اکثر سالمندان کم شنوا(بیش از 80 درصد افراد) با وجود نیاز به سمعک، به برخی دلایل خاص خود این وسیله کمک شنوایی را نمی‌پذیرند و استفاده نمی‌کنند.

دکتر احدی شنوایی شناس در گفت‌و گو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان گفت: کم شنوایی در سالمندان یکی از مهمترین مشکلات مزمن سلامت در جوامع است و نتایج مطالعات علمی نشان می‌دهد، در سالمندان کم شنوا، احتمال بروز مشکلات ذهنی و یادآوری وقایع نسبت به سایر سالمندان شنوا بیشتر است.

وی افزود: کم شنوایی در سالمندان موجب انزوای اجتماعی و به دنبال آن بروز نقایص شناختی می‌شود، از این رو آزمایشهای شنوایی دوره‌ای در سنین بالای 50 سال ضروری است و می‌تواند از بروز عوارض کم شنوایی در سالمندی جلوگیری کند. یکی از مهمترین مداخله‌های درمانی در سالمندان مبتلا به کم شنوایی، تجویز سمعک است، در صورتی که بیش از 80درصد افرادی که می‌توانند بهره‌مندی مناسبی از سمعک داشته باشند، ‌به دلیل نبود پوشش بیمه‌ای مناسب و نگرش منفی نسبت به سمعک، این وسیله کمک شنوایی را تهیه نمی‌کنند.

دکتر احدی عنوان کرد: در حال حاضر امکان تهیه سمعک در تمام بیمارستان‌های دولتی و بخشهای خصوصی سراسر کشور با بالاترین استانداردها فراهم است و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی همراه با سازمانهای بیمه‌گر می‌توانند نقش مهمی در پوشش بیمه‌ای سمعک و فراهم کردن امکان دستیابی سالمندان به خدمات سلامت ایفا کنند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: به منظور دستیابی به بالاترین کیفیت خدمات توان بخشی باید متخصص شنوایی شناسی با ارزیابی‌های تخصصی اقدام به تجویز سمعک کند و در طی دوره‌ای مشخص، اقدامات ضروری بعدی را انجام دهد. باید گفته شود که سمعک یک کالای تجاری نیست و به عنوان یک پروتز درمانی، باید از مراکز مجاز ارزیابی شنوایی تهیه شود.


انتهای پیام/

برچسب ها: سمعک ، سالمندان ، شنوایی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار