به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان سیاه دانه (Nigella Sativa) گیاهی یک ساله و گلدار است که معمولا در جنوب غربی آسیا می روید. از سال 1964 میلادی تاکنون در بیش از 656 مقاله به خواص سیاه دانه اشاره شده است.
پیامبر اسلام حضرت محمد مصطفی (ص) نیز در یکی از احادیث خود می فرمایند:الحبّه السّوداء شفاء لکلّ داء؛ سیاه دانه دارویی موثر در برابر تمام بیماری ها است.
خواص سیاه دانه از نظر علمی کاملا به اثبات رسیده که برخی از این خواص عبارتند از:
-با دیابت نوع 2 مبارزه می کند
مطالعات منتشر شده در یک نشریه هندی در سال 2010 نشان می دهد که دو گرم سیا دانه در روز، مقاومت بدن نسبت به انسولین را کاهش داده و سبب کاهش قند ناشتا می شود.
-سبب کاهش فشار خون می شود
مطالعات نشان می دهد که 100 میلی گرم عصاره سیاه دانه روزی دوبار و به مدت دو ماه، سبب کاهش فشار خون می شود.
-سلول های سرطانی را سرکوب می کند
مطالعات نشان می دهد که سیاه دانه از رشد سلول های سرطانی، به ویژه سرطان روده بزرگ، جلوگیری می کند. همچنین این مطالعات نشان می دهد که سیاه دانه با مهار سرطان های دهان، مغز، کبد، دهانه رحم و سرطان سینه مرتبط است.
-از آسم جلوگیری می کند
مطالعات منتشر شده نشان می دهد که سیاه دانه حاوی ترکیبی به نام thymoquinone است که تاثیر آن بیشتر از داروی متداول آسم، یعنی فلوتیکازون است.
دم کرده عصاره سیاه دانه برای رفع انسداد مجاری تنفسی توصیه شده است.
-از حمله قلبی جلوگیری می کند
-در درمان صرع موثر است
-در درمان عفونت های باکتریایی و پسوریازیس موثر است
-در درمان آلزایمر و صرع موثر است
-مانع از آسیب های کلیوی ناشی از دیابت می شود
-تاثیر تشعشعات را کاهش می دهد
-سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند
-عوارض شیمی درمانی را کاهش می دهد
منبع: ایرنا
برای آگاهی از آخرين اخبار و پيوستن به کانال تلگرام باشگاه خبرنگاران جوان
اينجا را کليک کنيد.
انتهای پیام/