استاندار کهگیلویه وبویراحمد کهگیلویه وبویراحمدگفت: رفع نیازهای آبی این استان در بخش های صنعت، کشاورزی و آشامیدنی نیارمند تخصیص آب از 11.2میلیارد مترمکعب روان آب این قطب آبی است.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یاسوج؛سید موسی خادمی با تشریح دیدار خود با معاون وزیر نیرو افزود: از 8.5 میلیارد متر مکعب روان آب به عنوان منابع تجدید پذیر این استان، سالانه یک میلیارد متر مکعب استحصال می شود و مابقی به صورت روان آب از استان خارج می شود.

وی اظهارکرد: این استان با داشتن 11.2 روان آب حاصل از نزولات جوی هم اکنون برای تامین آب جزو محروم ترین مناطق کشور است به گونه ای که 70درصد کشت منطقه به صورت دیم انجام می شود.

خادمی گفت: مدل های تخصیص سهم آب این استان از سوی وزارت نیرو نیاز به بازنگری دارد و باید نسبت به افزایش سهم تخصیصی این حوضه بزرگ آبریز تصمیم گیری جدی صورت گیرد.

استاندار کهگیلویه وبویراحمد افزود: در این نشست که به صورت ویژه با موضوع تخصیص سهم آب از حوضه های آبریز کارون، مارون و زهره برگزار شد، برگزاری جلسه ای با حضور استانداران بوشهر، خوزستان و چهارمحال و بختیاری و حوضه های آبریز این استان برای افزایش سهم استان از تخصیص آب این حوضه ها مورد تصویب قرار گرفت.

وی اظهار داشت: در دیدار با رحیم میدانی معاون وزیر نیرو طولانی شدن روند اجرای پروژه های بخش آب، مشکل تامین اعتبار از منابع دولتی و چگونگی استفاده از سهم آب حوضه های آبریز کارون ، مارون و زهره پیگیری و مورد بررسی قرار گرفت.

استاندار کهگیلویه بویراحمد گفت: از 270 هزار هکتار اراضی مستعد این استان 200 هزار هکتار آن به صورت دیم کشت می شود که تامین آب و اخذ مجوز تخصیص آب کشاورزی از منابع غنی رودخانه های استان در دستور کار مدیران اجرایی است.

خادمی  تصریح کرد: تامین میان مدت و بلند مدت آب آشامیدنی و درخواست تخصیص آب کشاورزی و صنعت از حیاتی ترین نیازهای توسعه این استان با جدیت در حال پیگیری و رفع این مشکل نیازمند توجه مسئولان وزارت نیرو است.

وی تصریح کرد: این استان برای ایجاد اشتغال و رونق اقتصادی نیاز به توسعه صنعت داردو تامین آب مورد نیاز صنعت جهت توسعه این بخش در مناطق مستعد استان نیز مطالبه مردم از دولت و مسئولان اجرایی است.

فقر کشت آبی باعث شد که سال زراعی گذشته 80درصد از محصولات 130هزار هکتار زمین های دیم کهگیلویه وبویراحمد برداشت نشود و این امر میلیاردها ریال به بهره برداران این بخش خسارت وارد کرد.

این در حالی است که 12 رودخانه پرآب در کهگیلویه وبویراحمد جاری است.

انتهای پیام /گ
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.