رئیس کل بانک مرکزی با حضور در گفتگوی ویژه خبری امشب به تشریح وضعیت نظام بانکی پس از اجرای برجام پرداخت.

سیف: بعد از اجرای برجام 32 میلیارد و 600 میلیون دلار از منابع کشور آزاد می شود
به گزارش خبرنگار سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، موضوع نظام بانکی پس از اجرای برجام با حضور "ولی الله سیف" رئیس کل بانک مرکزی در گفتگوی ویژه خبری امشب شنبه 26 دی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.  
بعد از اجرای برجام 22 میلیارد و 600 میلیون دلار منابع کشور آزاد می شود 

در ابتدای برنامه رئیس کل بانک مرکزی در پاسخ به این سوال که بعد از اجرای برجام قرار است چه مقدار از منابع کشور آزاد شود گفت: بعد از اجرای برجام 32 میلیارد و 600 میلیون دلار از منابع کشور آزاد می شود که از این مبلغ بخشی از آن متعلق به دولت و بخشی دیگر متعلق به بانک مرکزی است. 

وی هم چنین درباره اینکه آزادسازی این منابع چه اثری بر ساز و کار اقتصادی کشور خواهد داشت گفت: در دوران تحریم شرایط بسیار سختی را پشت سر گذاشتیم یعنی در حال حاضر در وضعیتی هستیم که بالغ بر 30 میلیارد دلار از منابع ارزی کشور قابلیت استفاده ندارد گرچه در مدت دو سال و پنج ماه گذشته با موفقیتی که در مذاکرات ژنو انجام شد ماهیانه 700 میلیون دلار آزادی منابع مان را داشتیم لذا یک گشایشی را در دو سال گذشته با آن مواجه بودیم ولی پس از اجرای برجام کل منابع ما بدون قید مصرف و نوع مصرفی که می تواند انجام شود متعلق به جمهوری اسلامی است و می تواند مورد استفاده قرار گیرد. 
 
ارزی که وارد کشور می شود برای تامین نیاز جاری به ارز و تعادل در بازار، هزینه خواهد شد  

سیف تاکید کرد: پس از آزادسازی منابع ارزی که وارد کشور می شود برای تامین نیاز جاری به ارز و تعادل در بازار هزینه خواهد شد ضمن اینکه تامین ارز مورد نیاز برای کالاهای وارداتی کشور خواهد بود و مبنایی برای ثبات در اقتصاد و بازار ارز و ارتباطات بین المللی است. 

رئیس کل بانک مرکزی هم چنین درباره اینکه آیا از منابعی که آزاد خواهد شد می توان به عنوان ضمانت صادرات استفاده کرد اظهار داشت: ذخایر ارزی بانک مرکزی باید حداکثر نقدینگی را داشته باشد لذا وقتی از این پشتوانه استفاده شود از این خاصیت می افتد و توان بانک مرکزی کاهش می یابد. 

22 میلیارد دلار از ذخایر بانک مرکزی در چین است 

وی یادآور شد: در حال حاضر دو منبع ارزی بانک مرکزی گیر کرده است که 22 میلیارد دلار در چین است و به عنوان وثیقه قرار دارد که از خاصیت ذخیره بودن آن افتاده است و زمانی که آزاد شود می تواند مورد استفاده قرار گیرد و علاوه بر آن نیز حدود 40، 50 میلیارد دلار طلب بانک مرکزی از وزارت نفت و شرکت های نفتی است که در پروژه های نفتی مصرف شده است. 

سیف خاطر نشان ساخت: به محض اعلام برجام بلافاصله محدودیت ها از منابع ما برداشته می شود و ما مانور کامل عملیاتی بر روی آن خواهیم داشت و می توانیم از آن استفاده کنیم و حتما شرایط بهتر خواهد بود و از نرخ ارزی حمایت می کنیم که منجر به تولید و اشتغال و توسعه صادرات در کشور شود. 

رئیس کل بانک مرکزی در پاسخ به این سوال که سوئیفت از چه زمانی فعال می شود گفت: سوئیفت کلا در ایران تحریم نبوده بلکه تحریمی که وجود داشته این بوده که برای بانک های تحریمی ما سوئیفت نمی توانست استفاده شود لذا در حال حاضر سوئیفت در برخی بانک های ما وجود دارد و می تواند استفاده شود منتهی در مورد بانک های تحریمی بلافاصله بعد از برداشته شدن تحریم ها سوئیفت در همه بانک های ما می تواند مورد استفاده باشد.  

