رنگ ادرار نشان دهنده فعل و انفعالاتی است که درون بدنتان اتفاق می‌افتد که غیر طبیعی بودن آن می تواند زنگ خطری برای هر فرد باشد.

دکتر ایرج نجفی فوق تخصص کلیه در گفتگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان گفت: با کاهش مصرف آب و به دنبال آن کاهش حجم ادرار رنگ ادرار پررنگ تر شده و رنگ تیره تری پیدا می کند. رنگ تیره نشان دهنده کمبود مایعات بدن است که فرد با افزایش مصرف آب و مایعات می تواند رنگ ادرار طبیعی داشته باشد.

دکتر نجفی افزود: مشاهده ادرار قرمز رنگ و یا زرد مایل به قرمز، ممکن است ناشی از وجود بسیاری از گلبول های قرمز در ادرار باشد که در صورت مواجه با چنین موردی فرد باید با انجام آزمایش ادرار به جزئیات پی ببرد.

ادرار خاکستری ممکن است ناشی از له شدگی عضلات باشد به عنوان مثال فردی در زیر آوار مانده و دچار له شدگی عضلات شده، در این حالت میوگلوبین موجود در عضلات آزاد شده و موجب خاکستری رنگ شدن ادرار می شود.

دکتر نجفی اضافه کرد: بیلی روبین ماده ای است که باید توسط کبد دفع شود، اگر فرد به دلیل بیماریهای کبدی نتواند آن را دفع کند، بیلی روبین خون زیاد شده و در ادرار مشاهده می‌شود. در این موارد چهره فرد نیز زرد رنگ می‌شود، که با مراجعه به پزشک معالج می تواند به درمان بیماری بپردازد.



انتهای پیام/

برچسب ها: خون ، عضلات ، کلیه
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.