به گزارش
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
یاسوج؛ به گفته کشاورزان خرید تضمینی ذرت در این دو شهرستان همزمان با برداشت این محصول در مهر ماه گذشته آغاز شد ولی هنوز پول محصول آنها پرداخت نشده است.
بهره برداران ذرت با اشاره به این که کشاورزی تنها راه امرار معاش تعداد زیادی از آنهاست، خواستار تلاش برای شتاب بخشی به روند پرداخت مطالبات محصول ذرت از سوی متولیان این امر شدند.
یک ذرت کار ساکن روستای لیشتر از توابع گچساران با اشاره به هزینه های بالای کود، سم و بذر از سویی و مخارج بالای زندگی گفت: تاخیر در پرداخت بهای ذرت کشاورزان مشکلات زیادی را برای بهره برداران این محصول ایجاد کرده است.
علی حسن پور با یادآوری این که اغلب کشاورزان هیچ پشتوانه مالی برای گذران زندگی روزمره خود ندارند گفت: مسئولان برای پرداخت مطالبات کشاورزان چاره اندیشی کنند.
یک بهره بردار ذرت ساکن روستای خیرآباد گفت: دیر پرداخت شدن پول محصول ذرت باعث دلسردی کشاورزان از کشت ذرت شده واین به زیان تولید واشتغال است.
هومن صادقی با بیان این که خودکفایی کشور در گرو رونق تولید است تصریح کرد: حمایت از کشاورزان نقش مهمی در تحقق توسعه کشور دارد.
رئیس شرکت پشتیبانی امور دام کهگیلویه و بویراحمد گفت:پرداخت نشدن مطالبات کشاورزان به کوتاهی بانک عامل مربوط می شود.
سید علی لاهوتی افزود: با پیگیری های انجام گرفته پرداخت مطالبات محصول ذرت بهره برداران گچساران و باشت از هفته آینده آغاز می شود.
وی دلیل این تاخیر را پرداخت نشدن نقدینگی خرید تضمینی ذرت در مرکز کشور ذکر کرد.
وی اظهار کرد: تاکنون 12 هزار و 800 تن محصول ذرت از کشاورزان این دو شهرستان خریداری شده است.
لاهوتی ابراز کرد:این میزان ذرت به قیمت هر کیلوگرم 9 هزار 600 ریال و به صورت تضمینی خریداری شده است.
رئیس شرکت پشتیبانی امور دام کهگیلویه و بویراحمد میزان بدهی ذرتکاران این دو شهرستان را 120میلیارد ریال برآورد کرد.
وی با اشاره به این که پنج هزار تن از ذرت خریداری شده مربوط به شهرستان باشت است، اظهار کرد: عملیات خرید تضمینی محصول ذرت شهرستان باشت پایان یافته است.
رئیس شرکت پشتیبانی امور دام کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: خرید تضمینی محصول ذرت بهره برداران گچسارانی در مراحل پایانی است و تاکنون هفت هزار و 800تن ذرت از کشاورزان این شهرستان خرید شده است.
رئیس شرکت پشتیبانی امور دام کهگیلویه و بویراحمد میزان خرید تضمینی ذرت امسال در این استان را 14 هزار تن پیش بینی کرد.
لاهوتی بیان کرد: به دلیل کاهش تولید در واحد سطح و کشت ذرت علوفه ای به جای دانه ای در شهرستان کهگیلویه میزان خرید ذرت تضمینی شش هزار تن کمتر از پیش بینی اولیه کارشناسان بوده است.
رئیس شرکت پشتیبانی امور دام کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: امسال سه هزار هکتار از مزارع این استان زیر کشت ذرت دانه ای رفت.
لاهوتی بیان کرد: دو هزار و 800 هکتار از مزارع زیر کشت ذرت در شهرستان های گچساران و باشت قرار دارد.
شهرستان های گچساران و باشت با 150 هزار نفر جمعیت در جنوب کهگیلویه و بویراحمد قرار دارند.
این دو شهرستان با حدود 12 هزار نفر کشاورز سالانه بیش از 180 هزار تن محصول کشاورزی تولید می کنند.
انتهای پیام /ز