یک کارشناس امور امنیتی آمریکایی گفت: پادشاهان سابق عربستان به مراتب باثبات‌تر و قابل پیش‌بینی‌تر از پادشاه جدید این کشور بودند.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از شبکه تلویزیونی راشا تودی، "جان بردشاو،" مدیر اجرایی شرکت «شبکه امنیت ملی» آمریکا درباره علل و تبعات قطع روابط عربستان سعودی با ایران گفت: اختلافات دیرینه میان عرب ها و پارس ها، حتی از اختلافات میان سنی ها و شیعیان قدیمی تر است و به هزاران سال گذشته باز می گردد. 

همواره ایران و عربستان سعودی برای افزایش نفوذشان در منطقه با یکدیگر رقابت می کردند. البته عربستان سعودی در رابطه با توافق هسته ای ایران دست کم در انظار عمومی ابراز خرسندی و از توافق حمایت کرده است. حتی بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، پس از امضای برجام، از انتقادهای مکرر و شدید خود از این توافق تاحدی عقب نشینی کرده است. 

از اینرو، من تصور می کنم که توافق هسته ای ایران به واسطه افزایش اخیر تنش ها میان ایران و عربستان سعودی به مخاطره نخواهد افتاد؛ هرچند نمی توانیم از این بابت کاملاً مطمئن باشیم. 

عربستان سعودی وهابیگری و سلفی گری را  به منطقه صادر می کند که منجر به خلق القاعده و  گروه تکفیری صهیونیستی  داعش شده است. به نظر من، عربستان سعودی باید در رابطه با فعالیت هایش در این زمینه پاسخگوی بسیاری از سؤال ها باشد. اکنون بخشی از افراطی گری که عربستان سعودی به خارج از این کشور صادر کرده بود، به خانه بازگشته و دامنگیر خودِ عربستان سعودی شده است. اکنون دیگر خیلی دیر شده است که عربستان سعودی بخواهد این گروه های افراطی را کنترل کند، زیرا گروه هایی مانند داعش دیگر به همه جا گسترده شده اند. 

از اینرو، می توان گفت: ایرانیان، سعودی ها و ما (آمریکایی ها) همگی منافعی مشترک در منطقه داریم که به عنوان مثال می توان به مخالفتمان با داعش و موافقتمان با پایان جنگ داخلی سوریه و همچنین خاتمه جنگ یمن اشاره کرد. 

عربستان سعودی تلاش دارد با صادرات بی سابقه نفت خام، کاری کند که حتی وقتی تحریم های ایران برداشته شود و این کشور مجاز به صادرات بیش از پیشِ نفت خود شود، نتواند از صادرات نفت خام برای بهبود شرایط اقتصادی ایران بهره برداری کند، زیرا با این قیمت های پایین فروش نفت چندان باعث رونق اقتصادی نمی شود. 

ملک سلمان نشان داده است که شخصی به مراتب تهاجمی‌تر است و می بینیم که نفت را همین طور پمپ می کند و همچنین شاهد حرکات وی در یمن هستیم. این در حالی است که پادشاهان پیش از وی در عربستان سعودی، به مراتب باثبات تر و قابل پیش بینی تر از آنچه در حرکات شاه جدید این کشور مشاهده می کنیم، بودند. 

شایان ذکر است که عربستان سعودی حاضر است برای ضربه زدن به ایران همینطور نفت را پمپ کند و هیچ اهمیتی نمی دهد که به بسیاری از کشورهای دیگر جهان و حتی کمپانی های آمریکایی نیز ضربه وارد خواهد شد. 

سیاست های عربستان سعودی بسیار کوته نظرانه است و عربستان سعودی برای ضربه زدن به ایران، در حقیقت به خودش و همچنین به منطقه صدمه می زند. من امیدوارم که همه طرف ها خونسردی خود را حفظ کنند و با خویشتن داری، به تنش زدایی بپردازند، زیرا افزایش تنش ها در منطقه به نفع هیچکس نخواهد بود.


انتهای پیام/

برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار