اخیرا مطالعات یکی دیگر از مزایای ورزش و فعالیت بدنی را کشف کرده است که به فعالیتهای سیستم گوارشی و برخی از میکروارگانیسمهای موجود در آن مربوط است.
ورزش کردن باعث افزایش متابوسیسم و سلامت مغز میشود. در واقع ورزش کردن بر باکتریها و میکروبهای معده تاثیر میگذارد و عملکرد آنها را بهتر میکند و آنها نیز بر عملکرد مغز تاثیر میگذارند.
معده انسان پر از هزاران هزار میکرواورگانیسم همچون باکتریها و میکروبها است که درست بعد از تولد در روده بوجود میآیند. این موجودات علاوه بر اینکه نقش بسیار مهمی را در توسعه و تقویت سیستم دفاعی بدن دارند، این قابلیت را دارند که تا 5 میلیون ژن به مشخصات ژنتیک فرد اضافه کنند. متخصصان بر این باورند که معده نقش چشمگیری در فیزیولوژی بدن انسان ایفا میکند و در نتیجه میکرواورگانیسمهای آن نیز بسیار تاثیرگذار هستند.
تحقیقات نشان داده است که این باکتریها با افزایش سن کمی انعطاف خود را از دست میدهند و به همین دلیل تغییرات برنامه غذایی و خواب را به نوعی خنثی میکنند. این در حالی است که در سنین پایینتر به خصوص جوانی، این باکتریها به شدت انعطافپذیر و شکلپذیر هستند و شروع ورزش و ادامه آن از سنین پایین میتواند باعث تقویت این حالت تغییر و شکلپذیری و همچنین ماندگاری آن در بدن شود.
محققان هنوز نتوانستند سن دقیقی که در آن میکروبهای معده بهترین و بیشترین آمادگی را برای تغییر دارند، شناسایی کنند اما آنها بر این باور هستند که هرچه افراد زودتر شروع به ورزش کنند، بهتر است. تغییر و شکلپذیری این باکتریها تاثیرات بسیار مثبتی بر بدن میگذارد و سلامت مغز را تقویت میکند.
انتهای پیام/