نائب رئیس اتحادیه باغداران گفت:سیب زمینی مصرف عموم مردم است اما به سبب افزایش تولید، قیمت فروش محصول، هزینه تمام شده کشاورزان را هم پوشش نمی دهد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان؛ داستان کم لطفی به سیب زمینی کاران مثنوی هفتاد من است از کاهش بیش از پیش قیمت این محصول در بازارداخلی و شرایط سخت کشت محصول تا بی انگیزگی برای کشت این محصول در سال زراعی آینده!

البته داستان بی مهری به کشاورزان داستان جدیدی نیست چرا که با وجود زحمات فراوان کاشت، داشت و برداشت کمترین سود عاید تولیدکنندگان زحمتکش می شود به طوریکه هزینه های اولیه آنها را نیز در برنمی گیرد.

در این راستا رحیم نیازی رئیس هیئت مدیره انجمن سیب زمینی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان گفت: فروش سیب زمینی تابع عرضه و تقاضا، شرایط اقتصادی مردم و صادرات محصول است و به همین خاطر باید مشوق های صادراتی برای تنظیم بازار به صادر کنندگان دهند زیرا شرایط فعلی بسیار نگران کننده است و در صورت ادامه این روند کشاورزان دست از کشت خواهند کشید.

وی افزود: وزارت جهاد کشاورزی از سال گذشته طی مصوبه ای قرار بوده به ازای صادرات هر کیلو سیب زمینی 150 تومان مشوق صادراتی به صادر کنندگان پرداخت کند اما باید گفت که تا کنون این مصوبه اجرایی نشده  و از طرفی قرار است تا پایان سال اجرایی شود اما نباید فراموش کرد که تاخیر در پرداخت این مشوق صادراتی موجب دلسردی و بی اعتمادی صادرکنندگان شده است.

نیازی بیان کرد: صادرات سیب زمینی به تنهایی نمی تواند مشکل تولید کنندگان را حل کند اما تا حدودی تعادل در عرضه و تقاضا ایجاد می کند.

وی با اشاره به ایجاد تشکل ها گفت: با توجه به اینکه سیب زمینی محصولی استراتژیک است بایستی با کمک وزارت جهاد کشاورزی تشکل هایی ایجاد شود تا برسطح زیر کشت محصول نظارت کافی داشته باشند.

داستان بی توجهی به سیب زمینی کاران تنها به تولید ختم نمی شود بلکه این روزها در سایه خواب غفلت مسئولان در پرداخت مشوق های صادراتی کمتر شاهد صادرات این محصول و در نهایت توازن عرضه و تقاضا هستیم.

حال با این وجود چه بر سر سیب زمینی کاران خواهد آمد مجتبی شادلو نائب رئیس اتحادیه باغداران در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران اظهار داشت: سیب زمینی مصرف عموم مردم است اما به سبب افزایش تولید، قیمت فروش محصول هزینه تمام شده کشاورزان را هم پوشش نمی دهد.

وی افزود: در حالیکه هر کیلو سیب زمینی در خرده فروشی ها و وانتی ها و دوره گردها به قیمت 500 تومان به فروش می رسد باید گفت که این امر یک فاجعه است.

شادلو با اشاره به خرید تضمینی محصول بیان کرد: خرید تضمینی آخرین راهکار است و توجیه اقتصادی ندارد که پاسخگوی تولیدات اقتصادی و قیمت تمام شده محصول باشد و از طرفی به سبب بار مالی برای دولت تا جایی که ممکن بوده قرار است انجام نشود اما در نهایت اگر راه چاره ای برای کشاورزان وجود نداشته باشد این امر صورت می گیرد.

نائب رئیس اتحادیه باغداران تصریح کرد: در حال حاضر فضای صادرات باز است اما به سبب عدم کشش بازار کشورهای همسایه، امکان صادرات محصول وجود ندارد و لازم به ذکر است که چنین وضعیتی در نهایت منجر به ضررو زیان های فراوان بردوش کشاورزان می شود.

به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان؛ با توجه به تولید بالای سیب زمینی در کشور مسئولان باید در گام نخست مشوق های صادراتی را به صادر کنندگان پرداخت کنند و بیش از این در پرداخت آن تعلل نکنند و در گام بعدی وزارت جهاد کشاورزی در ایجاد تشکل ها اهتمام بیشتری داشته باشد تا با نظارت کافی بر مزارع دیگر شاهد نامتوازنی عرضه و تقاضای محصول در بازار نباشیم.


برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجاکلیک کنید.


