همچنین برای استفاده نکردن از دوپینگ در این مسابقات برنامههایی طراحی شده است.
مصطفی چایچی، مدیر تیمهای ملی دوچرخه سواری در این باره گفت: در دوچرخه سواری شرایط آب و هوایی، مسیر با شیب زیاد با سربالایی و حتی سرعت باد تاثیر فراوانی در رسیدن به مقصد ایفا میکند برای مثال در مسابقات لیگ تهران با مسافت 4 کیلومتر رکابزن باشگاهی ما با 4 دقیقه و 20 ثانیه به مقصد رسیدند اما هنگامی که همین مسابقه در اهواز برگزار کردیم با 4 دقیقه و 44 ثانیه زمان به کار خود پایان دادند.
وی افزود: بنابر این شرایط پیست، سطح و جنس پیست و حتی ارتفاع شهرها و فشار هوا، سردی و گرمی و باد ملاکهایی است که در دوچرخه سواری از اهمیت شایانی برخوردار است.
چایچی درباره مبارزه با دوپینگ خاطر نشان کرد: ستاد مبارزه با دوپینگ کار مستقلی انجام میدهد اما ما قبل از تمام مسابقات با آنها مکاتبه میکنیم و حداقل در 90 درصد مسابقات ما حضور داشتهاند و حتی در لیگ برتر دوچرخه سواری حاضر بودهاند و تستهای متعددی از رکابزنان گرفتهاند تا حقی از کسی ضایع نشود.
وی در ادامه تصریح کرد:همچنین در اردوهای تیم ملی دورههای آموزشی متعددی برای رکابزنانی که اطلاعات کمی دارند یا مبتدی هستند برگزار کردیم و بروشورهایی که توسط فدراسیون پزشکی عرضه شد بین رکابزنان پخش کردیم.
چایچی تاکید کرد: در فدراسیون دوچرخه سواری هم پزشک جداگانهای برای کمک به رکابزنان و راهنمایی آنها در خصوص استفاده از مکملها و کمک به آنها حاضر است و در لیست ستاد دوپینگ کشور هم اعلام شده است که چه داروهایی مضر و چه داروهایی را میتوانند استفاده کنند.
وی در خصوص دوپینگ خاطر نشان کرد: محرکها و داروهای هورمونی ممنوع اعلام شده است و در کنار این برنامه تست گیری هم وجود دارد زیرا یک سیستمی است که رکابزنان به ارتفاعات میروند و خون خودشان را ذخیره و دوباره تزریق میکنند که این هم نوعی دوپینگ است و در تست گیری خون تزریق شده مشخص خواهد شد زیرا فدراسیون جهانی چندین آزمایشگاه معتبر دارد که خون نمونه گیری شده را به آنها میفرستد تا نتایج مشخص شود.
انتهای پیام/