سیف در ادامه برنامه با اشاره به این که حاکمیت شرکتی و مقررات تطبیق انجام خواهد شد گفت: انشالله شاهد آثار مثبت برداشته شدن تحریم خواهیم بود.

رئیس کل بانک مرکزی در پاسخ به سؤال دیگری مبنی بر این که  آیا با برداشته شدن تحریم منتظر شوک در بازار ارز باشیم یا خیر گفت: در این رابطه قیمت خود را پیدا خواهد کرد و تحت تأثیر آثار مثبت این اتفاق خواهد بود.

 با برداشته شدن تحریم افق بسیار مثبتی را شاهد خواهیم بود

وی با اشاره به اثرات سریع و زودگذر و دائمی خاطر نشان کرد: افق بسیار مثبتی با برداشته شدن تحریم دیده می‌شود لذا منابع ارزی آزاد خواهد شد و حجم تولیدات افزایش می‌یابد.

 نرخ ارز در وضعیت التهابی نخواهد بود

سیف با اشاره به ظرفیت‌های عظیم اقتصادی کشور ادامه داد: نرخ ارز در وضعیت التهابی نخواهد بود به طوری که بانک مرکزی از ثبات و آرامش در نرخ ارز حمایت می‌کند.

رئیس کل بانک مرکزی بیان کرد: فعالان اقتصادی باید بتوانند به صورت بلندمدت تصمیم بگیرند و پیش‌بینی‌های بلندمدتی را برای خود ترسیم کنند.

وی با بیان این که نرخ دلار را به صورت دستوری نمی‌توانیم تعیین کنیم ادامه داد: باید از حرکات هیجانی نرخ دلار جلوگیری کنیم.

سیف با اشاره به حجم صادرات غیرنفتی به میزان 45 میلیارد دلار افزود: حجم صادرات نفتی 20 تا 25 میلیارد دلار است.

رئیس کل بانک مرکزی با بیان این که بانک مرکزی تنها بازیگر نیست خاطر نشان کرد: نمی‌توان نرخ ارز را اعلام کرد و بگوییم فردا هم نیز همان نرخ خواهد بود لذا نرخ‌هایی که وجود دارد نرخ باثبات نیست حتماً پایین تر است.

وی با بیان این که بعد از یکسان‌سازی نرخ ارز، نرخ کریدر مجاز نظام ارزی کشور به صورت شناور و مدیریت شده وجود خواهد داشت گفت: باید اعتدال ایجاد شود تا فعالین اقتصادی متناسب با شرایط اقدامات لازم را اتخاذ کنند.

سیف ریسک برابری ارزی را یکی از ریسک‌ها برای فعالین اقتصادی دانست و عنوان کرد: در ریسک برابری ارزی هم می‌توان شاهد ضرر و هم شاهد منفعت بود.

رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به وجود دو نوع  نرخ‌های آزاد و رسمی در کشور اظهار داشت: بعد از برداشته شدن تحریم سراغ تک نرخی شدن نرخ ارز خواهیم رفت.

وی با اشاره به این که در حال حاضر 45 میلیارد دلار از صادرات غیرنفتی وارد کشور می‌شود بیان کرد: بانک مرکزی بازار را رصد می‌کند و هر وقت این بازار دچار هیجان در قیمت باشد اقدام به مداخله خواهد کرد.

سیف با اشاره به این که  در نرخ دلار و یورو 30 درصد تفاوت وجود دارد ادامه داد: باید مدیریت نرخ ارز به صورت منطقی باشد لذا باید بانک مرکزی به صورت توانا عمل کنند و با ابزارهای مختلف نرخ ارز را به سمت مصلحت کشور هدایت کند.

 برای سال آینده ایران رشد اقتصادی 5 تا 8 درصد را پیش‌بینی می‌کنیم 

رئیس کل بانک مرکزی با تاکید بر این که برای سال آینده ایران نرخ اقتصادی 5 تا 8 درصد را پیش‌بینی می‌کنیم گفت: بعد از اجرای برجام 6 ماه زمان برای انجام مقدمات کار در راستای تک نرخی شدن نیازمندیم که اقدامات اولیه آن نیز تهیه شده است

وی با اشاره به قانون پولی و بانکی گفت: به موجب این قانون به بانک‌های خارجی به دو صورت اجازه حضور به شیوه‌های شعبه و مشارکت را می‌دهیم.

