هرچه تعداد فرزندان بیشتر طول تلومرها(رگ عصبی) افزایش می‌یابد و سلول‌ها دیرتر پیر می‌شوند.

به گزارش خبرنگار کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، مطالعات نشان می‌دهد هرچه تعداد فرزندان بیشتر باشد مادر و پدر احساس پیری و از کارافتادگی در آینده نمی کنند.

محققان می‌گویند زنانی که فرزندان بیشتری دارند تلومرهایشان دیرتر آسیب می‌بینند و این تلومرها در پایان رشته های DNA‌ قرار دارند که حاوی اطلاعات ژنتیکی است و از کروموزم‌ها محافظت می‌کند.

زمانی که سلول‌های تلومر کوتاه شود کروموزم آسیب پذیرتر می‌شود و رشد و نمو سلول‌ها متوقف و عملکردشان ضعیف می‌شود.

پروفسور پاپلو و سنیدی از دانشگاه سایمون فریز کانادا معتقدند که طول تلومر زنان با تعداد فرزندانی که به دنیا آورده اند در ارتباط است و در آزمایشی که روی زنان در سال‌های 2013 تا 2000انجام دادند دریافتند زنانی که از فرزندان بیشتری برخوردار هستند طول تلومرشان بالاتر است و به ازای هر فرزند، 59 واحد تلومر بیشتر می‌شود.

مطالعات نشان می‌دهد که افزایش تعداد فرزندان سرعت پیری سلول را کند می‌کند.

پروفسور نبومانجی می‌گوید که افزایش هورمون استروژن در دوران بارداری سبب تولید بیشتر آنتی اکسیدان می‌شود که در نتیجه از کوتاه شدن تلومرها محافظت می‌کند.

گفتنی است، محیط اجتماعی نقش مهمی در تعداد فرزندان یک زن و سرعت پیر شدن آن دارد و رابطه مستقیمی بین فرکانس باروری و پیری بیولوژیکی در زنان وجود دارد.

انتهای پیام/

برچسب ها: هورمون ، رگ عصبی ، سن ، فرزند
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۵۰ ۲۳ دی ۱۳۹۴
در عمل اينطورى نيست ،مادر بزرگها وزنهاى ديگه كه هفت ،هشت تا بچه دارند ،مى بينيم در سن ٤٠سالگى مثل هشتاد ساله ها مى مونند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۳۳ ۲۳ دی ۱۳۹۴
خیلی خوب
آخرین اخبار