معاون بهره‌وری اقتصادی موقوفات سازمان اوقاف گفت: «اقتصاد وقف» در کنار اقتصاد دولتی و خصوصی، ضلع سوم اقتصاد را تشکیل داده، بنابراین وقف در سالم‌سازی اقتصاد هم تاثیرگذار است.

به گزارش حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ عباس علی جعفری، معاون بهره‌وری اقتصادی موقوفات و بقاع متبرکه سازمان اوقاف با اشاره به این موضوع که ساختار اوقاف از سال 91 تاکنون تغییرات اساسی داشته است خاطرنشان کرد: یکی از این تغییرات، ایجاد معاونت بهره‌وری اقتصادی موقوفات و بقاع متبرکه است که برجسته کردن بعد اقتصادی موقوفات از وظایف اصلی آن است.

وی تاکید کرد: مراجع و صاحب نظران دینی معتقد هستند که وقف باید از حالت ایستایی و رکود خارج و پویا شود و نباید موقوفات را معطل نگهداشت؛ چراکه جریان اقتصادی موقوفات مانند جریان خون در جامعه است.

معاون بهره‌وری اقتصادی موقوفات و بقاع متبرکه سازمان اوقاف تصریح کرد: وقف سرمایه محسوب می‌شود و اینکه گمان کنیم وقف در آمد است، اشتباه است. پس باید برای به روز کردن موقوفات طرح و برنامه داشت.

جعفری ادامه داد: ایجاد زیرساخت‌های عمرانی در اماکن مذهبی و بقاع متبرکه برای زائران و مجاورین و کمک به تبدیل شدن امامزادگان به قطب فرهنگی نیز از جمله برنامه‌هایی است که در معاونت بهره‌وری موقوفات و بقاع متبرکه به صورت کمی و کیفی و در قالب برنامه‌های مصوب پیگیری می شود. 

معاون بهره‌وری اقتصادی سازمان اوقاف با اشاره به وظایف اصلی این معاونت در حوزه موقوفات توضیح داد: استمرار درآمدزایی، ارتقاء بهره‌وری موقوفات ، افزایش عواید، ایجاد ارزش افزوده و تولید ثروت و احیاء موقوفات از طریق سرمایه‌گذاری بر روی رقبات مستعد از جمله برنامه‌های ما در حوزه مدیریت مناسب اقتصادی موقوفات محسوب می‌شود. 

وی با بیان اینکه تمام فعالیت‌های این معاونت در چارچوب سیاست‌های اقتصاد مقاومتی تنظیم می شود، متذکر شد : مردم محوری، درون‌زایی، برون‌گرایی و دانش‌بنیان بودن از جمله شاخصه‌های اقتصاد مقاومتی در وقف است که به عنوان مثال در حوزه «مردم‌محوری» می‌توان فراهم نمودن و اجرایی شدن مشارکت اقشار مختلف مردم در احیا و آبادانی موقوفات اشاره کرد. 

به گفته معاون اقتصادی بهره وری موقوفات ، در بخش «درون‌زایی» بالغ بر 750 هزار رقبه متصرفی منفعتی وجود دارد که با به روزرسانی اسناد اجاره منقضی شده ، رساندن نرخ اجاره مطابق نرخ عادله روز ، ایجاد رابطه استیجاری برای رقبات فاقد رابطه آنها می‌شود به اهداف مورد نظر دست یافت. 

مهندس جعفری تاکید کرد: از جمله فعالیت‌ها در بخش درون‌زایی می‌توان به شناسایی رقبات کم درآمد یا فاقد درآمد، و برنامه ریزی برای افزایش رشد عواید آنان اشاره کرد. 

جعفری در خصوص هفته وقف نیز گفت: در هفته وقف سیاست سازمان اوقاف در اجرای سه برنامه متمرکز شده بود که برگزاری نشست‌های تخصصی در حوزه اقتصاد وقف در پنج استان تهران، اصفهان، خراسان رضوی، فارس و قم در حوزه بهره‌وری اقتصادی وقف و موقوفات، برگزاری نمایشگاه‌های تخصصی به منظور معرفی فعالیت‌های گذشته سازمان اوقاف، معرفی ظرفیت‌های سرمایه‌گذاری موقوفات و افتتاح و کلنگ‌زنی پروژه‌های عمرانی و احیای موقوفات از جمله ویژه برنامه های آن است. 

وی یادآور شد: در راستای طرح و اجرای سند چشم‌انداز توسعه اقتصادی موقوفات دو کار اساسی انجام می‌شود که تاکنون تعیین شاخص‌های بهره‌وری با 76 شاخص علمی در 16 حوزه کاری انجام شده است و از سوی دیگر طرح نظام جامع اقتصادی وقف با محوریت ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های بالفعل و بالقوه موقوفات در عرصه‌های متفاوت در حال تدوین می باشد که برای اجرای این طرح مجوزهای لازم را نیز اخذ کرده‌ایم.

معاون بهره‌وری اقتصادی موقوفات و بقاع متبرکه سازمان اوقاف توضیح داد: «اقتصاد وقف» در کنار اقتصاد دولتی و خصوصی، ضلع سوم اقتصاد را تشکیل داده است. بنابراین وقف در  سالم‌سازی اقتصاد هم تاثیرگذار است، به عنوان مثال در حوزه مسکن می‌تواند در جهت کمک به دولت فعال شود و در راستای سیاست‌های مصوب جامع کل کشور اقدام کند. 

جعفری در پایان خاطرنشان کرد: در راستای فعالیت‌های اوقاف در امور اقتصادی، کارگروه تحول تشکیل شده است. این کارگروه کمیته‌های فرعی مختلفی دارد که  در شورای راهبردی برای آنها سیاست‌هایی را تدوین کرده‌ایم و سیاست‌های مذکور را از سال 92 در لایه‌های برنامه‌های سالانه مدنظر بوده است. از جمله این سیاست ها این است که براساس بازدهی اقتصادی هر یک از موقوفات، طرح‌های کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلندمدتی را در نظر گرفته‌ایم.







برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید







انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار