به گزارش
خبرنگار کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، بیحسی نخاعی باعث میشود که نوزاد بهوش و بیحرکت باشد و دردی را حس نکند. نتایج نشان داده است که بیحسی نخاعی عوارض تنفسی کمتر، بهبودی سریعتر و غذا خوردن زودتری دارد که باعث میشود خانوادهها بتوانند زودتر نوزاد خود را از بیمارستان به خانه ببرند.
پیش از این، بیحسی نخاعی بیشتر در عملهای جراحی استفاده میشد که به مدت 1.5 ساعت یا کمتر طول میکشیدند و معمولا روی ناحیه شکم و اندام تحتانی انجام میشدند.
بیحسی نخاعی روی نوزادان و کودکان برای اولین بار 4 دهه پیش در بیمارستان کودکان دانشگاه ورمونت واقع در بریلنگتون انجام گرفت اما در آن زمان همهگیر نشد. بسیاری از جراحان و متخصصان بیهوشی نسبت به تغییر روشهای سنتی و جایگزین کردن بیحسی نخاعی بیمیل بودند.
بیهوشی نخاعی را میتوان چندبار انجام داد و استفاده مکرر از این روش منع نشده است. برای این بیهوشی از دوز دارویی کم استفاده میشود و برای جراحیهای کمتر از 5 ساعت بسیار مناسب است. علاوه بر این استراحت مطلق برای بعد از این روش معمولا تجویز نمیشود. به طور کلی در بیحسی نخاعی امکان خطرات بیهوشی عمومی وجود ندارد.
در بیحسی نخاعی ماده بیحسکننده به اطراف نخاع و یا به درون مایع نخاعی تزریق میشود و بدن بیمار از کمر به پایین بیحس میود و در طول عمل جراحی هیچ دردی را احساس نخواهد کرد. در بیهوشی عمومی، بیمار بعد از عمل جراحی مدتی را در اتاق ریکاوری میماند تا تاثیر بیهوشی به تدریج از بین برود اما در بیحسی نخاعی، بیمار مدتی بعد از اتمام عمل با اجازه پزشک میتواند بنشیند و راه برود.
انتهای پیام/