عضو کمیسیون اجتماعی مجلس با اشاره به اینکه گزارش های ارائه شده در مجلس نشان دهنده رشد آسیب های اجتماعی است، گفت: در مجموع اعتیاد و طلاق در صدر آسیب های اجتماعی قرار دارند.

دلیل تاخیر ازدواج جوانان ایرانی
به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس با اشاره به اینکه گزارش های ارائه شده در مجلس نشان دهنده رشد آسیب های اجتماعی است، گفت: در مجموع اعتیاد و طلاق در صدر آسیب های اجتماعی قرار دارند.

محمد اسماعیل سعیدی در مورد گزارش های مربوط به آسیب های اجتماعی که در مجلس ارائه می شود، گفت: معمولا هرچند وقت یک بار گزارش هایی در خصوص آخرین وضعیت آسیب های اجتماعی کشور از سوی وزارت کشور و مرکز پژوهش های مجلس به مجلس و کمیسیون اجتماعی ارائه می شود که این گزارش ها نشان دهنده رشد آسیب های اجتماعی نسبت به سال های قبل بوده است.

وی گفت: متاسفانه در حال حاضر در مورد آسیب هایی مانند اعتیاد، بیکاری، طلاق و...، در وضعیت خوبی به سر نمی بریم به طوریکه از هر ۳ ازدواج یکی به طلاق می انجامد.

سعیدی به اعتیاد نیز اشاره کرد و اظهار داشت: در مورد آمارهای اعتیاد نیز کف و سقفی وجود دارد به طوریکه ۲.۵ میلیون نفر حداقل آنها و حداکثر نیز دو برابر این تعداد هستند.

آمارهای آسیب های اجتماعی تکان دهنده است

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس با تاکید بر اینکه آمارهای آسیب های اجتماعی تکان دهنده است، گفت: بخش عمده ای از مشکلات به اشتغال و بیکاری جوانان برمی گردد. بطور میانگین در تمامی اقشار سنی آمار بیکاران ۳.۵ میلیون نفر است اما در میان فارغ التحصیلان و افرادی که سن آنها ۲۲ تا ۴۰ سال است این آمار بسیار بالاتر است و به نظر می رسد بحث بیکاری و اشتغال یکی از عوامل اصلی طلاق و سایر آسیب های اجتماعی در کشور است.

وی گفت: مراجعاتی که به حوزه های کاری نمایندگان می شود نشان می دهد که جوانانی که در دوره نامزدی هستند به دلیل بیکاری و عدم اشتغال دو تا سه سال نمی توانند ازدواج کنند و در همین دوره برای طلاق نیز مراجعه می کنند. در مجموع براساس آمارها ۵۰ درصد طلاق ها در ۵ سال اول زندگی اتفاق می افتد و این نشان دهنده این است که در این زمینه با آسیب جدی مواجه هستیم.

نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر با اشاره به اینکه اعتیاد و طلاق در راس آسیب های اجتماعی هستند تصریح کرد: آمار اصلی طلاق علاوه بر مباحث فرهنگی بحث اشتغال است و موضوعات فرهنگی تبعات و تاثیرات شبکه های مجازی و ماهواره ای در فرهنگ جامعه مشکلات اساسی ایجاد کرده که مهمترین تاثیر آن بی اعتمادی اعضای خانواده نسبت به یکدیگر است.

وی تاکید کرد: در حال حاضر یکی از اهداف شبکه های مجازی و ماهواره ای متزلزل کردن و متلاشی کردن ارکان خانواده است. هنگامی که اعتماد در میان زوجین از بین می رود و هر کدام در ساعاتی که در خانه هستند یک گوشی موبایل به دست دارند به همین دلیل ارتباط دوسویه عاطفی آنها به موبایل و لب تاپ معطوف می شود و به مرور این ارتباطات ضعیف می شود.

بدترین مشکلی که در ارتباطات مجازی ایجاد می شود ترویج بدبینی زوجین به یکدیگر است

به گفته سعیدی، بدترین مشکلی که در این ارتباطات از طریق فضای مجازی ایجاد می شود ترویج بدبینی نسبت به زوجین در خانواده و ارتباطات خارج از عرف و حدود است که آنها را سهل و آسان نشان می دهد و باعث می شود به تدریج آسیب های اجتماعی ایجاد و در نهایت منجر به طلاق شود.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس گفت: واقعیت این است که با توجه به آسیب های اجتماعی باید برای مقابله و پیشگیری از آن اقدامات جدی انجام شود و در حال حاضر نیز در مجلس حساسیت زیادی بر روی این موضوعات وجود دارد که کمیسیون های مختلف نیز به خصوص کمیسیون اجتماعی موضوع آسیب ها را دنبال می کند.

یکی از اقداماتی که باید در مرحله اول درخصوص آسیب های اجتماعی انجام شود ارائه آمار دقیق است

وی اظهار داشت: یکی از اقداماتی که باید در مرحله اول درخصوص آسیب های اجتماعی انجام شود ارائه آمار دقیق است تا مبنای برنامه ریزی های گسترده قرار گیرد چون در غیر این صورت با نداشتن آمارهای دقیق برنامه ریزی ها با مشکل مواجه می شود. بنابراین جمع آوری آمار درست، تحلیل از شرایط و وضعیت موجود و در مرحله بعد نیز برنامه ریزی برای پیشگیری و مقابله با آسیب های اجتماعی از جمله اموری است در کمیسیون پیگیری می کنیم.

به گفته سعیدی، سازمان ها و مراجع ذی ربط هر کدام در بحث پیشگیری از آسیب های اجتماعی وظایفی دارند که ما نیز در مجلس در خصوص نظارت و عملکرد آنها قانون گذاری و برنامه ریزی اقدامات لازم را انجام می دهیم که امیدواریم در کاهش آسیب های اجتماعی موثر باشد.
منبع: مهر
 برای آگاهی از آخرين اخبار و پيوستن به کانال تلگرام باشگاه خبرنگاران جوان اينجا را کليک کنيد.
انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۲۵ ۱۴ دی ۱۳۹۴
به دادمردم برسید ملت بیکارند