به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سنندج، علی سلیمانی گفت: استرس ژنهای بدن انسان را تغییر می دهد و این ژنها بر نحوه ذخیره سازی چربی در بدن، نحوه عملکرد دستگاه ایمنی بدن، سرعت پیر شدن جسم و احتمال ابتلا به سرطان نظارت داشته و استرس میتواند به شدت آنها را تحت تاثیر خود قرار دهد.
وی با اشاره به اینکه اتفاقات دوران کودکی بر میزان استرس تاثیرگذار است، افزود: پژوهشهای انجام شده نشان میدهد که حتی اتفاقات دوران کودکی میتواند تعیین کنندهی سطح هورمون آزاد کننده کورتیکوتروپین در مقادیر بالا و پایین باشد.
کارشناس ارشدروانشناسی بیان کرد: هورمون آزاد کننده کورتیکوتروپین بر میزان ترشح غدد فوق کلیوی و همچنین استرس تاثیر مستقیم دارد.
وی با اشاره به اینکه استرس به مغز انسانآسیب می رساند، گفت: سطوح بالای هورمون استرس میتواند به بخشهای مهم مغز مانند هیپوکمپوس آسیب جدی وارد کند(هیپوکمپوس قسمتی از دستگاه کنارهای مغز و مسئول حافظه است).
سلیمانی افزود: یکی از دلایلی که افراد پس از دوران طولانی مدت ابتلا به استرس مزمن به «خستگی غدد فوق کلیوی» مبتلا میشوند، این است که مغز برای نجات خودش ترشحات غدد فوق کلیوی را کنار میگذارد.
وی در پایان ایمان به موفقیت خود، عدم بزرگنمایی مسائل، مثبت اندیشی، رضایت به مکان و موقعیت کنونی را از راه های درمان استرس اعلام کرد.
انتهای پیام/گ