محمدجواد کرمی در گفتگو با
خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به اینکه در سالهای گذشته سیاست دولت بر مبنای حرکت بیشتر به سمت تولید نان حجیم و نیمهحجیم بنا شده بود، گفت: متأسفانه علیرغم چنین برنامهریزی شاهد هستیم که هر روز عرصه بر فعالیت واحدهای تولیدکننده نان حجیم و صنعتی تنگتر میشود.
وی افزود: یکی از مشکلات واحدهای نانوایی غیرسنتی بالا بودن هزینههای تولید آن نسبت به واحدهای سنتی است و علت این مسئله نیز اعمال مالیات و بیمه بیشتر از سوی مسئولین و نیز آزادپز بودن این واحدها است.
کرمی با تأکید بر اینکه در حال حاضر مالیات و بیمه واحدهای غیرسنتی سه برابر از واحدهای سنتی بیشتر است، اظهار کرد: این در حالی است که نان حجیم و صنعتی به دلیل ماندگاری بالا امکان دورریز بسیار کمتر دارد و از سوی دیگر ارزش غذایی آن نیز به نان سنتی بالاتر است.
به گفته رئیس اتحادیه نانهای حجیم و نیمهحجیم چنانچه هزینههای تولید نان سنتی و نان حجیم شده برابر شود خواهید دید که مردم رغبت و تمایل بیشتری به استفاده از نانهای حجیم شده نسبت به نانهای سنتی دارند.
وی ادامه داد: در حالی 88 درصد از نان مصرفی خانوار ایرانی از طریق نان سنتی تأمین میشود که بدانیم این نانها بیشترین ضایعات و دورریز را دارند.
گفتنی است؛ استفاده از نانهای حجیم شده در تمامی کشورهای جهان از جمله کشورهای توسعه یافته به عنوان مهمترین راهکار برای کاهش ضایعات و دورریز نان و به تبع آن گندم به کار میرود این سیاست به عنوان یک سیاست استراتژیک در کاهش هزینههای دولت و مردم در دیگر کشورها مورد توجه قرار گرفته و میگیرد اهمیت اجرای چنین سیاستی را به طور مثال میتوان در کشور ترکیه مورد ارزیابی قرار داد چرا که این کشور در سال 1370 بیش از 90 درصد نان مصرفی خود را از طریق نانهای (FLAT) تأمین میکرد در حالی که امروز شاهد هستیم 98 درصد مصرف نان خانوار در کشور ترکیه نان حجیم شده با دورریز بسیار پایین است.
برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان
اینجا کلیک کنید.
انتهای پیام/