مالیات برخانه های خالی با شکست رو به رو می‌شود

یک کارشناس اقتصادی گفت: مالیات برخانه های خالی یک قلاب سردر گم است و مکانیزم طراحی نامناسبی دارد.

غلامحسین طاهری کارشناس اقتصادی در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، درخصوص مالیات برخانه های خالی گفت: دولت می‌تواند این نوع مالیات را بر اساس قوانین و مقررات برای اداره کشور به کار گیرد اما مکانیزم‌های طراحی شده آن مناسب نیست و قوانین و مقررات آن با سایر کشورها متفاوت است.

وی با اشاره به اینکه قانون یک قلاب سردرگم و پیچیده است و به خاطر اجبار از لحاظ شرعی هم مشکل پیدا می‌کند ادامه داد: مالیات برخانه های خالی به شکلی که نوشته شده است قابل اجرا نیست زیرا هرکس می‌تواند دلیل خود را برای این کار بیاورد مثلاً بگویند چندماه یکبار اینجا مستقر می‌شوم یا اینکه برای فرزندم آن را نگه داشته‌ام.

این کارشناس اقتصادی معتقد است که دولت باید بانک اطلاعاتی دقیقی برای این طرح در دسترس داشته باشد و اظهار داشت: اگر دولت به جست وجوی خانه‌های خالی بپردازد و به مردم فشار بیاورد آن افراد می‌توانند یک قالی در آن خانه پهن کنند و بگویند که در آنجا زندگی می‌کنند پس نیازمند اطلاعاتی دقیق است و گرنه با شکست مواجه خواهند شد.

طاهری افزود: 20 میلیون پرونده شکایت در دادسراها موجود است و طرح مالیات بر خانه‌های خالی تنها به تعداد این پرونده‌ها می‌افزاید زیرا نارضایتی مردم را در پی خواهد داشت.

این کارشناس اقتصادی اظهار داشت: دولت باید انبوه سازانی که برج‌های چند طبقه‌ای می‌سازند را شناسایی کند زیرا لیست آنها در شهرداری موجود است و تعداد بلوک‌های خالی آنان از میان دیگر بلوک‌ها به راحتی مشهوداست.

طاهری ادامه داد: دولت باید اعتماد به انبوه سازان و دادن وام‌های کم بهره و کم سود به توسعه ساخت و ساز کمک کند.

این کارشناس اقتصادی در پایان اظهار داشت: دولت برای ساخت و ساز و مشارکت مردم باید برنامه مشخص و مدونی داشته باشد و مانند گذشته زمین‌هایی را در اختیار مردم قرار دهد و با دادن وام آنها را وادار به ساخت و ساز کند.

برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۰۸ ۲۵ آذر ۱۳۹۴
اخه چاقو که دسته خودش را که نمیبره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۳۰ ۲۵ آذر ۱۳۹۴
اصل این است که خانه کالای مصرفی است بعداز پایان کار هر سال درصدی قیمت کمتر شود سوداگران ودلالان درکشور به پیشرفت همه مردم صدمه میزنند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۰۹ ۲۵ آذر ۱۳۹۴
اونوقت برای وام ازدواج 200هزار تومان مالیات میگیرند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۵۲ ۲۵ آذر ۱۳۹۴
برای شناسایی خانه های خالی کافی است قبض آب و برق و تلفن و گاز را با هم در نظر بگیرند و به صورت نرم افزاری قابل تشخیص است. آنوقت خانه های خالی مشخص می شود....
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۴۳ ۲۵ آذر ۱۳۹۴
خانه خالی چند دسته است گروه اول خانه های ویلایی شمال و دریا دوم خانه های که صاحبش مرده یا در انحصار ورثه گیر کرده است سوم خانه هایی که صاحبش خارج از کشور سکونت کرده است چهارم خانه هایی که اجاره و رهن داده می شود پنجم خانه هایی که بساز بفروش می سازد که بعد با قیمت خوب بفروشد ششم خانه هایی که صاحب خانه ای ندارد و یا ورثه ندارد و صاحبش مرده است. خیلی متشکرم
آخرین اخبار