به گزارش
خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان،محمود حجتی درنشست خبری مربوط به تجارت ایران و روسیه اظهار داشت: امر تجارت بحث بلند مدتی است که نباید به صورت مقطعی و موردی نگاه شود، زیرا در بحث پیله وری اتفاقاتی رخ میدهد اما در بحث بازرگانی ثمر بخش نیست و به همین خاطر باید برنامه ریزی بلندمدتی داشته باشیم.
وی با اشاره به صادرات روسیه افزود: در ارتباط با روسیه بسیاری از مسائل از نظر زیرساختهای نرم افزاری و سخت افزاری در ارتباط با صدور کالا و خدمات کشاورزی در گذشته نپرداخته بودیم و ارتباط چندانی نداشتهایم و حال سال گذشته با مسائل پیش آمده دولت اصرار داشت که حرکتهایی مبنی بر صادرات صورت گیرد اما به سبب اینکه هیچ موافقت نامه مبادله کالا در ارتباط با کالاهای مورد نیاز کشور مقابل نداشتهایم تنها به صورت مستقیم و غیر مستقیم از طریق سایر کشورها صادر کنیم که متاسفانه با افتادن قیمت روبل در مقابل دلار بخش عمده صادرات دچار بحران شد که همین امر مزیت بر علت شد تا صادرات کالاها کاهش یابد.
وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: در دو سال اخیر مذاکراتی با پوتین برگزار شد که در پی ان تعرفه صادرات آبزیان تقریباً به صفر رسید اما متاسفانه عملکرد خوبی در این زمینه نداشتهایم و گفتنی است که در صادرات لبنیات بستر مناسبی وجود داشت به طوری که در کشور ما زیر ساختها و سرمایه گذاریهای کافی در این زمینه شده به طوری که سال گذشته صادرات محصولات لبنی نزدیک به 600 میلیون دلار برای کشور ما ارز آوری داشته است.
وی در خصوص واحدهای دامپروری گفت: درواقع واحدهای دامپروری کشو راز نظر کیفیت راندمان ضریب تبدیل و مشخصات فنی به مراتب بالاتر از واحدهای دامپروری کشورهای اروپایی است و بنده این ادعا را دارم که واحدهای دامپروری کشور به خوبی میتواند با واحدهای صنعتی امریکا رقابت کند که متاسفانه با توجه به توانمندی ظرفیت تولید در منطقه به سبب پس زدگی که در تقاضا پیش آمده ان را متوقف کردهایم.
وزیر جهاد کشاورزی بیان کرد: در واقع در زیر ساختهای صادرات محصولات لبنی مشکلی وجود ندارد و امیدواریم در چند روز آینده موافقت نامه نهایی صادرات محصولات صنعت طیور و صنعت لبنیات نهایی شود زیرا پوتین اعلام کرده که شرایط ترکیه را برای ما اجرا میکند.
حجتی یاد آور شد: در واقع با توجه به اقتصاد مقاومتی بایستی برای صادرات تولید داشته باشیم نه اینکه سر ریز تولیدات خود را صادر کنیم و از طرفی کشور ما ظرفیت بالقوه 500 هزار تن صادرات مرغ برخوردار است به طوری که سال گذشته موفق شدهایم در صادرات بازارهای پیرامونی صادرات خود را دو برابر سالهای گذشته افزایش دادیم.
تعریف زنجیره صادراتی از مرغ مادر تا بازارهای هدف
حجتی بیان کرد: در کشور ما 22 واحد مرغداری وجود دارد که هزار و احدان جز واحدهای قابل قبول است و حال لازم است که از مرغ مادر تا بازارهای صادراتی زنجیرهای را تعریف کنیم و ازطرفی با بازار یابی در بازارهای هدف قدرت رقابت را با برزیل خواهیم داشت.
ایران اولین صادر کننده کشمش در طول تاریخ
وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: ایران در طول تاریخ اولین صادر کننده کشمش بوده اگر چه متاسفانه اکنون شاهد بورس منطقه کشمش در ازمیل ترکیه هستیم اما امیدواریم تا باز شدن بازارهای جهانی بتوانیم محصولات خود نظیر کشمش وخرما سیب درختی و غیره را صادر کنیم.
برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان
اینجا کلیک کنید.
انتهای پیام/