رئیس کل بانک مرکزی گفت: نرخ سود بانکی را در شورای پول و اعتبار می‌توانیم به صورت دستوری کاهش دهیم زیرا نرخ دستوری تبعات منفی در سایر بازارها ایجاد می‌کند.

تلفنی**** کاهش دستوری نرخ بانکی تبعات منفی ایجاد می‌کندبه گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، ولی‌الله سیف رئیس کل بانک مرکزی در نخستین همایش مالی اسلامی اظهار داشت: سیاست بانک مرکزی تنها ثبات تأمین مالی اقتصاد، رشد مثبت اقتصادی و در نهایت کنترل تورم است و از طرفی در رابطه با تورم جهت‌گیری‌هایی انجام شده و توانسته‌ایم در این راستا به دستاوردهای مهمی دست یابیم به طوری که در دو سال گذشته تورم بالای 40 رصد بوده که خوشبختانه که اکنون شاهد روند نزولی 13.7 درصدی آن هستیم.

وی افزود: رشد نقدینگی ما در پایان آبان 94 نسبت به ابتدای سال 94، 16 درصد افزایش داشته و از طرفی در طول دو سال گذشته 10 بانک و موسسه اعتباری جدید تحت نظارت بانک مرکزی قرار گرفته است و لازم به ذکر است که در پایان سال 93، بر اساس آمار رسمی بانک مرکزی حجم نقدینگی 580 میلیارد تومان بوده که این نقدینگی تا پایان آبان 94 به قیمت 907 میلیارد تومان رسیده که این امر نشان‌دهنده رشد 5.6 درصدی نقدینگی است.

سیف در ادامه گفت: در طول هشت ماه سال 94، حجم نقدینگی 14.8 درصد رشد داشته که 102 هزار میلیارد تومان مربوط به موسسات بوده و گفتنی است که حجم نقدینگی در ابتدا و پایان دوره بر اساس آمار قابل اتکا در هشت ماه سال 93، 13.7 درصد در پایان سال 93، 22.3 درصد و در طول هشت ماه سال 94، 16 درصد رشد نقدینگی داشته‌ایم که با توجه به شرایطی که اکنون وجود دارد و اقداماتی که در راستای تحریم‌ها به کار گرفته‌ایم رشد نقدینگی قابل توجه است.

وی با اشاره به ثبات بازار ارز گفت: در واقع قبل از شروع کار دولت یازدهم بازار ارز نوسانات شدیدی را تجربه کرده اما اکنون هر چه به سمت جلو می‌رویم نوسانات نرخ ارز کمتر شده و از طرفی نباید فراموش کرد که ثبات بازار ارز یکی از بحث‌های مهم اقتصاد است. شایان ذکر است که دامنه نوسان نرخ ارز در یک سال اخیر نسبت به مدت مشابه سال قبل 20 درصد کاهش پیدا کرده است.

رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به تسهیلات پرداختی یادآور شد: در هشت ماه ابتدای سال‌جاری 220 میلیارد تومان تسهیلات پرداخت شده که 63.3 درصد آن سرمایه در گردش و 82.6 سرمایه در گردش صنعت است و از طرفی نظام مالی نظامی است که کارآیی مناسب و قابل قبول را داشته باشد.

سیف با اشاره به نرخ سود بانکی گفت: در حال حاضر نرخ سود بانکی بالا است به طوری که در شرایطی که تورم 13.7 درصد است نرخ سود بانکی 24 درصد قابل قبول نیست اما خوشبختانه با اقداماتی که در این زمینه صورت گرفته نرخ بانکی کاهش خواهد یافت.

وی افزود: نرخ سود بانکی را نمی‌توانیم به سبب تنگناهایی که در نظام بانکی کشور وجود دارد، دستوری کاهش دهیم زیرا نرخ دستوری تبعات منفی در سایر بازارها ایجاد می‌کند و به همین خاطر بانک مرکزی به بازارهای بین بانکی ورود پیدا کرده و با مکانیزم داخلی می‌خواهد به حل و فصل مشکلات بپردازد تا بتوانیم با روش‌های منطقی به روش‌های مطلوب دست یابیم.


** راه اندازی بازار مشتقه ارزی در بورس کالا پس از برجام


سیف گفت: در خصوص راه اندازی بازار مشتقه ارزی در شورای عالی بورس بحث کردیم که پس از مطرح شدن موارد کارشناسی به این نتیجه رسیدیم که بازار مشتقه ارزی به طور حتم می تواند به ثبات بازار مالی کشور کمک شایانی کند.

وی افزود: راه اندازی بازار مشتقه ارزی در شورای عالی بورس به تصویب هم رسیده که البته معتقدیم راه اندازی این بازار پس از اجرای برجام خواهد بود چراکه بازار مشتقه ارزی در آن زمان می تواند کارایی بسیار بالایی برای ثبات اقتصادی داشته باشد.

رییس کل بانک مرکزی در پایان در پاسخ به این پرسش که آیا بانک مرکزی به طور مستقیم از راه اندازی بازار مشتقه ارزی در بورس کالای ایران حمایت می کند؟ گفت: بله، بانک مرکزی به طور 100درصد موافق راه اندازی بازار مشتقه ارزی برای پوشش ریسک نوسانات نرخ ارز است و برای تشکیل این بازار همکاری لازم را با بازار سرمایه خواهد داشت.


برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۵۷ ۰۶ دی ۱۳۹۴
فرماندهی سیاستهای اقتصاد مقاومتی را گشا است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۰۸ ۰۶ دی ۱۳۹۴
دولت تدبیرامیدیکم بفکرمردم باش
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۵۰ ۰۶ دی ۱۳۹۴
بورس ارزکارمزدوماليات دارددارندگان ارزبعيداست ورودبه بورس ارزنمايند،همينطوربورس اوراق بهادار،درکل،ورودبه بورس براي دارندگان سرمايه خطربيشتري دارد
آخرین اخبار