روبات دستیار پزشک با ادغام ربات چندضلعی و بازوهای مکاترونیکی توسط محققان واحد علوم و تحقیقات در شانزدهمین نمایشگاه هفته پژوهش و فناوری رونمایی شد.

به گزارش خبرنگار  حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از روابط عمومی واحد علوم و تحقیقات آرش احمدی نیا دانشجوی کارشناسی ارشد رشته مکاترونیک واحد علوم و تحقیقات و سرپرست تیم تحقیقاتی با بیان اینکه ربات چندضلعی در مقیاس آزمایشگاهی و برای کودکانی با گروه سنی 2 الی 10 سال طراحی شده است گفت: ربات چند ضلعی یک ربات چند منظوره در صنایع مختلف است که با ادغام دو بازوی مکاترونیکی به اضلاع آن می توان در زمینه ی پزشکی و امداد رسانی در سازمان های پزشکی بهره برد.

وی ادامه داد: ربات دستیار پزشک دارای شش ضلع اصلی است. هریک از این اضلاع دارای یک درجه آزادی می باشند که در مجموع در هر طرف ربات سه درجه آزادی وجود دارد. در انتهای ضلع سوم و ششم یک جفت بازوی پنج درجه آزادی با عملگر ماژولار نصب شده است که به کاربر این امکان را می دهد تا مانند دو جفت بازوی انسانی ، عملیات آنالیز و بررسی نوع جراحت مسدوم را با 30 درصد پایین تر از میزان توانایی انسان انجام دهد. این عملکرد در مواردی همچون بیماری های واگیر دار و ویروسی که حضور پزشک در آن محل درصد ریسک بالایی دارد بسیار مفید خواهد بود.

احمدی نیا با اشاره به اینکه این ربات توسط دوربین نصب شده بر روی بازوها تصاویر را برای پزشک ارسال می کند، تصریح کرد: ربات دستیار پزشک دارای قابلیت حرکت در محیط فعالیت خود، در تمامی جهت ها می باشد که باعث افزایش کارایی ربات در محیط های پزشکی است. حرکت ربات در محیط به دو صورت نیمه اتوماتیک و دستی انجام می شود، اما کنترل بخش بازوها از طریق دستکش است که توسط پزشک پوشیده می شود. این دستکش دارای سنسور حرکتی است و دستورات کنترلی به ربات از طریق این سنسورها ارسال می شود.

 وی در ارتباط با نحوه عملکرد این ربات گفت: عملکرد کلی ربات دستیار پزشک بر این اساس است که در ابتدا ربات به محل حضور بیمار به صورت دستی هدایت خواهد شد سپس بیمار با دراز کشیدن بر روی صفحه  تخت مانندی که بر پایه ی اصلی ربات قرار داده شده است به محل مورد نظر که وابستگی به نظر پزشک دارد منتقل خواهد شد. 

احمدی نیا با بیان اینکه این ربات به دلیل تغییر در ساختار ظاهری خود از تمامی بخش های بیمارستان از جمله درب های ورود و خروج، آسانسورها و ... با ابعاد مختلف عبور خواهد کرد، افزود: در مرحله ی دوم که مهمترین بخش عملکرد ربات است، ربات در حالت جراحی (غیر تخصصی) قرار می گیرد که این امر با توجه به نوع بیمار و نوع جراحت و مسدومیت بیمار متفاوت خواهد بود. 
لازم به ذکر است ربات دستیار پزشک با همکاری مریم قناتی دانشجوی مهندسی هسته ای مقطع کارشناسی واحد علوم و تحقیقات طراحی و ساخته شده است.



برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.



انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.