زاهدی متخصص تغذیه در گفتگو با
خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به مصرف خودسرانه آنتیبیوتیک اظهار داشت: هنگامی که افراد دچار بیماری سرماخوردگی شوند با مراجعه به پزشک و مصرف داروهای تجویزی میتوانند سریع خوب شوند، ولی بعضی از مردم وقتی که سرما میخورند این یکی از خطرناکترین کارها است و سبب ایجاد حساسیتهای دارویی میشود.
وی بیان کرد: افراد اگر در مراحل اولیه سرماخوردگی به دکتر مراجعه کنند این مریضی هنوز اود نکرده و بدن عفونی نشده است و ضرورتی برای مصرف آنتیبیوتیک به علت نبود چرک و عفونت نیست.
این متخصص با بیان این که آنتیبیوتیکها حساسیت را کم میکند، افزود: مصرف خودسر و زیاده انواع آنتیبیوتیک سبب میشود که ویروس و باکتریها در برابر آنتیبیوتیک مقاوم شده و چرک خشک کن دیگر همانند قبل اثربخش نیست و این مسئله سبب بروز بیماریهای دیگری در آینده خواهد شد.
زاهدی ابراز داشت: مصرف بیمورد آنتیبیوتیک سبب تضعیف سیستم ایمنی بدن میشود و چرک خشککنها در صورت زیادی مصرف سبب اشکال در کبد و سیستم گوارشی بدن میشود و به جای ایجاد آرامش و تسکین درد، عوارض دیگری را به بیماری افراد اضافه میکند.
وی ادامه داد: بهتر است به جای مصرف آنتیبیوتیک در زمان سرماخوردن از مرکبات و داروهای گیاهی استفاده نمود که در صورت التیام نیافتن سراغ آنتیبیوتیکها رفت.
زاهدی در پایان گفت: آنتیبیوتیک طول دوره درمان را کاهش نمیدهد و تنها کارش تسکین درد و بالا بردن مقاومت بدن است و چرک خشککنها سریعاً در برابر ویروسها ضعف نشان میدهند.
انتهای پیام/