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۹
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۳۰ ۱۶ دی ۱۳۹۴
یعنی چی ۵۰۰ تومن. یعنی فاجعه ؟ نکنه سیب زمینی رو با سیب درختی اشتباه گرفین
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۵۱ ۱۶ دی ۱۳۹۴
سال 95کم می کارندقیمت میره بالا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۱۲ ۱۶ دی ۱۳۹۴
به خدامن وام گرفتم زمین اجاره کردم از بیکاری رفتیم سیب زمینی کشت کردم الان کسی حاضرنیست بخردش
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۵۸ ۱۶ دی ۱۳۹۴
من ورشکست شدم.پیاز وسیب زمینی کاشتم.پیازم کیلویی 500پای خودم در اومد فروختم کیلویی200 الانم که این وضع سیب زمینی.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۵۲ ۱۶ دی ۱۳۹۴
هزارو پونصد تومنه چرا الکی میگین!!
بعد یه چیزی مگه سودش میره تو جیب کشاورز؟همش این دلالا میخرن
یه چیزی بهتون بگم شما تهرانیا حال کنین؟!!!
پرتقال درجه یک اینجا دو هزارو پونصد تومن از باغدار شما اونجا چند میخرین!اشب یلدا چند خریدین؟!!
کار کشاورزه؟یا دلال؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۴۳ ۱۶ دی ۱۳۹۴
صنایع تولیدی ما از کشاورزی گرفته تا خودرو و پتروشمی و... باید یاد بگیرن که در اقتصاد رقابتی قرار نیست تولید بالا سودهای کلن داشته باشد،تولید کننده باید به سودی که قبل پیشبینی کرده قانع باشد ....سادتر بگویم در تولید محصول یک تون سیب زمینی اگر مثلا یک میلیون سود در بر دارد همین مقدار سود خالص در تولید ۲ تون سیب زمینی کافیست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۴۱ ۱۶ دی ۱۳۹۴
ما که از 6 ماه قبل تاحالا سیب زمینی کیلویی 1500 میخریم.بله وانت های کیسه ای کیلویی 600 الی 700 میدن ولی زیر 60% سالم گیر میاری و 20 % مانده هم که خیلی ریز ندو درضمن کیفیت اینها جهت خوراکی پایین تر از کیلویی 1500 تومانی است.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۳۶ ۱۶ دی ۱۳۹۴
ما که از مغازه 1680 تومان میخریم. بنده خدا کشاورزان محترم. البته کاش از کودشیمیایی کمتری استفاده کنند تا سرطان را با این سیب زمینی های درشت سرشار از کود شیمیایی به ما هدیه نکنند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۳۳ ۱۶ دی ۱۳۹۴
وزارت جهاد کشاورزی از سالها قبل دارد ضعیف و بی خاصیت عمل میکند و هیچ اتفاق مثبتی در کشاورزی نسبت به بیست سال گذشته رخ نداده است...خرید های تضمینی,حمایت از صادرات,جلوگیری از خام فروشی در صوررت امکان و ایجاد شرایط و بستر مناسب,کودها و بذرهای حمایتی و یارانه ای,حمایت و کمک به تولید با آبیاری های نوین و تحت فشارو...میتواتد کشاورزی کشور را متحول کند به ساده ترین شکل ممکن ولی دلالها و واسطه ها مه سودهای کلانی در این زمینه به جیب میزنند لابی هستند در سیستم دولت که خون مردم را همچو زالو میمکند در صورتی که با حمایت دولت اگر بصورت فرآوری شده و جلوگیری از خام فروشی با ایجاد واحدهای تولیدی اقدام شود هم اشتغالزایی است و هم مدیریت صحیح منابع آبی را شامل میشود که ایران در بین 133کشور رتبه132را نداشته باشد...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۳۲ ۱۶ دی ۱۳۹۴
دوست عزیزی که میگی اون سال که بالا بود ماشینای مدل بالا میگرفتن ... به شما عرض کنم ک تا حالا دست به کشاورزی زدی که ببینی چقد سخته ؟ اگه ماشین مدل بالا سوار میشه نون بازوش بده . در ضمن کشاورزا همیشه با بی اعتنایی مسئولین مواجه اند و بازی دست دلالان هستند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۱۴ ۱۶ دی ۱۳۹۴
با سلام
نه اصلانم فاجه نیست وقای ی کشاورز ی سیب میکاره 5تا سیب برداشت میکنه این کشاورز ضرر میکنه؟
دورانی که سیب گرون شد کشاورزا سود ده سالشونو کردن پس زیاد نگران نباشید/چون اگه سودی براشون نداشت هیچ موقع سیب نمیکاشتن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۳۵ ۱۶ دی ۱۳۹۴
خواهشامسولین هرچه زودترفکری بکنن.بخدااین وضعیت سیب زمینی تمام زندگیمون روبه چالش کشیده.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۳۷ ۱۶ دی ۱۳۹۴
قیمت سیب زمینی تابع عرضه وتقاضاست مانندبورس وسایربازارها،سیب زمینی هاراچیپس کنیدتاضررجبران بشود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۲۲ ۱۶ دی ۱۳۹۴
وزارت جهاد و صنعت متولی اینکار هستند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۵۲ ۱۶ دی ۱۳۹۴
خب اینارا مثلا فرمودید که چی بشه همش حرف حرف حرف.به جای این حرفا اقدام کنید هی صادرات اینجوره اونجوره .کشاورز بدبخت به چه امیدی زندگی کنه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۲۶ ۱۶ دی ۱۳۹۴
اون سال که سیب زمینی گران شد کشاورزان میرفتن ماشین های مدل بالا می گرفتن پس چی.....
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۲۱ ۱۶ دی ۱۳۹۴
عیب نداره.زمینهای کشت سیب زمینی را برج بسازیم بعد میریم از چین میاریم.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۱۳ ۱۶ دی ۱۳۹۴
با هزینه بالای تولید این محصول کشاورزان کلا ورشکست میشن
از دولت محترم خواهشمند یم یک چاره و راهکاری بیاندیشند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۱۰ ۱۶ دی ۱۳۹۴
سلام به ما كه هزار مي فروشند
آخرین اخبار