معاون درمان دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی اعلام کرد: وجود حداقل یک بخش خاص سالمندان در بیمارستانهای عمومی لازم است.

احمدعلی کامرانی معاون درمان دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی در گفتگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوانافزود: سالمندان علاوه بر آن که می‌توانند از خدمات درمانی عمومی استفاده کنند، باید قادر به بهره گیری از خدمات بخش‌های ویژه سالمندی بیمارستان‌ها باشند. 

این عضو هیات علمی دانشگاه و دارای فلوشیپ سالمندی ادامه داد: برخی از علائم بیماریها ، با افزایش سن تغییر می‌کنند و با توجه به پشتوانه‌های علمی و پزشکی مربوط به سالمندان در ایران‌، این قشر نیز مانند کودکان‌، می توانند از خدمات خاص شرایط خودشان در مراکز ویژه سالمندان برخوردار شوند. 

وی یادآوری کرد: با افزایش بهداشت و ارتقای سطح فرهنگ و رفاه جامعه‌، طول عمر و امید به زندگی افزایش یافته است‌، لذا در شرایط کنونی، کشور ما نیز مانند دیگر کشورها، نیازمند مراکزی خاص برای ارائه خدمات پزشکی و توانبخشی به سالمندان است. 

دکتر کامرانی با اشاره به تفاوت سن سالمندی و سن امید به زندگی در کشورهای مختلف جهان، گفت: به طور کلی دوران سالمندی در ایران به سه دوره 65 تا 75 سال، 75 تا 90 سال و 90 سال به بالا، تقسیم بندی می‌شود که هر دوره دارای نیازهای متفاوتی نسبت به یکدیگر هستند. 

وی 65 تا 75 سال را بر اساس تعاریف سازمان بهداشت جهانی، سالمندی جوان معرفی کرد و افزود: در این گروه مسایلی چون بازنشستگی،‌ دعوت به همکاری و ادامه مشارکت‌های اجتماعی مطرح است و در بسیاری از کشورها به عنوان نیروی انسانی با تجربه دعوت به همکاری می‌شود. 

کامرانی، سن 75 تا 90 سال را سالمندی متوسط عنوان کرد و اظهار داشت: سن 90 سال و بالا نیز سالمندی سالمندان است که نیاز به حمایت‌های پزشکی و توانبخشی دارند و برای نگهداری و حفظ سلامت جسمی و روانی آنان‌، نیاز به متخصصان مربوطه‌، امکانات خاص و شاید خدمات آسایشگاهی است.
 
این عضو هیات علمی دانشگاه بهزیستی و توانبخشی به فعالیت بیمارستان توانبخشی رفیده وابسته به این دانشگاه با 18 تخت مخصوص ارائه خدمات به سالمندان اشاره کرد و افزود: سالمندان‌، بویژه در دو گروه متوسط و بالاتر‌، علاوه بر نیاز به خدمات توانبخشی سالمندی و طب سالمندی به صورت تخصصی‌، به پشتیبانی بیمه‌ها جهت استفاده از این خدمات ، بسیار نیازمندند. 

وی تاکید کرد: بررسی ها نشان داده است‌، نیمی از سالمندان ما منبع درآمد ندارند و سربار خانواده و اطرافیان می‌شوند و با توجه به شرایط جسمی و روحی‌، بیشتر از  گروههای سنی دیگر‌، نیازمند خدمات پزشکی‌، توانبخشی و مراقبتی هستند که استفاده از این خدمات‌، علاوه بر وجود نیروهای متخصص در هر زمینه‌، پشتیبانی مالی از طریق موسسات بیمه گر را نیاز دارد. 

معاون درمان دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی به عنوان مثال به شیوه بکارگیری مراقبان سالمندان در بسیاری از خانواده‌های ایرانی اشاره کرد و افزود: آموزش مراقبان سالمندان نیز یک ضرورت است که در قالب تفاهم نامه‌ای که با سازمان بهزیستی کشور منعقد شده، به این سازمان پیشنهاد کردیم که دوره‌های آموزشی صد ساعته‌ای را با همکاری دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی برای مراقبان سالمندان طراحی و اجرا کنند تا خانواده‌ها بتوانند از نیروهای آموزش دیده برای مراقبت از سالمندشان استفاده کنند. 

برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار