استاندار آذربایجان شرقی حوزه گردشگری را یکی از مهم‌ترین منابع کسب درآمد و رهایی از وابستگی به پول نفت عنوان کرد و گفت: امروز هر یک از آثار تاریخی ما یک چاه نفت هستند .

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز؛ جبارزاده در نشست هم‌اندیشی فعالان گردشگری استان، با اشاره به انتخاب تبریز به عنوان شهر نمونه گردشگری کشورهای اسلامی در سال 2018، گفت: این موفقیت در سایه تلاش و پیگیری مسوولان استان در دو سال گذشته نصیب تبریز شد تا این شهر مهیای پذیرش گردشگران از نقاط مختلف جهان شود.

وی با بیان این که بخش خصوصی باید در دو سال باقی‌مانده تا سال 2018 زمینه جذب گردشگر را فراهم کند، افزود: امروز بنده با سه معاون خود در این نشست حضور یافتم تا اهمیت قضیه گردشگری را یادآور شوم و قطعا بخش خصوصی هم به این اهمیت واقف است.

دکتر جبارزاده خاطرنشان کرد: مطمئنم که با تلاش و همت بخش خصوصی و فعالان حوزه گردشگری می‌توانیم تبریز را به عنوان نگین شهرهای ایران معرفی کنیم و در این زمینه همه بخش‌ها اعم از دولتی و خصوصی باید دست به دست هم دهند.

استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به انتخاب تبریز به عنوان شهر جهانی فرش دستباف و  سالم‌ترین شهر ایران برای زندگی، گفت: این انتخاب‌ها و انتخاب اخیر در عرصه گردشگری، توسط داوران بی‌طرف انجام شده و نشان می‌دهد که ما قابلیت‌های فراوانی داریم.

وی تاکید کرد: تبریز هیچ‌گاه چنین عناوینی را در مدت کوتاهی کسب نکرده بود و امروز فرصت بزرگی به وجود آمده است تا تبریز را به عنوان شهر جهانی معرفی کنیم.

دکتر جبارزاده افزود: باید اشتیاق دیدار تبریز را در دنیا فراهم کنیم و زمینه‌ای ایجاد کنیم که مردم کشورهای مختلف برای سفر به تبریز ابراز علاقه کنند.

وی خاطرنشان کرد: اولین گروهی که همراهی آنها در مسیر تحقق این مهم لازم است فعالان عرصه گردشگری و سرمایه‌گذاران بخش خصوصی هستند که بدون کمک آنها عملی کردن اهداف تعیین شده ممکن نیست.

استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به مشکلات فعالان عرصه گردشگری، اظهار داشت: دولت یازدهم در مقطعی قبول مسوولیت کرد که بدترین شرایط برای یک دولت بود، ما از مشکلات آگاهی داشتیم و می‌دانستیم که درآمدهای سرشار نفتی همچون گذشته دیگر وجود ندارد.

وی با اشاره به کاهش قیمت نفت، گفت: این موضوع هم یک تهدید و هم یک فرصت است، تهدید از این جهت که دولت روزهای سختی را از نظر منابع سپری می‌کند و فرصت از این جهت که باعث می‌شود به منابع دیگر روی بیاوریم.

دکتر جبارزاده حوزه گردشگری را یکی از مهم‌ترین منابع کسب درآمد برای کشور عنوان کرد و گفت: امروز هر یک از آثار تاریخی ما یک چاه نفت هستند و اگر جذب گردشگر، زمانی یک عمل مستحب بود امروز از واجب‌ترین کارهاست و از سر سیری به دنبال جذب گردشگر نیستیم.

وی با اشاره به نقش تاثیرگذار گردشگری در ایجاد اشتغال و رونق اقتصادی، گفت: امروز ایجاد شغل برای بیکاران بالاترین معروف است و اگر به دنبال واجبات دینی و ملی هستیم ایجاد زیرساخت‌های گردشگری امری اجتناب‌ناپذیر است.

