسارت 200 میلیارد  دلاری به اسرائیل دارد و این موضوع در صورت درگیری در آینده بسیار محتمل است و احتمال دارد همه تاسیسات اقتصادی اسرائیل در خطر حملات موشک های ساحل به دریای حزب الله  از جمله موشک "یاخونت" باشد. 


گزارش از محمد زرچینی


انتهای پیام/


اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۴۶ ۰۲ بهمن ۱۳۹۴
حزب الله خدا نگهدار ت باشد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۲۶ ۰۲ بهمن ۱۳۹۴
مقاله ی بسیار خوبی بود ........ ادامه بدین
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۱۲ ۰۲ بهمن ۱۳۹۴
مرگ بر اسرائیل کودک کش
آخرین اخبار