علاوه بر سن شناسنامه ای باید به سن و بلوغ عقلی، اجتماعی، فرهنگی و ظاهر او هم توجه کرد.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،این که اختلاف سنی در ازدواج چه قدر باید باشد، سوالی نیست که بتوان برای آن پاسخ روشن و قطعی داد. به تعداد آدم های روی زمین، برای این سوال جواب هایی وجود دارد که تمام آنها به شرایط فردی، رشد عقلی، عاطفی و بلوغ فکری افراد وابسته است. بنابراین ممکن است زوجی با اختلاف سنی 4سال با هم به تفاهم نرسند و زوج دیگری با اختلاف سنی 20 سال بتوانند زندگی موفق و آرامی داشته باشند.
 
با این حال، با وجود تمام خصوصیات فردی که می تواند فاکتور سن در ازدواج را دستکاری کند، روانشناسان سعی کرده اند معیاری را برای این تفاوت سنی پیشنهاد کنند. این معیار که ممکن است برای بیشتر مردم مفید باشد، رشد عقلی، شرایط جسمی و مسائل روانی اشخاص را بر اساس الگوهای رشدی می سنجد که یک فرد نرمال در زندگی خود از آن تبعیت می کند. این روانشناسان معتقدند:
1- اولین دلیل در نظر گیری فاصله سنی 1تا5 سال ، مسائل فیزیولوژیکی و آمادگی های جسمی است. روانشناسان معتقدند که بهترین وضعیت ازدواج این است که سن پسر کمی از سن دختر بیشتر باشد، یا حداقل مساوی باشند که آن را در زمانی بین 1تا 5سال دسته بندی می کنند. دلیل اصلی این مساله هم به توان باروری افراد برمی گردد و این مساله که در خانم ها زمان باروری محدود است.
 
2-  اختلاف سنی دختر و پسر نباید آنقدر زیاد باشد که دوره رشدی آنها متفاوت شود و در علاقه ها، سرگرمی ها ، طرز نگرش و بینش و انرژی های روانی با هم متفاوت و یا احتمالا درگیر شوند. مثلا ازدواج دختر 16ساله ای را با پسر 30ساله.
 
3-  علاوه بر سن شناسنامه ای باید به سن و بلوغ عقلی، اجتماعی، فرهنگی و ظاهر او هم توجه کرد. بعضی وقت ها دختری ممکن است 3سال از پسری بزرگتر باشد، اما با نشاط  و انرژی باشد و علاقمندیها و تمایلات مشترکی با پسر داشته باشد. بنابراین علاوه بر سن تقویمی، باید به ظاهر، طرز فکر و نگرش هم توجه عمیق شود.
 
4- نحوه تفکر پسر  و دختر، نسبت به اختلاف سنی در ازدواج (بزرگتر بودن دختر از پسر)، بسیار مهم است. اگر پسری از همان اول با تردید به بزرگتر بودن خانمش نگاه کند و همیشه با این مساله کشمکش داشته باشد، ممکن است با کوچکترین جرقه ای بهم بریزد یا در اثر قضاوت دیگران، نسبت به ازدواج خود دلسرد شود. این مساله در خانم ها هم ممکن است اتفاق بیفتد و با دیدن کوچکترین اشتباهی از طرف همسرش او را به عدم بلوغ و رشد فکری محکوم کند.
 
5- در ایران که خانواده ها در هم تنیده هستند، ازدواج به معنی وصلت دو خانواده است نه دو فرد. بنابراین نظر پدر و مادر عروس و داماد هم در این زمینه تاثیر گذار است.اگر ازدواج با فاصله سنی معکوس در خانواده شما پسندیده نیست، سعی نکنید آنها را مجبور به چنین کاری کنید. در مرحله اول سعی کنید این فاصله سنی را برای خانواده حل کنید تا بعدها بهانه ای برای سرکوفت و سرزنش نشود، بعد اقدام به ازدواج کنید.
 

منبع:جام نیوز
انتهای پیام/


برای آگاهی از آخرين اخبار و پيوستن به کانال تلگرام باشگاه خبرنگاران جوان اينجا را کليک کنيد.
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
امين
۱۰:۱۹ ۱۴ آبان ۱۳۹۶
باسلام
تجربه شخصيم رو عرض ميكنم طبيعتاً شايد عده اي موافق و عده اي مخالف باشند به نظر من بايد آقا بزرگتر از خانم باشد حداقل بهر است ٤سال بزرگتر باشد و حداكثر ٩ سال
به نظر ميرسه بيشترين احتمال موفقيت وجود دارد
هرچند شايد فردي بگويد ازدواج موفقي را سراغ دارد كه خانم از آقا بزرگتر بوده و بحمدالله زندگي همچنان ادامه دارد
ولي مطلبي كه من عرض كردم يه نظر شخصيه و شايد فراواني زيادي رو در ازدواجهاي موفق به خودش اختصاص داده باشه
براي همه آرزوي توفيق دارم
١٤ آبان ١٣٩٦
هجري خورشيدي ساعت ١٠:٢٠ صبح
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۰۷ ۲۴ تير ۱۳۹۶
باید کارشناسی بشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۳۱ ۱۶ آبان ۱۳۹۵
0
هم سن بگیر