به گزارش خبرنگار باشگاه شبانه باشگاه خبرنگاران جوان،سالانه حدود 5 میلیارد پیتزا تهیه میشود که 350 تکیه از آن در هر ثانیه مصرف میشود. اما چند تکه از پیتزاها باهم مساویاند؟
دو ریاضیدان اعلام کردند که برش دادن پیتزا به قسمت مساوی هنر نیست بلکه نیاز به دانش هندسه دارد. تحقیقات قبلی حاکی از آن بود که در بیشترین حالت میتوان پیتزا را به 12 قسمت مساوی تقسیم کرد اما اکنون مشخص شده برای تقسیم کردن پیتزا به قسمتهای مساوی هیچ محدودیتی وجود ندارد.
یکی از این ریاضیدانان گفت: نمیدانم آیا نتایجی که ما بدست آوردیم تاثیری در دنیای واقعی داشته باشد اما از لحاظ علم ریاضی بسیار جالباند مخصوصا با ایجاد برشهای بیشتر.
در مورد برشها میتوان نتیجه گرفت، برشهای کوچکتر مخلفات بیشتری نسبت به برشهای بزرگ پیتزا دارند. ریاضیدانان توضیح میدهند اندازه خمیر پیتزا با ضخامت آن تناسب دارد. هر چه پیتزا بزرگتر،خمیرش نازکتر و نان کوچک تر. و این هم فرمول این حسابرسی.
انتهای پیام/
برابر بودن قسمتهای برش داده شده هم ارز با برابر بودن مساحت آنهاست، فلذا دلیلی ندارد که برشهای پیتزا هم شکل باشند.
بعنوان یک مثال ساده میتوانید با یک بررسی بسیار ساده و ابتدایی دو شکل هندسی مثل مربع یا مثلث بسازید که مساحت هایی برابر داشته باشند ولی به ظاهر شبیه هم نیستند.
حالا این که چیزی نیست! اگر وارد توپولوژی شوید خواهید دید که پیراشکی به شکل دونات را میتوان با یک فنجان متناظر کرد.
#اطلاعات بیشتر برای افراد غیر ریاضی خوان : سایتهای ویکیپدیا و اینها .
#اطلاعات بیشتر برای ریاضی خوانان: کتاب توپولوژی عمومی استاد مانکرز.