 22 میلیارد دلار از ذخایر ارزی در چین است

سیف با بیان این که 22 میلیارد دلار از ذخایر ارزی در چین است عنوان کرد: بانک‌های اروپایی در شروع می‌توانند به صورت دفاتر نمایندگی فعالیت کنند.

 نظام بانکی از مشکلات ساختاری که متعلق به خود نیست رنج می‌برد

رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به اصلاح رند نظام بانکی افزود: نظام بانکی از  مشکلات ساختاری رنج می‌برد و مشکلاتی که بخش عمده آن متعلق به خودش نیست و باید مورد اصلاح ساختاری قرار بگیرد.

وی با اشاره به مقوله تنگنای مالی به عنوان یکی از مشکلات اساسی گفت: ارزی که وارد کشور می‌شود برای تأمین نیاز جاری هزینه می‌شود

سیف با بیان این که 45 درصد از منابع بانکی کشور منجمد است گفت: در این صورت است که بانک نمی‌تواند از فعالیت‌های اقتصادی پشتیبانی کند.

رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به مؤسسات غیرمجاز که مانع از ایجاد آرامش در نظام بانکی می‌شوند گفت: خوشبختانه مدیریت ارشد قوه قضاییه در این رابطه حمایت‌های لازم را انجام داده‌اند.

وی خاطر نشان کرد: برخی از کشورهای منطقه و یک کشور اروپایی برای فعالیت بانکی در ایران تقاضا داده است و ما نیز در حال بررسی هستیم.

سیف با اشاره به این که سپرده‌گذاران موسسه ثامن‌الحجج می‌توانند به بانک پارسیان مراجعه کنند و تقاضای مثلاً پیرامون سپرده‌گذاری و یا برداشت آن اعلام کنند.

 نظام بانکی حدود 100 هزار میلیارد تومان از دولت طلب دارد

رئیس کل بانک مرکزی با تاکید بر این که نظام بانکی حدود 100 هزار میلیارد تومان از دولت طلب دارد عنوان کرد: نرخ سود بانکی از 29 درصد شهریورماه به 19 و نیم درصد رسیده است و ما شاهد 10 درصد کاهش در نرخ سود بانکی هستیم

وی با اشاره به این که در همه بازارها شاهد آرامش نسبی هستیم گفت: اگر یکی از بازارها دچار شوک شود شاهد نوسان در سایر بازارها هم نیز خواهیم بود.

سیف با اشاره به این که به وضعیت منطق باثبات خواهیم رسید ادامه داد: در شرایطی که تورم به دامنه 13 درصد می‌رسد نرخ بانکی 20 درصد قابل‌قبول به حساب می‌آید این در حالی است که به دامنه منطقی رسیده‌ایم و لذا موضوع را رها نخواهیم کرد.

رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به این که با فعالیت شورای پول و اعتبار مشکلی نداریم بیان کرد: در این راستا قانون بانک مرکزی و قانون بانکداری ایران نیز مطرح است و لذا شورای پول و اعتبار به دو بخش سیاست‌گذاری پولی و نظارت بر صنعت بانکداری تقسیم شده است.

وی با تاکید بر این که بعد از برجام تحول جدی ایجاد خواهد شد گفت: باید اقتصاد در مسیر رو به رشد قرار بگیرد.

رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به این که نظام بانکی باید به درستی نقش خود را ایفا کنند ادامه داد: در احکام قانون بودجه برای افزایش سرمایه بانک‌ها در حد مقدورات  پیش‌بینی لازم صورت گرفته است.

انتهای پیام/


برچسب ها: سیف ، بانک مرکزی ، دلار
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۲۴ ۲۷ دی ۱۳۹۴
خوشبحال شما بمردم چه ربطی داره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۳۰ ۲۷ دی ۱۳۹۴
یعنی سود بانکی میاد پایین یا کمه میخاید زیادترش کنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۲:۴۷ ۲۷ دی ۱۳۹۴
یه مقدارش بین مردم تقسیم کنن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۲۰ ۲۷ دی ۱۳۹۴
به امید آنکه با تدبیر،تعقل،نظارت ومدریت صحیح ؛صرف ارتقا وضع اقتصادی مملکت و عمران وآبادانی کشور شود.به امید روزی که همه جوانان سروسامان گرفته و دل بزرگترها شاد باشد و لب های همه کودکان خندان...
آخرین اخبار