به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از سی نت؛ سازمان فضایی آمریکا –ناسا – از روز دوشنبه امکانی را فراهم کرد که داوطلبان آمریکایی اعزام به ماموریت مریخ میتوانند نام خود را در سایت رسمی این سازمان ثبت کنند. قرار است این افراد پس از گزینشهای لازم، به تناسب توانایی جسمانی و روحی مورد گزینش قرار بگیرند و افراد برگزیده تحت آموزشهای ناسا برای اعزام به ایستگاه بین المللی فضایی، قرار گرفتن در مدار خورشیدی و در نهایت سفر به مریخ آماده شوند. مشکلی که دانشمندان ناسا را نگران کرده این است که فضانوردان در این ماموریت در معرض تابش شدید پرتوهای نوری قرار خواهند داشت و متاسفانه داوطلبان آمریکایی دارای شرایط مناسبی برای تحمل این سطح از تابش نیستند.
در مریخ این مشکل به اوج خود میرسد زیرا سطح قرمز رنگ سیاره بر شدت انعکاس پرتوهای کیهانی میافزاید. محققان ناسا مطالعات بسیاری در این باره انجام دادند و مشخص شد مناطق محدودی بر روی کره زمین دارای شرایطی مشابه با مریخ – از لحاظ شدت پرتوهای تابش – هستند که رامسر در ایران نیز یکی از همین مناطق است. ناسا در این باره اعلام کرد: ساکنان رامسر – شهری در شمال ایران – دارای پرتوهای تابش 80 برابر بیشتر از میانگین جهانی هستند. مردم رامسر به طور طبیعی از این بهره فراوانی بردهاند زیرا تابشهای طبیعی کیهان موجب میشود سطح تولید گلبولهای سفید خون، که ذاتا مسئول از بین بردن سلولها و تومورهای سرطانی هستند، افزایش یابد. به همین دلیل است که مردم رامسر نرخ مرگ و میر کمتری در ارتباط با سرطان ریه دارند. ساکنان رامسر بیش از سایر مردم جهان توانایی تحمل شرایط خاص مریخ را دارند. اگر داوطلبی از رامسر وجود داشته باشد که برای انجام ماموریت مریخ اعلام آمادگی کند، کار دانشمندان ناسا برای این منظور راحتتر میشود. دیگر نیازی به دستکاری ژنتیکی برای بالابردن مقاومت بدن فضانورد اعزام شده به مریخ وجود ندارد تا او را در برابر شدت تابشها مقاوم کنند، مردم رامسر بطور طبیعی دارای این مقاومت هستند.
در کنار رامسر، منطقهای ساحلی در "گواراپاری" برزیل، "یانگجیانگ" چین و "کاروناگاپالی" هند نیز – در مقیاسی کمتر – دارای همین ویژگی استثنایی است.
متاسفانه هیچکدام از داوطلبان ماموریت سفر به مریخ اهل این مناطق نیستند و فقط 2 راه برای ناسا باقی مانده است. ناسا میتواند یا داوطلبان برگزیده را از مناطق یاد شده انتخاب کند و آنها را آموزش دهد و یا فضانوردان آمریکایی را برای آشنا کردن با شرایط محیط به رامسر اعزام کند تا با سپری کردن مدتی مشخص در این شهر به توانایی لازم دست یابند.
انتهای پیام/
برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.