دکتر جبارزاده تصریح کرد: نگاه ما به حوزه گردشگری متفاوت از گذشته است و اگر می‌خواهیم استان را بدون نفت اداره کرده و درآمد سرانه مردم استان را افزایش دهیم بخش عمده منابع باید از محل گردشگری تامین شود.

استاندار آذربایجان شرقی انتخاب تبریز به عنوان شهر نمونه گردشگری کشورهای اسلامی در سال 2018 را انگیزه مضاعفی برای فعالان گردشگری دانست و گفت: باید از لحظه لحظه فرصت باقی‌مانده استفاده کنیم.

وی با بیان این که انتقادهای فعالان گردشگری را می‌پذیریم، افزود: مسوولان موظفند در خدمت سرمایه‌گذاران بخش‌های مختلف بخصوص گردشگری باشند و هر کس بخواهد در این مسیر سنگ‌اندازی کند با او برخورد می‌کنیم.

دکتر جبارزاده با بیان این که باید با خود صادق باشیم، گفت: امروز باید تفکر دولتی را کنار بگذاریم، دیگر زمان این که همه کارها را دولت انجام دهد گذشته است، دولت وظیفه سنگین تامین سلامت و امنیت را بر عهده دارد و بقیه کارها باید به دست بخش خصوصی انجام شود.

وی افزود: دولت خود را موظف به تامین زیرساخت‌ها می‌داند و مسوولان دولتی باید همیشه در کنار بخش خصوصی باشند.

استاندار آذربایجان شرقی در ادامه دستور تشکیل کمیته ویژه‌ای را صادر کرد که با بررسی مسایل و مشکلات حوزه گردشگری، آماده‌سازی شهر تبریز برای پذیرایی از گردشگران جهان اسلام در سال 2018 را پیگیری خواهد کرد.

وی افزود: بخشی از این مسوولیت مهم بر عهده دستگاه‌های اجرایی به ویژه شهرداری تبریز است و بخش عمده‌ای از کار را بخش خصوصی باید انجام دهد.

دکتر جبارزاده از افزایش جذب گردشگر به استان در دو سال اخیر خبر داد و گفت: این موفقیت در اثر پیگیری مسوولان و میزبانی تبریز در برنامه‌های مختلف ملی و بین‌المللی اتفاق افتاد و انتظار داریم که بخش خصوصی نیز همپای دولت حرکت کند.

وی تصریح کرد: نیت ما این است که آذربایجان شرقی را استانی نمونه کنیم، تحول در استان آغاز شده و برای رسیدن به هدف باید به صورت ویژه تلاش کنیم.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی نیز در این نشست درباره دلایل انتخاب تبریز به عنوان شهر نمونه گردشگری کشورهای اسلامی در سال 2018، گفت: انتخاب تبریز به علت تاریخ، تمدن و فرهنگ دیرینه این دیار بوده و این شهر از دیرباز مهد ادب، عرفان و هنر است و امروز هم مقبره الشعرا و مقبره العرفا سابقه تاریخ تمدن این شهر می باشد.

فرزین حق‌پرست با بیان این که سازمان همکاری کشورهای اسلامی در حوزه هنر به پتانسیل‌ها و امکانات تبریز توجه ویژه‌ای داشته، افزود: تعدد موزه ها در تبریز، ثبت 266 اثر تاریخی، ثبت جهانی بازار تبریز، ارگ علیشاه، مجموعه ربع رشیدی و خانه‌های تاریخی اسناد معتبر دیگری برای اثبات نمونه بودن تبریز در میان شهرهای اسلامی است.

وی همچنین خاطرنشان کرد: امسال بیش از یک میلیون نفر گردشگر از تبریز بازدید کردند که حدود 250 هزار نفر از این گردشگران خارجی بودند.

تعدادی از فعالان حوزه گردشگری و نمایندگان تشکل‌ها و انجمن‌های این حوزه نیز به بیان مسایل و مشکلات بخش گردشگری و الزامات آماده‌سازی شهر تبریز برای سال 2018 پرداختند.

برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.

انتهای پیام/ف

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۰۳ ۱۰ دی ۱۳۹۴
یاشاسن قوجا تبریزیم یاشاسن باشی اوجا تبریزیم